Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek srbeče lasišče

srbeče lasišče

Že nekaj časa me srbi lasišče. Videti ni nobenih vnetij, rdečice, ali kaj takege. Tudi prhljaja nimam. Kaj bi pomagalo? Stvar je nadležna, me pa tudi skrbi, da se ne bi kaj razvilo.  Ima kdo podobne izkušje? Kaj domačega oz. kaj  drugega kar pomaga?

Po umivanju spiranje s kamilico.

Mogoče spiranje z žajbljem? Sem nekje slišala.

Imela sem isti problem in počasi sem izgubljala lase. Strokovnjakinja, ki prihaja v lekarno, mi je rešila lasišče, da so počasi začeli rasti novi lasje. Odpuli ti dva, tri koreninice, pogleda pod povečevalom in ti, glede na videno, vse lepo razloži. Sem pa rabila potem dve leti posebne nege in je precej stalo. lp

Odgovor na objavo uporabnika
nasvet995, 04.12.2024 ob 09:10

Imela sem isti problem in počasi sem izgubljala lase. Strokovnjakinja, ki prihaja v lekarno, mi je rešila lasišče, da so počasi začeli rasti novi lasje. Odpuli ti dva, tri koreninice, pogleda pod povečevalom in ti, glede na videno, vse lepo razloži. Sem pa rabila potem dve leti posebne nege in je precej stalo. lp

Lahko malo več napišeš o tem? Mene to tudi zanima.

lahko malo več, 04.12.2024 ob 09:12

Lahko malo več napišeš o tem? Mene to tudi zanima.

Jaz sem tudi že slišala za tak primer.  Najbrž res pomaga? Če ni še kakšnih drugih zdravstvenih težav , npr.ščitnica.

Po pregledu lasišča v lekarni so mi vsilili ene butaste šampone….zapravila sem 150€….in šele potem so se začele prave težave! Lase mi izpadajo v šopih in srbi  kot hudič!

Lase si umivam sedaj z kopriva naravnim šamponom in na koncu si polijem lasišče z domačim jabolčnim kisom, razredčenim z vodo.

ne nasedajte, 04.12.2024 ob 09:31

Po pregledu lasišča v lekarni so mi vsilili ene butaste šampone….zapravila sem 150€….in šele potem so se začele prave težave! Lase mi izpadajo v šopih in srbi  kot hudič!

Še najboljša so domača, zeliščna zdravila. Kakšna pra-babica bi vedela za recept.

Meni so pred leti, ko  sem si “uničila” lasišče  svetovali šampon od Vichyja za srbeče lasišče – meni je pomagal, zdaj ga že kar nekaj let uporabljam redno. Kupi se v lekarni, je dražji od low-cost šamponov, ampak spet ne 150 evrov.

Letos pa je moja hči imela uši in šamponi proti ušem so nama tudi uničili lasišče. Zadevo sva rešili z umivanjem z Vichijevim šamponom, na koncu pa sva lase in lasišče še prelili z razredčenim jabolčnim kisom. Pomaga.

Seveda. Ne vem, kako se moji bivši težavi z lasiščem strokovne reče, po opisu je šlo za enak problem kot pri avtorici. Nikjer nič, razne srbenja in vedno manj las. Noben, še tako drag in priznan šampon ni pomagal ampak je zadevo samo še stopnjeval. Na pregledu je bilo na ekranu lepo vidno, kako se lasne koreninice počasi polnijo z maščobo, ki jim v končni fazi povsem odvzame kisik. Koreninica se krči, počasi slabi in dokončno propade, njeno mesto se zaraste in poti nazaj ni. Prišla sem še pravočasno, sicer bi s časom izgubila 70% las. Kar trajalo je; po približnu letu dni uporabe pravega šampona in kaplic, ki razmaščujejo in hranijo lasišče, ter prehranskih dopolninih, so mi začeli rasti novi lasje. lp

Pa dej, 04.12.2024 ob 09:41

Meni so pred leti, ko  sem si “uničila” lasišče  svetovali šampon od Vichyja za srbeče lasišče – meni je pomagal, zdaj ga že kar nekaj let uporabljam redno. Kupi se v lekarni, je dražji od low-cost šamponov, ampak spet ne 150 evrov.

Letos pa je moja hči imela uši in šamponi proti ušem so nama tudi uničili lasišče. Zadevo sva rešili z umivanjem z Vichijevim šamponom, na koncu pa sva lase in lasišče še prelili z razredčenim jabolčnim kisom. Pomaga.

re pa dej

meni ta šampaon žal ni pomagal, po umivanju z njim je sicer sledilo olajšanje, nato pa je bilo samo še slabše. Vse odvisno, zakaj se gre, to pa lahko ugotovi samo strokovnjak. Pregled lasišča je v lekarnah zastonj.

ne nasedajte

očitno nisi naletela na pravega strokovnjaka. Jaz bi bila brez te pomoči že zdavnaj ob lase.

nasvet995, 04.12.2024 ob 09:47

ne nasedajte

očitno nisi naletela na pravega strokovnjaka. Jaz bi bila brez te pomoči že zdavnaj ob lase.

