Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek SRAMOTA ZA MERCATOR!!!!!!

SRAMOTA ZA MERCATOR!!!!!!

Za 500€ grem takoj za kakšno leto na bulniško…

Mislim, da je v tejle temi čisto prveč razburjanja.

Prvič, bolniško si dobila izplačano v deležu glede na plačo. Torej te znesek ne bi smel presenetiti, razen, če so ti izračunali narobe. Strinjam se, da je plača trgovcev prenizka, ker pač s toliko denarja se ne da živet in ni prav, da nekdo, ki dela, dobi tako malo, da ne more SPODOBNO živet. Seveda to še bolj velja za tiste, ki dobijo še nižjo plačo.

Drugič, nobene potrebe ni, da s.p.jevke tule jokate, češ da ne dobite bolniške, ker to ni čisto tako. Za prvih 45 dni je bolniška v breme delodajalca, in ker ste same sebi delodajalec, jo pač same sebi pokrivate. Tako je že kar nekaj časa in to ste vedele, preden ste postale s.p. Seveda to ni najboljše za vaš žep. Ima pa dejstvo, da ste same svoj delodajalec, en velik milijon prednosti, predvsem nimate nad sabo vseh mogočih šefov, ki bi vam pili živce. Če pa boste kdaj resno bolne dalj časa, česar vam seveda ne privoščim, boste pa tako kot vsi ostali zaposleni dobile bolniško nadomestilo izplačano od ZZZS. Če imate prijavljeno minimalno plačo, bo nadomestilo bolj majhno, ampak, jebat ga, to je cena plačevanja nizkih prispevkov. Če si plačuješ minimalne prispevke, moraš pač kako drugače šparati za slabe dni. To vedo vsi s.p.ji.

Ene se tule oglašate, kot da se vam kakšna resna bolezen ne more zgoditi. Sicer vam želim, da se vam nikoli ne bi, ampak je pa zelo naivno, če mislite, da ste res tako jeklenega zdravja, da lahko kar pljuvate po vseh bolnih. In tudi pravljice o tem, kako se da med bolniško opravljati delo, so bolj pravljice, če je človek resno bolan. Sem bila doma na bolniški skoraj eno leto, res da sem vmes odgovorila na par službenih mailov, pa imela nekaj telefonskih pogovorov, a to je bilo v dobrih dneh. Ko sem hodila na terapije in potem doma prenašala posledice teh terapij, pa nisem mogla niti časopisa čitati ali gledati televizije, kaj šele opravljati kakšnega dela. Hvala vsem, ki so mi takrat omogočili mirno bolniško, da sem lahko okrevala. In da lahko zdaj spet zdrava hodim na delo. Če človek ni nikoli resno bolan in če ne hodi okrog z odprtimi očmi in srcem, bo pa seveda videl samo tiste simulante, ki jih sicer je nekaj, zagotovo pa ne večina bolnikov.

Dokler nisi bolan, tako, da ne moreš delat, pa bi rad, sploh ne veš kako je to.

Ne morem verjet, kako jo zmerjate. No, sej zdej boste pa mele take cajte, ko bolniška ne bo več plačana. Me zanima kaki bodo potem komentarji.
Delam v privat firmi. Velik del moje plače je nagrada na uspešnost- ki je ne dobim, če sem več kot 5 dni v TREH mesecih na bolniški. Imam majhnega otroka – seveda sem pol dopusta skurla za bolniško. Na koncu sem sama zbolela, tako, da sem se morala skoraj za dve plači obrisat pod nosom. Zato pa ima lahko delodajalc tolk ko ima. Res ne morem verjeti, kako smo se današnji Slovenci na hitro odrekli svojim pravicam. Še slabše bo moralo biti, da nam bo vkloplo. Ampak potem bo pa huda, nzaja kaj pridobit.

