Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Sramotna vožnja v starem avtu!

Sramotna vožnja v starem avtu!

V bistvu sploh ne vem, koliko je star moj avto. 10, morda 16 let, kaj pa vem.

Mene zvija kadar vidim kako lepo alfo…
Ostali perhi me ne zanimajo…
Mam raje star perh kot kakšnega bmw-ja, avdija, marcedessa, ww pa sploh ne moram vidit…

Točno tako, ne moreš imeti bolj prav, se strinjam.

Meni se pa smilijo “renojevci”, ni bolj bednega folka od tistih, ki vozijo “renoje”

BMW E36 M3 3.2 je petkrat toliko avtomobila kot nova F80 M3 kangla. Čez dobrih pet let pa še dražja pri nadaljni prodaji.

Vozim avto višjega cenovnega razreda, ker nisem povprečen državljan s povprečno plačo… Če bi bil povprečen državljan bi vozil avto za 10K, ter se pretvarjal, da mi takšen avto popolnoma ustreza..

Človek mora imeti v življenju določene cilje, ki pa so daleč od povprečja!

Začetek proizvodnje leta 1995 in marsikatera kitajska in evropska firma še vedno ni sposobna izdelat vsaj primerljiv nov avto. Pri takih primerih se jasno pokaže kako daleč zadaj je večina avto firm… Mene bi blo sram, da bi se leta 2017 vozil v novih gnilih nikakvih jajcih. Res gre svet v maloro, če po 22 ih letih wannabe tehnološkega in dizajnerskega napredka dobiš en nikakav, grd avto iz salona…Si sploh predstavljate kakšen napredek bi dejansko moral bit v resnici, če bi šla avtoindustrija po poti računalniške??
[attachment=2]A8.jpg[/attachment]
[attachment=1]S8_w_gallardo_wheels.jpg[/attachment]
[attachment=0]audi-a8-2001-interior-9.jpg[/attachment]

Bedna je tale tvoja izjava. Od kdaj znamka avtomobila odraža človeka v čemerkoli?

Po mojem Barca vozi al neko VAG grupo (škodo al pa VW) staro nad 5 let. Al pa renoja megana karavana isto starega
[/quote]
Jaz pa mislim, da Barca vozi Oplna. Medicina.

Po mojem Barca vozi al neko VAG grupo (škodo al pa VW) staro nad 5 let. Al pa renoja megana karavana isto starega
[/quote]
Jaz pa mislim, da Barca vozi Oplna. Merivo.
[/quote]

Merivo

Je v avtomobilu, ki je neizpraven in mu smrdi iz auspuha, da če si za njim moraš ugasnit klimo, da se ne zadušiš. Velikokrat se sprašujem kako taki pri nas pridejo skozi tehnični pregled in koliko škode povzročijo zaradi izpuhov CO2?

ĆAPAC MOBIL TA TVOJ JUŽNI NEMEC

Če delaš kratke relacije je lepota starega avtomobila v tem da ga ni škoda. Je pa slaba lastnost to, da če hočeš iti na daljšo relacijo da imaš skrbi če kaj crkne.

Danes, ko si lahko nov avto z kreditom na 10 let privošči vsak socialni problem, dvomim, da je to še kakšen “statusni simbol”. Ok, nov npr. Ferrari že morda.
Pa en zgoraj, ki se “razvaja” in se s svojo drago “makino” pelje 3x na leto na morje. Ali še ni slišal za rent-a-car. Si omisliš super avto za en teden – precej ceneje kot te pride amortizacija lastnega. In ko te ljudje vidijo da se pelješ mimo, si vsak misli kako uspešen da si :-).
Osebno žal nisem dovolj “senzibilen” da bi znal ceniti drag “pleh”, Sem se po tednu z službenim AUDI-jem A6 vsedel v ženinega Cliota – sem se ravno tako udobno peljal 🙁

Najin je 11 let star pa še vedno gre kot urca. Zakaj bi ga torej menjala? Samo zato, da lahko rečem da je nov? Škoda denarja. Raje počakava, da res do konca crkne. Potem pa spet po novega pa tistega gonit naslednjih 10+ let.

Jaz pa mislim, da Barca vozi Oplna. Merivo.
[/quote]

Merivo
[/quote],,ne berete pred sabo postov? Je napisala da vozi zafiro

Tako je. Razlika je samo v tem, da imamo nekateri višje cilje kot je drag avto 🙂

A resno ti je nerodno pred tanki, v 3/4 primerov iz leasing hiš?
Oh, ja.
Maš večji problem kot to, da nimaš denarja.
Nobene samozavesti nimaš.
P.S. vozim avto nižjega srednjega razreda, letnik 2008.