Ko se lasne koreninice zamašijo z maščobo, na žalost ne bo pomagalo prav nobeno domače zdravilo. Izprobano na lastnem lasišču.

re ne nasedajte

prehitro si obupala, rezultati se pokažejo po približno pol leta, letu dni, pri meni celo kasneje, zapravila pa sem 600e, in ni mi žal zanje. To, da ti izpadajo zdaj lasje, je popolnoma normalna reakcija, izpadajo samo poškodovane koreninice in na njihovem mestu ti bodo ob vztrajanju z zdravljenjem, ZRASLI NOVI. Videti so kot ježek, še posebno po umivanju las. Jaz nimam interesa, da bi komur koli delala reklamo za proizvode, lahko pa povem mojo izkušnjo.

nasvet995, 04.12.2024 ob 09:42

Seveda. Ne vem, kako se moji bivši težavi z lasiščem strokovne reče, po opisu je šlo za enak problem kot pri avtorici. Nikjer nič, razne srbenja in vedno manj las. Noben, še tako drag in priznan šampon ni pomagal ampak je zadevo samo še stopnjeval. Na pregledu je bilo na ekranu lepo vidno, kako se lasne koreninice počasi polnijo z maščobo, ki jim v končni fazi povsem odvzame kisik. Koreninica se krči, počasi slabi in dokončno propade, njeno mesto se zaraste in poti nazaj ni. Prišla sem še pravočasno, sicer bi s časom izgubila 70% las. Kar trajalo je; po približnu letu dni uporabe pravega šampona in kaplic, ki razmaščujejo in hranijo lasišče, ter prehranskih dopolninih, so mi začeli rasti novi lasje. lp

Nam lahko poveš, katero zdravilo t.j. šampon, tonik, kapljice?  si uporabljala?  To se najbrž da kupit v lekarni?

Z zlivanjem kemije nase ste si uničili zdravje in še z več kemije bi reševali probleme ?

info576, 04.12.2024 ob 10:35

Nam lahko poveš, katero zdravilo t.j. šampon, tonik, kapljice?  si uporabljala?  To se najbrž da kupit v lekarni?

Re info

Gre za serijo preparatov z oznako SL, ki so v lekarnah v prosti prodaji vendar vam dobro namerno odsvetujem izbiro le teh na lastno pest. So za različne tezave, dragi, in brez pregleda, ki je brezplačen, po napačni laični izbiri le stran vržen denar. Jaz sem se strogo držala strokovnih navodil, predvsem pa sem vztrajala tudi takrat, ko še ni bilo rezultatov.

Nasvet995, 04.12.2024 ob 11:08

Re info

Gre za serijo preparatov z oznako SL, ki so v lekarnah v prosti prodaji vendar vam dobro namerno odsvetujem izbiro le teh na lastno pest. So za različne tezave, dragi, in brez pregleda, ki je brezplačen, po napačni laični izbiri le stran vržen denar. Jaz sem se strogo držala strokovnih navodil, predvsem pa sem vztrajala tudi takrat, ko še ni bilo rezultatov.

Popravljam, SL je šampon, kapljice imajo različne oznake. Je že več let minilo, sem že pozabila

robi9, 04.12.2024 ob 11:07

Z zlivanjem kemije nase ste si uničili zdravje in še z več kemije bi reševali probleme ?

Re robi

Se strinjam, a jaz sem si porušila pravi PH prav z uporabo bio otroskega šampona, ter z jemanjem zivljensko nujnih zdravil, ki menda vplivajo na lasišče.

Nasvet995, 04.12.2024 ob 11:15

Re robi

Se strinjam, a jaz sem si porušila pravi PH prav z uporabo bio otroskega šampona, ter z jemanjem zivljensko nujnih zdravil, ki menda vplivajo na lasišče.

Zdravila kot Euthyrox  vplivajo na lasišče, pravzaprav na rast las. Tukaj potem najbrž noben čudežni šampon ali kapljice ne pomagajo?!

zdravila, 04.12.2024 ob 11:39

Zdravila kot Euthyrox  vplivajo na lasišče, pravzaprav na rast las. Tukaj potem najbrž noben čudežni šampon ali kapljice ne pomagajo?!

Ne gre za ta zdravila, navedla sem “verjetno”, ker meni je pomagalo 100 %,

Nasvet995, 04.12.2024 ob 11:44

Ne gre za ta zdravila, navedla sem “verjetno”, ker meni je pomagalo 100 %,

Sicer pa te kapljice niso noben čudež, predvsem raztopijo maščobo, ki v koncni fazi  “utopi” las. Nekaterih pač daje ego in morate vedno in povsod izbodbijati vsako posredovano, še tako dobro namerno izkušnjo. Potem si tako, kot so to delale včasih, 2x na leto operite glavo z milom za pranje.

Hvala za napisano ! Sedaj je treba le najti lekarno, kjer te preglede delajo.

kaj pomaga, 04.12.2024 ob 12:08

Hvala za napisano ! Sedaj je treba le najti lekarno, kjer te preglede delajo.

Napisano za nasvet995. Mi noče kopirat.

New Report

Close