Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek srbeče in pekoče lasišče

srbeče in pekoče lasišče

Kako, oziroma s čim naj pozdravim in odpravim srbeče in pekoče lasišče na vrhu glave?
Tudi lasje mi izpadajo nenormalno in se že nekaj časa vidno redčijo.
Prosim vas, svetujte mi kaj naj kupim v lekarni, da bo RES pomagalo.
Hvala za pomoč!

Pejte k dermatologu.

Meni je bilo podobno na mestih le z razliko da niso lasje odpadali. Šel sem k dohtarju in mu povedal niti pogledsl ni dal mi je eno tekočino mislim da se ji reče nekako na e. Elum ali podobno in še isti dan je vse izginilo to je neka protiglivična tekočina seda vsak tri tedne ali malo več enkrat namažem in nimam nikoli več teh težav.

Elocom se ji reče

Tudi jaz imam podobne težave. Kakšen šampon naj uporabljam? Bila sem pri dermatologu in mi nič ni napisal??

Tole ni protiglivična tekočina, ampak je kar lepo močan kortikosteroid.
Se strinjam, verjetno brez njega zatreti hudo vnetje ne bo šlo (brez pregleda govorit na pamet, kaj bi to bilo, je smešno), ampak uporaba je omejena na ene 3-4 dni, potem pa konec. Močno tanjša kožo (lasišče) in posledično dejansko lahko pride do sekundarnega vnetja in/ali izpadanja las.

Lahko je “le” seboreja, lahko pa je kakšna druga infekcija, ki niti ni nedolžna. Svetujem obisk zdravnika/dermatologa. Jaz se s seborejo borim že dobrih 20 let in so obdobja, ko je dovolj že to, da zavržem vse trgovinske šampone in uporabim take brez mila, sicer pač tej težavi namenjene, kupljene v lekarni. Niso pa vsi ustrezni vsem, tako, da je treba kar kupit, uporabljat in opazovat učinek. Potem pa prehrana (določena živila so prepovedana) in stres, hormoni.

Mi res nihče ne zna povedat kateri šampon je za take in podobne težave?

Pozdravljena!
Zelo slabe izkušnje sem imela s šamponom Johnson. Izpadanje las in srbenje lasišča. Ko mi je frizerka rekla, da nimam edina teh težav s tem šamponom, sem zamenjala za subrinin šampon. Prijateljica je s svojim sinom že hodila po dermatološki, težava pa je bila pri istem šamponom.Lp

Lahko si v lekarni kupiš Oronazol šampon… je kar drag sicer, vendar se splača poskusiti. Imajo tudi Oronazol tonik za lasišče, vendar najprej poskusi z šamponom, da vidiš, kako bo pomagalo.

Drug šampon, ki je prav tako dober za take zadeve, je Fitoval, tudi tega dobiš v malo boljših drogerijah ali v lekarni.

Poskusi pa najprej z enim šamponom, ne mešat obojega. Učinek bo viden – občutek po dveh tednih uporabe, navodila za uporabo dobiš v lekarni.

Elocom mazilo je zelo močan kortikosteroid, ki tanjša kožo, predpisuje ga le zdravnik.

Od kremic lahko poskusiš z Belobazo, nova zadeva, zelo jo hvalijo. Dobiš jo v lekarni v prosti prodaji.
A kot sem že rekla, najprej poskusi z eno stvarjo, vztrajaj 2 do 3 tedne, potem boš videl/a učinek, šele nato pojdi na drug izdelek, če prejšnji ne bo pomagal.
Če vse to ne bo pomagalo, bo treba k dermatologu.

Sama sem imela kar nekaj časa na glavi grinto in prhljaj, vse me je srbelo. Minilo je po dolgem času, samo od sebe. V Hoferju sem kupila čisto navaden šampon. Na lase si dam zelo, zelo malo šampona in zelo dobro sprejem z vodo. Nekateri dodajo vodi za spiranje malo kisa, ki pomiri vneto lasišče.
Lahko imaš tudi alergijo na lak ali mogoče barvo. Naša lasišča so zelo občutljiva.

V Müllerju prodajajo šampon Neril od Garnier. Ta je meni zelo pomagal.

New Report

Close