Saj to se ji tukaj tudi dopoveduje. Naj bo vesela, da sploh kaj dobi. Prišli bodo časi, ko smo ne bomo dobili nič. Smo hoteli kapitalizem, a ne? Zdaj ga pa imamo.

Da vas ni sram pra**** MON-ovske!

A če ležiš doma na bolniški, nimaš stroškov?! Ne ješ in nimaš računov in otroci ne hodijo v šolo????
In če ne delaš, ker ne zmoreš, potem pa crkni al kaj???!!!

Da vas ni sram!

Ne bom vam zaželela, da se vam zgodi situacija, da boste dela nezmožne in da prejmete uborno invalidnino od države. Ker potem bi vse pocrkale, tega pa res nikomur ne želim.

Pa saj ne morem verjeti, kakšne stresate! Pišuka, sem navajena marsikaj slišat od vas, ampak tole ste me pa zdaj do dna razočarale.
Kao PRAVOVERNE, POŠTENE, NEPRECENLJIVO PRAVIČNE MONOVKE! Japajade!

Babe, mislim da ste sfulale poanto. Več kot sramota je to, da mora nekdo delati za tako mizerno vsoto, kot je 500 eur, česar ne moreš niti imenovati plača. Potem pa gledamo in poslušamo o enih cvetkah tu gori, ki trdijo, da je 5600 za maria ali kojega koli k. mala plača. Jap, on pa ful gara. S čem po kateri riti? Ne glede ali je “najboljši sosed” ali kaka druga ustanova, ljudem se naj da plače, s katerimi bodo lahko živeli in preživeli. Ne pa da si na položaje nastavljeni idioti delijo miljonske odpravnine.
Ampak dokler bomo slovenci slovenci, nam tako ni pomoči. Bomo se vedno igrali hlapce, kaj čmo.

študentka na napotnice?[/quote]

Je to edino, česar se spomniš? Kaj pa, če imam status svobodnega umetnika?[/quote]

če je pa tako, potem pa tudi kadar delaš imaš absolutno preveliko plačo, ki gre iz mojega žepa, seveda, čeprav niti ne vem zakaj, ker …kako je že en rekel…””ko slišim frazo ‘svobodni umetnik’ me ima, da bi prijel za revlover”…

Pred kratkim je bila narejena neka raziskava, v kakšnih hišah živijo in s kakšnimi avti se vozijo tej kobajagi svobodni umetniki, ki se jih vidi enkrat na sto let na sceni, pol pa poniknejo v neke studie in se delajo da delajo.
Pa pojdi rezat salamo no!!!! Boš imela 500 eur plače vsak mesec. Na živce mi grejo taki, ki se imajo za bogove. a ti misliš da trgovka v merkatorju svira “frulico” v službi? Pejdi probat, pa boš potem govorila! Beri zgoraj kar je napisala Iza bela, pod čemer se 110{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} podpišem.

Je to edino, česar se spomniš? Kaj pa, če imam status svobodnega umetnika?[/quote]

če je pa tako, potem pa tudi kadar delaš imaš absolutno preveliko plačo, ki gre iz mojega žepa, seveda, čeprav niti ne vem zakaj, ker …kako je že en rekel…””ko slišim frazo ‘svobodni umetnik’ me ima, da bi prijel za revlover”…

Pred kratkim je bila narejena neka raziskava, v kakšnih hišah živijo in s kakšnimi avti se vozijo tej kobajagi svobodni umetniki, ki se jih vidi enkrat na sto let na sceni, pol pa poniknejo v neke studie in se delajo da delajo.
Pa pojdi rezat salamo no!!!! Boš imela 500 eur plače vsak mesec. Na živce mi grejo taki, ki se imajo za bogove. a ti misliš da trgovka v merkatorju svira “frulico” v službi? Pejdi probat, pa boš potem govorila! Beri zgoraj kar je napisala Iza bela, pod čemer se 110{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} podpišem.[/quote]

Si ti malo blazna, ženska? Na kakšni sceni pa ti misliš, da nas vidiš? Večina teh svobodnih umetnikov je prevajalcev, ki čisto nič elitno in glamurozno ne živijo, ampak v trenerkah po cele dneve tipkajo prevode na računalnik. In ta plača, ki jo zaslužijo, NE GRE IZ TVOJEGA ŽEPA, ampak si sami plačujejo prispevke. Tudi po 600 evrov na mesec. In čeprav toliko plačajo prispevkov, nimajo ne plačanega dopusta ne plačane bolniške.

