Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek SRAMOTA ZA MERCATOR!!!!!!

SRAMOTA ZA MERCATOR!!!!!!

Samo krediti in take stvari ne štejejo, veš.

no jaz nisem trgovka pa dobim neto 550,00 €- če bi bila nabolniški bog ve če bi sploh kaj dobila ven. in ni res-da avtorca tega posta naj bo sram zaradi blatenja firme češ da j idaje denar-ja to je res-a sram delodajalcev pa ni, ko izkoriščajo nas na vsakem koraku??? ampak ker se bojim smo tiho….no ne bomo več….ljudje msilite da so take krasne firme tu na znoraj lepe-pa so gnile…vsaj moja je….

Ja za posrat, saj ni za verjeti očem. 🙂 Ženski zavidate 480€, kam smo prišli. Seveda so sp-jevci tukaj v slabši poziciji (so pa v kakšni drugi v precej boljši) ampak tako kot vi očitate ostalim lahko same storite enako – odprite doo, pa bo. Samo vsi vemo, da ni tako enostavno, a ne?

Dejstvo je, da vsak zaposlen plačuje v državno blagajno. Dejstvo je, da plače SO nizke (ali se je od prejšnjega tedna kaj spremenilo?!). Ampak zakaj bi morale biti bolniške neplačane? Zato ker jih nekaj sp-jevk sploh nima plačanih?! Zato ker so brezposelni skoz brez prihodkov?! Dajte razmišljati še malo dlje od svojega nosu. Pa kar takoj vse bolniške mečete v en koš – saj niso vsi hipohondri, no. Jaz sem tudi svoje čase delala z bronhitisi, anginami, celo s pljučnico sem se s težavo vlačila v službo. Samo ko pa potem 1x v bolnici obležiš z resnimi zapleti se pa tudi vprašaš, če je vredno. In ni, vsaj ne bi smelo biti, ker zdravje je eno samo, kupit se ga ne da. Vsi pa vemo da smo v službah lahko in hitro nadomesljivi – vsaj večina. Pa če bi bilo malo več reda na tem področju, bi bilo tudi bolje. Ne pa da potem nasanka tisti, ki dejansko JE bolan. Saj ni treba it za vsak prehlad na bolniško, samo junakov, ki se pa resno špilajo z zdravjem in vseeno delajo, pa jaz ne poznam prav veliko. No, očitno tukaj že ste same take (oz. vsaj večina). Se pa ob vsem tem resno vprašam kam tonemo, če še osnovne solidarnosti ni več zaznati. 🙁

Obupana Obupanka, želim ti, da se čimprej pozdraviš. Vem, da Mercator ne slovi kot dober delodajalec kar se tiče plač (ni res, da prednjačijo med trgovci), ti pa želim, da bo v prihodnosti bolje. Drži se.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Včasih se je boljše vgriznit v jezik, kot pa takole opletati! A ti misliš, da ti zdravnik kar takole da mesec dni bolniške??? Hvali Boga, da si zdrava, da lahko delaš! A ti misliš, da takšni bolani so pa kar za odstrel??? Veš, bi ti kar malo privošila, da te malo stisne, pa da potem slišimo tvoj komentar!!!![/quote]

