Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek SRAMOTA ZA MERCATOR!!!!!!

SRAMOTA ZA MERCATOR!!!!!!

Pozdravljeni!

Sem trgovka v trgovini Mercator. Danes sem dobila plačo. In? Dobila sem plačo za cel mesec, ko sem bila na bolniški (bolezen). Dobila sem 480€!!! Najboljšega soseda je lahko sram z tako velike plače!!!

Kaj pa na to pravite vi?

Obupana Obupanka, ki sprašuje za vaša mnenja

Sori, malo bom žleht.

Za nič delat cel mesec, je to veliko.

Če sem jaz cel mesec na bolniški, dobim 0.

0,0000000000000 evra dobim, če ves mesec ne delam.

Mami od prijateljice dobi okro 600 E za cel mesec in ima 35 let delovne dobe v Mercatorju

kot je meni znano, ima Mercator daleč najboljše plače med trgovci.

Se strinjam…..Draga Obupana Obupanka, lahko si vesela, da še sploh imaš zaposlitev!

Premalo ljudi se zaveda, da so lahko zaradi pogostih bolniških odsotnosti zelo zamenljivi, brezposelnost je pa v teh recesijskih časih čedalje večja……

Lahko je jamrat od doma na bolniškem staležu. Kar veliko bolniških odsotnosti je v večini primerov samo izmikanje delu in doakz lastnega nezadovoljstva samega s seboj – in potem mora delodajalec obremenjevati druge zaposlene, da opravijo delo tistih, ki so na bolniški, oziroma najemat začasno delovno silo, kar je tudi dodaten strošek….Potem se pa nekater čudijo, zakaj so bili odpuščeni.

punca, tako plačo ima moja mama za težko delo v proizvodnji, ne pa ležat doma na kavču.Srečno

*****Tudi zate sonce sije****

MOja mama tudi za 35 let delovne dobe dobi cca. 600 eurov brez malice in prevoznih stroškov.

Se strinjam…..Draga Obupana Obupanka, lahko si vesela, da še sploh imaš zaposlitev!

Premalo ljudi se zaveda, da so lahko zaradi pogostih bolniških odsotnosti zelo zamenljivi, brezposelnost je pa v teh recesijskih časih čedalje večja……

Lahko je jamrat od doma na bolniškem staležu. Kar veliko bolniških odsotnosti je v večini primerov samo izmikanje delu in doakz lastnega nezadovoljstva samega s seboj – in potem mora delodajalec obremenjevati druge zaposlene, da opravijo delo tistih, ki so na bolniški, oziroma najemat začasno delovno silo, kar je tudi dodaten strošek….Potem se pa nekater čudijo, zakaj so bili odpuščeni.[/quote]

Včasih se je boljše vgriznit v jezik, kot pa takole opletati! A ti misliš, da ti zdravnik kar takole da mesec dni bolniške??? Hvali Boga, da si zdrava, da lahko delaš! A ti misliš, da takšni bolani so pa kar za odstrel??? Veš, bi ti kar malo privošila, da te malo stisne, pa da potem slišimo tvoj komentar!!!!

Glej nobena te ne krivi, da si bolna ampak sorry, za bit doma je čist dobr znesek.

sem tudi jaz že štiri tedne.
Dobim sicer res precej več, vendar me je strah za službo in sem delala tudi od doma (imam naravo takega dela). Če bi delala, bi v podjetje prinesla 4-5 kratnik svoje plače – ker sem doma, pa tega ne bo. In tudi če bi dobila manj, bi bila tiho, ker resnično vem, da so bolniške breme. Pa še ostali sodelavci so morali delati namesto mene.
Lp,M.

Pol leta sem jaz delala doma. V leže, ker sem morala ležati. Na tla so mi dali računalnik, na tla so mi dali jogi, ležala sem in delala. Tako vsak dan osem ur. Sem slonela na komolcih, da sem lahko tipkala in premikala miško. Krvave komolce sem imela, zdrgnjene do krvi. Za to mi ne piši, da ne vem, kaj je bolezen. Tako sem jaz delala pol leta, ker bi sicer pol leta bilo 0,0000000 evra.

Sicer ne delam v Mercatorju, ampak v DU: Za cel mesec z praznikom, nedeljo in vsemi dodatki dobim 443,62 € na mesec. Kaj pa na to porečete???

Ste res same zlobe.Vedno je slabše od slabšega in boljše od …..Kaj je pa minimum oz. najmanj potrebno to vsi vemo.Kaj se pa ve s.p. vsajate.Itak imate mesečno minimalno prikazan prihod in stem tudi boljše otroške doklade, vrtce …

Na to bom rekla samo, da ti ne verjamem!!! Samo neto izhodiščna plača je več kot 500€

Rade volje ti pokažem plačilno listo in se boš prepričala, da je res tako.

Sicer pa je bila zadnjič ena oddaja na Tv, ko so govorili o cenah v domovih in o plačah zaposlenih v njih. Ni vse tako rožnato kot se piše. Eni še vedno mislijo, če je dom drag, da so pol ,,bajne plače,,. daleč od tega.