Nerazgledana ženska, ti misliš, da so svobodni umetniki samo pevci. Kdo ti pa knjige prevede, ki jih bereš? Pa tiste, ki jih berejo tvoji otroci? Kdo ti prevede filme, ki jih gledaš? Nadaljevanke?

Ne bodi preveč pametna, ker sploh ne veš, o čem govoriš. Ja, v studio poniknejo, seveda.

Ko bodo tvojemu otorku spustili nesinhronizirano risanko v japonščini in bo cvilil, da nič ne razume, se pa spomni, da svobodni umetniki v Mecatorju režejo salame.

Pa nas nobeden ne plača za visenje po MONu. Ne plača nas nobeden za kofetkanje s sodelavkami. Ne plača nas nobeden, ko gremo na malico. Niti ene same minute, ko ne delaš, te nobeden ne plača. Gre vse na našo škodo. Na tvojo škodo pa mi ne gremo nič, ker si sami plačujemo prispevke. Vsaj moje sodelavke si jih vse same plačujejo. Pa potem vse gripe, angine in bronhitise preležijo na svoj strošek, brez bolniške.

Jaz bi bila vesela :))
Bi se vsaj japonscine naucil 🙂

Zaradi mene lahko kar zacnes rezati salamo v Mercatorju :))

Sramotno je, da imajo delavci take place, da znjimi ne morejo ziveti, kaj sele privarcevati za neko socialno varnost.
In sramotno je, da ce se ti kaj zgodi, dobis en dobis, stroski se ti pa v bistvu se povecajo, ceprav si doma.

Poznam zensko, ki je zbolela iz nic, v nekaj urah so ji ohromele vse misice, pristala je v komi na dihalnih aparatih. Se zdaj, po vec kot letu in pol ni sposobna za delo in verjetno nikoli vec ne bo. Nobeno zavarovanje ne pokrije njene bolezni, ker ni kriticna bolezen in ker ni poskodba. Kako bi s 480e zadovoljila osnovne zivljenjske stroske in vse posebne potrebe, ki jih ima?

A se sploh zavedate kaj pišete?????!!!!!?????

Sram naj vas bo, privoščljivke privoščljive!!!!

Nikomur ne privoščim, da tolče revščino, se pa zavedam, da bo kmalu tega denarja še manj, še manj in še manj. Če mislite, da bo lahko ostalo tako, kot je, se motite. Marsikaj bodo ukinili. Najprej bolniške za vse poškodbe zunaj dela. Padla pri smučanju in si zlomila nogo? Pri tenisu si zlomila roko? Vse to bo kmalu odležano doma in odsedeno brez bolniške. Ne varjamete? Se vidimo čez pet let. Tako nas bodo stisnili, da bomo cvilili. Pa saj smo to hoteli, kajne? Toliko zmrdovanja čez socializem, bomo dobili tisti najbolj kruti kapitalizem. A sem ga jaz hotela? Jaz ne.

iza bela, draga moja, kaj si sploh želela povedati, kje piše da si jaz želim tebe, ali da te potrebujem, napisala si ji, da to ni mala plača za ne delo in kaj sem ji napisala jaz, enako, le da nisem zavijala v vato in se neki duvala o eni zajebani šefici, oladi mala in ti bodi zajebana, jaz pa bom to kar meni paše in delala po svoje, čao mala!

New Report

Close