Sramotna vožnja v starem avtu!
Jaz bi si zlahka privoščila avto ene trikratne vrednosti tega, kot ga vozim, ampak mi je enostavno škoda denarja “za avto”. Kupim sicer vedno nov avto, ampak skoraj najcenejšega in ga žulim 10 let, potem spet zamenjam za novega. Izgleda smešno, se zavedam, da mi tak avto sploh ne pristoji, ker delujem, vizualno in osebnostno, kot zelo draga dama …
Se strinjam, da človek rabi cilje v življenju, samo upam da se ti cilji ne odražajo v kupu pleha, ampak kje drugje.
Da kupiš premium avto zato, ker hočeš pokazati da nisi “kmet” je pa zgrešeno. Besedo kmet sem dal v narokovajih, ker dejanski kmetje imajo relativno soliden vozni park, predvsem ga sestavljajo precenjene znamke iz skupine VW.
[/quote]
Zakaj pa nekomu ne sme biti življenjski cilj dober avto, velika hiša, luksuzno potovanje…? Kaj točno je s tem narobe? V čem je problem, če je pač boljši avto nekomu motivator, zaradi katerega je bolj kreativen, drzen in z višjo storilnostjo?? A če ima nekdo malo boljši avto je pač slaba oseba?
In pol se narod sprašujem zakaj smo kjer smo..
Bi lahko kupila nov avto ampak mi je enostavno škoda. Pa ni problem denar. Imam 14 let star avto, enoprostorec.. ni višek tehnologije ima pa klimo 🙂 Dnevno ga ne potrebujem, delam v domačem podjetju. Ni mi ga škoda parkirati kjerkoli brez bojazni, da mi ga kdo na javnem parkirišču zbuta. Imam 2 psa – nemški dogi. Napokam in gremo čofotat k vodi in se ne sekiram veliko. Na dopust pa hodimo ponavadi z avionom tako da na letališču je pa vseeno kakšen avto stoji, če sploh.
Ne rabim novega modernega pleha. Imam prioritete drugje in za tisto mi nikakor ni škoda denarja. Pleh je pa samo pleh.