Ker je moja narava dela takšna, da se žal ukvarjam tudi z ugotavljanjem upravičenosti bolniških odsotnosti v podjetju, zelo dobro vem, kako to poteka, kaj je upravičena komisijsko odobrena bolniška odsotnost, ki upravičencu naloži tudi določene obveznosti ( npr. strogo mirovanje, pa potem tako osebo vidiš, kako veselo potiska poln voziček nakupljenih stvari v nakupovalnem centru brez jamranja in pačenja od bolečin, kot je to počel vsak dan v službi) ali pa če delavca, ki je več kot mesec dni odsoten srečaš na letalu v času njegove bolniške odsotnosti na poti na počitniško destinacijo…..Tudi to sem imela že priložnost doživeti, pa nisem noben lovec ali špicelj na tovrstne zadeve. Ampak pogreje me pa to, da si nekdo upa pojamrati javno, kako malo dobi za bolniško odsotnost, kar sploh ni res – toliko dobivajo tudi osebe, ki redno delajo v tej ali podobni branži, brez odsotnosti…Saj ne rečem, veliko bolniških odsotnosti je tudi upravičenih, poznam pa kar nekaj primerov oseb, ki zavajajo delodajalca z bolniškimi odsotnostmi, se dobesedno naredijo potrebne pomoči psihiatra, toliko da dobijo potrdilo, nato pa v prostem času doma v času bolniške odsotnosti veselo počnejo marsikaj: zidajo hiše, varujejo otroke na črno, likajo in pospravljajo po domovih…

Moj komentar na tvoje provokativno pisanje in s tem izraženo tipično slovensko zlobo in privoščljivost vsega slabega: žal kjub svojim bolezenskim stanjem, ki temeljijo na avtoimunskih boleznih, še nikoli v življenju nisem bila odsotna z dela več kot 10 delovnih dni na leto- delovne obveznosti mi ne smrdijo in kljub hudim bolečinam že več kot dve dekadi pridno hodim v službo z nasmehom na obrazu…..[/quote]

Moje pisanje ni bilo nič provokativno. Samo hotela sem povedati, da ne moreš kar rečt, bodi srečen, da imaš delo! Mislim, da iz tega tvojega stavka bolj veje zloba, kot pa iz mojega. Veš, tudi sama imam nekaj bolezni, tudi avtoimunske, tako, da si zopet lahko srečna, da imaš takšne, da lahko v njihovem izbruhu greš od doma. Ko izbruhne pri meni, žal ne morem od doma, saj sem praktično abonirana na Wc. Pa tudi imam več kot dve desetletje delovne dobe!

Glede tega, za kaj nekdo koristi bolniško pa ne bom sodila. Je pa malo preveč po enem, dveh slabih izkušnjah soditi vse ostale, ki so na bolniški! Zase vem, da sem tudi med bolniško morala v trgovino (nikoli pa nisem vozila oz. porivala velikih in polnih vozičkov), ker bi drugače lahko crknila od lakote jaz kot tudi moji otroci! Povej še nekaj, kdaj se bolezen hitreje pozdravi? Povej še, kakšen smisel ima biti doma, če imaš recimo v gipsu roko?
Žalostno pa je, da vse napadate bolne, namesto, da bi rekli, da vseeno delodajalci bi morali gledati na bolane!!!!! ne simulante!!!! Pa še nekaj je, mislim, da si delodajalci tako nekje v osnovi že zaračunajo “bolniško”, ki mu jo lahko “pridelaš” med letom!

še ena ki nima nič,če je cel mesec na bolniški.še en teden ne upam bit.

Hja, lubica, je pač tako. Tudi sama sem zaposlena v M., bila v bolniški 4 mesece Sem danes dobila 450 eur plače.Od tega bom še dala vstran 100eur za kredit stanovanja. In kaj naj? Nič. Se pač pozna, če v bolniški. Ti imaš verjetno še partnerja, pa sta že dve plači, jaz pa sem sama. Res, da dobim 150 eur preživnine pa otr. dodatek 48 eur; pa še sin, ki dela, da vsak mesec 150 eur za položnice zraven, pa nekako preguramo. hvala bogu, pa zdaj ponovno delam in bo drug mesec malo več. :))))
Jamrat pa ne pomaga nič. To pa itak sama veš.
Ne se jezit; škodi lepoti! :))))

jaz razumem, da ne upaš iti; sam mi povej, če resno zboliš, pa si primorana….kaj pa potem?
Razumem tudi tiste, ki imajo SP, moj bivši mož ima SP, in vem, kako hudo je bilo, ko je bil res tako bolan, da ni mogel delat.