Nekateri se preveč obremenjujejo z mnenji drugih. Mnenji drugih kjer v večini primerov mnenja sploh ne obstajajo. Realnost mnenj je v večini primerov popolnoma drugačna.

Kombinacije dober avto in dober tip so zelo redke.

To je zgolj tvoja percepcija, ki jo projiciraš na druge in je popolnoma zgrešena, ker mnogo njih ima avto zato, da se premika od a do b in ne tako kot ti, ki s z njim zdraviš komplekse in opazuješ kdo te gleda pred semaforjem.

Finančno gledano je nakup novega avta neumnost. Že takoj, ko ga odpelješ čez prag trgovine si izgubil 1/3 denarja, tu so še vsi dragi servisi, če želiš ohranit garancijo…itd
Danes so avtomobili že toliko dovršeni, da komot voziš 10let star avto še sploh, če je to avto, ki sodi v višji srednji razred. Četudi daš na njem pol stvari zamenjat ne boš dal niti polovico tistega kar da nekdo za nov avto.

Ampak tu so čustva, ko čustveno neuravnovešene osebe zdravijo svoje komplekse, ki se jih niti ne zavedajo ne plehovju, trgovci/proizvajalci pa služijo.
To je današnja potrošniška ekonomija, ki temelji na čustveno labilnih osebkih.

Se strinjam, da človek rabi cilje v življenju, samo upam da se ti cilji ne odražajo v kupu pleha, ampak kje drugje.

Da kupiš premium avto zato, ker hočeš pokazati da nisi “kmet” je pa zgrešeno. Besedo kmet sem dal v narokovajih, ker dejanski kmetje imajo relativno soliden vozni park, predvsem ga sestavljajo precenjene znamke iz skupine VW.

“Danes, ko si lahko nov avto z kreditom na 10 let privošči vsak socialni problem, dvomim, da je to še kakšen “statusni simbol””

Hm, jaz kot espe lahko samo sanjam o kreditu na deset let, tudi na manj oz. o kreditu na sploh. Niti najcenejšega novega avta nisem sposobna skeširat – niti za 5 procentov vrednosti mojega siceršnjega premoženja ne.
Tako da ne vem, kaj potem sem. Kupujem rabljene avtomobile za največ 5000 evrov, kupim nekaj velikega, kar je bilo kot novo tam od 25. do 30.000 evrov, in se vozim kot gospa.
Sram me zaradi avtomobila ni bilo še nikoli.

Še en drug pameten nasvet: cena avta naj NE presega letne neto plače, ki jo nekdo ima. To je nasvet, katerega se držim že več kot 30 let.

“Danes, ko si lahko nov avto z kreditom na 10 let privošči vsak socialni problem, dvomim, da je to še kakšen “statusni simbol””

Hm, jaz kot espe lahko samo sanjam o kreditu na deset let, tudi na manj oz. o kreditu na sploh. Niti najcenejšega novega avta nisem sposobna skeširat – niti za 5 procentov vrednosti mojega siceršnjega premoženja ne.
Tako da ne vem, kaj potem sem. Kupujem rabljene avtomobile za največ 5000 evrov, kupim nekaj velikega, kar je bilo kot novo tam od 25. do 30.000 evrov, in se vozim kot gospa.
[/quote]

Ko sem nazadnje – pred ~ 6 leti kupoval avto in malce hodil po avtosalonih sem nekako dobil tak občutek. Če je mimimalna plača nekje 600€, menda jo je možno obremeniti na eno tretjino (200€) na 96 obrokov je to nekje 19200 €. Seveda so tu še obresti, stroški financiranja, a brez “zmišljevanja” pri dodatni opremi lahko dobiš “navzven” kar spodoben avto. Ali je to pameten in smiselen nakup se ne bi spuščal, je pa dosegljivo. In najpomembneje – sosedom bomo pokazali !!!!

[/quote]

Ko sem nazadnje – pred ~ 6 leti kupoval avto in malce hodil po avtosalonih sem nekako dobil tak občutek. Če je mimimalna plača nekje 600€, menda jo je možno obremeniti na eno tretjino (200€) na 96 obrokov je to nekje 19200 €. Seveda so tu še obresti, stroški financiranja, a brez “zmišljevanja” pri dodatni opremi lahko dobiš “navzven” kar spodoben avto. Ali je to pameten in smiselen nakup se ne bi spuščal, je pa dosegljivo. In najpomembneje – sosedom bomo pokazali !!!!
[/quote]

Že v štartu napačna računica – po odtegljaju mora ostati še minimalna plača…

New Report

Close