Če sem jaz na bolniški dobim 0,00000€…

Res imate bolj uboge plače, vendar mislim, da si lahko vsakdo najde boljšo zaposlitev, če si tega želi – tudi v časih tako imenovane recesije…
Je pa tudi veliko kratkoročnih del za zraven s katerimi se da nekaj zaslužiti, vendar je treba malo pobrskati…

No, jaz imam s.p. in na mesec, če bi bila doma, bi dobila 0 eur in bi kljub temu morala plačati prispevke, ki znašajo cca 225 eur. Otroških dodatkov dobivam 26 eur, regresirane prehrane v šoli otrok nima. Prikazano imam toliko kot zaslužim, zato tiste, ki mi tak položaj zavidate (tukaj mislim zlobe in njej podobnomisleče) pozivam, da zamenjajo z mano.

Pa še komentar Obupani obupanki: lahko bi bilo še slabše – meni se 480 eur niti ne zdi tako malo, razen, če si v gospodinjstvu edina, ki prinaša dohodek. Želim pa ti, da čim prej ozdraviš.

Nimamo vse otrok, da bi lahko izkoriščale ugodnosti, ki jih naštevaš. Pa tudi nimamo vse s.p., da bi lahko prikazovale minimalne dohodke. Moj dohodek je takšen, kakršen je. Niti en evro manjši niti en evro večji.

Mož je za cel mesec dela kot skladiščnik v Mercatorju prejel celik 430 € plače. Sramota!

In še nekaj bom dodala. Če bi jaz takole javno pljuvala po svojem podjetju in ga sramotila, adijo, služba. Roke, ki te hrani, se ne grize, pa četudi te hrani slabo.

Lahko je jamrat od doma na bolniškem staležu. Kar veliko bolniških odsotnosti je v večini primerov samo izmikanje delu in doakz lastnega nezadovoljstva samega s seboj – in potem mora delodajalec obremenjevati druge zaposlene, da opravijo delo tistih, ki so na bolniški, oziroma najemat začasno delovno silo, kar je tudi dodaten strošek….Potem se pa nekater čudijo, zakaj so bili odpuščeni.[/quote]

Včasih se je boljše vgriznit v jezik, kot pa takole opletati! A ti misliš, da ti zdravnik kar takole da mesec dni bolniške??? Hvali Boga, da si zdrava, da lahko delaš! A ti misliš, da takšni bolani so pa kar za odstrel??? Veš, bi ti kar malo privošila, da te malo stisne, pa da potem slišimo tvoj komentar!!!![/quote]

Ker je moja narava dela takšna, da se žal ukvarjam tudi z ugotavljanjem upravičenosti bolniških odsotnosti v podjetju, zelo dobro vem, kako to poteka, kaj je upravičena komisijsko odobrena bolniška odsotnost, ki upravičencu naloži tudi določene obveznosti ( npr. strogo mirovanje, pa potem tako osebo vidiš, kako veselo potiska poln voziček nakupljenih stvari v nakupovalnem centru brez jamranja in pačenja od bolečin, kot je to počel vsak dan v službi) ali pa če delavca, ki je več kot mesec dni odsoten srečaš na letalu v času njegove bolniške odsotnosti na poti na počitniško destinacijo…..Tudi to sem imela že priložnost doživeti, pa nisem noben lovec ali špicelj na tovrstne zadeve. Ampak pogreje me pa to, da si nekdo upa pojamrati javno, kako malo dobi za bolniško odsotnost, kar sploh ni res – toliko dobivajo tudi osebe, ki redno delajo v tej ali podobni branži, brez odsotnosti…Saj ne rečem, veliko bolniških odsotnosti je tudi upravičenih, poznam pa kar nekaj primerov oseb, ki zavajajo delodajalca z bolniškimi odsotnostmi, se dobesedno naredijo potrebne pomoči psihiatra, toliko da dobijo potrdilo, nato pa v prostem času doma v času bolniške odsotnosti veselo počnejo marsikaj: zidajo hiše, varujejo otroke na črno, likajo in pospravljajo po domovih…

Moj komentar na tvoje provokativno pisanje in s tem izraženo tipično slovensko zlobo in privoščljivost vsega slabega: žal kjub svojim bolezenskim stanjem, ki temeljijo na avtoimunskih boleznih, še nikoli v življenju nisem bila odsotna z dela več kot 10 delovnih dni na leto- delovne obveznosti mi ne smrdijo in kljub hudim bolečinam že več kot dve dekadi pridno hodim v službo z nasmehom na obrazu…..

menjaj službo!

Ja, kaj naj ti rečem – žal mi je, ker si bolna. V kolikor bi delala bi recimo prinesla tako čez palec na hitro cca 700,00 € – plača + regresirana prehrana. Prihoda na delo pač ne morem računati, ker nimam podatkov. To pa se mi glih slaba plača ne zdi, da bi bilo potrebno tako zelo pljuvati.

Joj, kako ste ene prijazne, saj je samo pojamrala!!

New Report

Close