Na to bom rekla samo, da ti ne verjamem!!! Samo neto izhodiščna plača je več kot 500€[/quote]

Budala! reci eni trgovki da ti pokaže plačo!

JA kva je pa s tabo? roka ki te hrani, pa kje ti živiš?
podjetje ti ne DAJE plače ampak jo moraš zaslužit. torej se hraniš sama.

Malo več bontona ti ne bi škodovalo

jaz te pa razumem. Žal pa je tudi res, da dokler boste trgovke tiho in za ta denar delale kot živali, bo temu tako.

enkrat se boste morale upret ampak VSE.
Pa ne se bat za služo, ne bodo kar vseh pocepal ven, kdo pa še hoče delat v merkator lepo vas prosim!

Jaz delam v proizvodnji zelo težko fizično delo, pa dobim z malico vred 450€. Ko je bilo več dela in sem delala na 4 izmene, sem dobila največ (z malico vred) 500€. Ti pa si dobila skoraj toliko, ko si bila na bolniški.Torej?
Jaz na bolniško niti ne smem, niti ne upam. Ja, plače so za en k***, jo pa vsaj imaš. Še vedno pa lahko službo pustiš, če ti kaj ne paše.

Na to bom rekla samo, da ti ne verjamem!!! Samo neto izhodiščna plača je več kot 500€[/quote]

Budala! reci eni trgovki da ti pokaže plačo![/quote]

a je s tabo vse ok??
preberi najprej o čem teče debata, potem pa piši neumnosti.

kar si dobila res ni veliko, a za cel mesec nič dela pač tako je.
Jaz bi se na tvojem mestu bol sekirala za tist mesec, ko si ves čas v službi pa dobiš ….. koliko že?

Meni je ob branju tegale sr… prišel na misel en vic, katerega poanta je nekako v tem, da hudič v peklu s Slovenci nima nobenega dela, ker drug drugega nazaj v vrelo olje rinejo. Ma, zgleda, da si prav ne zaslužimo česa boljšega.

0,0000000000000 evra dobim, če ves mesec ne delam.[/quote]

aham, ja, ko pa se odločiš za otroka, si izplačuješ eno leto ogromno plačo in potem si 12 mesecev doma z najvišjim možnim nadomestilom. poznamo take.

poleg tega obravnavate gospo, kot da je doma posedala in se dolgočasila. če je bila en mesec doma na bolniški, je bila verjetno z razlogom.

0,0000000000000 evra dobim, če ves mesec ne delam.[/quote]

aham, ja, ko pa se odločiš za otroka, si izplačuješ eno leto ogromno plačo in potem si 12 mesecev doma z najvišjim možnim nadomestilom. poznamo take.

poleg tega obravnavate gospo, kot da je doma posedala in se dolgočasila. če je bila en mesec doma na bolniški, je bila verjetno z razlogom.[/quote]

Jaz nimam s.p.!!!

Pa kaj ti misliš, da ne obstaja nič drugega kot s.p.?

poleg tega obravnavate gospo, kot da je doma posedala in se dolgočasila. če je bila en mesec doma na bolniški, je bila verjetno z razlogom.[/quote]

Jaz nimam s.p.!!!

Pa kaj ti misliš, da ne obstaja nič drugega kot s.p.?[/quote]

študentka na napotnice?

