Sramota za predsednika
Na dnevniku (24 ur) sem slisala, da se predsednik drzave Janez Drnovsek ni niti oglasil s kaksno izjavo glede te naravne katastrofe, kaj sele da bi sel tja.
Sramota.
Tudi jaz bi tako mislila. In sem dejansko mislila, da je hudo bolan, ko se ni pojavil ob obisku Prodija. Vendar sem ga vceraj videla paradirati okoli s princem Andrewom.
Zanimivo, če pogledaš uradni spletni strani trenutnega predsednika in bivšega predsednika ter ju primerjaš, takoj opaziš, da je bivši predsednik mnogo bolj aktiven kot aktualni :).
Drnovškov zadnji vnos je iz tega meseca (ko ga je obiskal princ Andrew), predzadnji pa iz meseca julija.
In Drnovšek tudi nikakršne izjave ni dal ob obisku…
Nekako se smatra, da je bolan, in mediji so toliko etični, da ga pustijo pri miru. Itak je na koncu mandata, zato ga ni potrebno zafrkavati.
Ne vem. Moje mnenje je, da ce je lahko sprejel princa Andrewa, potem bi lahko tudi podal neko izjavo za javnost. Glede te katastrofe. Saj mu ni treba riniti tja gor, ce zdravstveno tega ne zmore. Na poplavljenih podrocjih bolj kot politike (mnogi si bodo zdaj tam skusali delati reklamo) potrebujejo ljudi, ki bodo v roke vzeli lopato in delali.
Predpostavimo, da je res hudo bolan. Zakaj državljani o tem nič ne vemo? Saj ne bi bilo treba tega obešati na velik zvon. Pove se pa lahko. Če je s princem letal naokoli bi lahko dal uradno izjavo po TV Slovenija in vsaj moralno podporo ljudem ,ki jih je prizadela nesreča. In če mene vprašate bi lahko ves izkupiček od prodaje svojih knjig namenil v humanitarne namene.
Men se pa zdi paradiranje veljakov po prizoriscih katastrof neokusno. S svojo prisotnostjo “na licu mesta” nabirajo samo politicne pike, koristijo pa nic, samo guzvo delajo. OK, razumem dejanje moralne podpore, kao “predsednik nas niso pozabili, aleluja!”, ampak vsi ti maherji bi bili v ljubljani bolj koristni, ce bi vrteli telefone in rihtal pomoc za prizadete (beri se kregal z EU za dnar, se s sosedi zmenil za zacasne kontejnerje, rihtal pogodbe s podjetji, ki bodo iizvajala sanacijska dela, pritiskal na poslovne partnerje, da ne umaknejo pogodb itd …