Ko sem jaz bolna, ne dobim nič, njente, ništa…torej kaj zdaj…dokler bo mislenost slovencev taka, da bo vsak mislil, da mu morajo neaj dat za ništa bo kot je!…Pa pijdi na svoje in boš bidla kolk boš garala in na koncu dobila res več, ampak tu ni bolezni in zabušavanja.

jojmene! tako razmišljanje je vse kapitalistične države prignalo do tega, da so pozabili kaj je to socialna država. mame so brez bolniškega nadomestila, če so otroci bolni, po porodniški grejo po 3 mesecih spet v službo, pokojnin ni, zavarovanje si plačujejo sami…

a to bi rada? zato, ker? zakaj? ker si ti vezana na nek biznis po svoji lastni želji. če je mesec dober, zaslužiš da se ven ne vidiš, a ne? potem pa pizdakaš, če zboliš in ne dobiš nič. prav je tako. pojdi delat za tekoči trak, rezat salame, učit v šolo, operirat srce, izdelovat steklene kozarce, ne vem – naredi nekaj, zaposli se, delaj pa boš imela majhno plačo ampak tudi socialno varnost.

Jaz nimam s.p.!!!

Pa kaj ti misliš, da ne obstaja nič drugega kot s.p.?[/quote]

študentka na napotnice?[/quote]

Je to edino, česar se spomniš? Kaj pa, če imam status svobodnega umetnika?

Kaj bi storila v primeru, da imaš prometno nesrečo in si nekaj mesecev po bolnicah in Soči? A taki, ki se jim to zgodi naj po tvoje potem pocrkajo al kaj?

Ni vse samo iti na svoje, tam pač moraš take stvari vzet v zakup, sicer greš lahko tudi ti delam nekam, kjer ti bom jaz šef, pa boš delala kar ti bom naročila in če bo potrebno boš meni na ljubo še malo podaljšala, pa ker imam jaz dvajset takih kot bi bila ti, greš zaradi mene komot na bolniško, bo ostalih 19 malo bolj prijelo, pa bo. Sploh bom pa vesela če boš na bolniški več kot mesec, ker potem nisi več moj strošek. No, kdaj prideš? Sem pa zelo za*ebana šefica, kar naprej visim za vratom, pa Wc papir preštevam:)))

Drugače pa 480€ za cel mesec bolniške res ni tako malo, ker marsikdo za cel mesec dela prejme 20€ več. Nikjer pa ne piše, da je edini delodajalec MERcator.

Nisem brala črev pred mano, vendar sem jaz dobila tako plačo za cel mesec trdega dela. In to v komerciali, kjer naj bi bilo malo bolje plačano (kao). Pa sem bila tut nezadovoljna, jasno, saj s tem drobižem se danes ne da več preživeti. Zato sem dvignila rit in si poiskala službo z 2 X večjo plačo, pa imam samo srednjo šolo. Iskala sem jo pol leta in res da se moram zdaj vozit 30 km od doma, vendar se splača. Če si samo trgovka, pa se vpiši v popoldansko šolo, da boš imela več možnosti. Z malo truda se vse da!

Nisem brala črev pred mano, vendar sem jaz dobila tako plačo za cel mesec trdega dela. In to v komerciali, kjer naj bi bilo malo bolje plačano (kao). Pa sem bila tut nezadovoljna, jasno, saj s tem drobižem se danes ne da več preživeti. Zato sem dvignila rit in si poiskala službo z 2 X večjo plačo, pa imam samo srednjo šolo. Iskala sem jo pol leta in res da se moram zdaj vozit 30 km od doma, vendar se splača. Če si samo trgovka, pa se vpiši v popoldansko šolo, da boš imela več možnosti. Z malo truda se vse da!

Ravnokar sem bila v Mercatorjevi trgovini kjer mi je pač trgovka ki jo poznam povedala, da so jim znižali plačo in jim jo še bodo, mislim da za 8{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, če sem jo prav razumela. Zato je mogoče tudi tvoj znesek temu primerno manjši?

Dejstvo je, da so službe take in drugačne, dejstvo je, da ima vsak možnost da se bodisi dokvalificira, prekvalificira, doštudira, skratka, vse se da z malo dobre volje.

Če si pač bila na bolniški si pa primerno temu dobila toliko denarja, saj si bila doma in nisi nič delala, zato ne rabiš jezo stresat okoli, je pač ta mesec tako.

New Report

Close