Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Srce ne dela prav – kateri merilec

Srce ne dela prav – kateri merilec

Pozdravljeni,

doktor mi je priporočil, naj si doma merim krvni tlak, se pravi, moram kupiti merilec. Ampak, katerega? Ok, mi je rekel, naj kupim takega nadlahtnega. A še vedno je veliko izbire od takih za 50 € pa tja do 300 €. Ima kdo kakšne izkušnje, da tisti dražji delajo boljše, bolj točno, ali pa bo tak za 50 € ravno tako dober? Recimo Mediblink (prvič slišim znamko) nekaj več kot 40 € ali pa Omron 93 €? Hvala za vsak nasvet ali namig, pa lep dan vsem

Razlika med napravami bo bolj verjtno v tem ali je namenjena heavy-duty uporabi (recimo zdravnik, ki izmeri pritisk nekaj 20+ pacientov na dan) ali privatni.
Prvi bo torej lahko ves čas v uporabi dalj časa.. drugi bo za posameznika dovolj dober.
Razlike so tudi v tem, da nekateri merilci uporabljajo analogni prikaz, drugi digitalni, tretji se znajo povezati s pametnim telefonom (in Googlu zašpecati, da imate takšen in takšen pritisk!).

Glede točnosti pa tako ni prav dosti smisla, če je eden za 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} “bolj točen” (ker višje tolerance verjetno ne bi dovoljevale uporabe in prodaje!)..

De omnibus disputandum..

Najlepša hvala za mnenje. Torej, res je, tisti za 300 € je kao profesionalni. Torej bo zame v redu tudi za 90 ali 42 €. Hvala!

Mi imamo že dolgo OMRON merilec. Zelo kvaliteten. Tudi v referenčni ambulanti imajo istega. Priporočam!

Hvala za odgovor. Kateri model pa imate, če smem vprašat?

Zaradi srca in pritiska sem takrat kupila Omron M6 comfort.
Zadovoljna.

Tudi mi imamo Omron. Je starejši model in dela BP. Zgleda kot M7.

Ste ozemljite na dnevni ravni, ste vsak dan v stiku z zemljo? Predvidevam, da ne.

Namreč, ko je pomanjkanje ozemljitve se to pozna na delovanju srca, njegovi frekvenci, bitju, utripih…, kar pa posledično vpliva tudi na druge “zadeve”, kot je npr. pritisk.

https://youtu.be/FQWCaiGZ2kM

Ja istega imamo mi.

Tako zgleda

Vaš link

Kjer boš kupila preveri, da ne bo za tebe prevelik. Moj je za debelo roko in zelo težko zategnem ježka. Po moje vsi enako-podobno merijo. Meriš itak povišanje tlaka od tvojega normalnega.

Jaz vam priporočam, da stopite do trgovine, ki prodaja zdravstvene pripomočke. Torej tam, kjer se prodajajo pripomočki za invalide, pripomočki za nego starejši in obolelih.
Ne vem kakšne trgovine imate v Sloveniji, ampak sigurno obstajajo tudi take. Tam povprašajte o merilcu in vam bodo svetovali kaj je primerno za vašo domačo uporabo in tudi pokazali, kako ga uporabljati. Absolutno se izogibajte prodajalcem takih artiklov na domu, ali pa nekih kvazi “doktorjev” na terenu, ki so navadni “natheguni”.
Absolutno kupite v zato primerni trgovini, povejte tudi koliko ste pripravljeni odšteti za aparat, ampak moje mnenje je, da je za vas popolnoma ustrezen vsak daleč pod sto evrov.
Veliko zdravja ;))

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Hvala!

Tako zgleda

Vaš link
[/quote]

Tale je pa poceni, na tem linku. Tisti M6 comfort, ki ga omenja Šnelca, je 100 €. Hm, čudno, res. Hvala za mnenje.

Hvala za uporaben nasvet.

Hvala za nasvet, bom šla v trgovino, da vidim, kaj imajo. Hvala.

Ste ozemljite na dnevni ravni, ste vsak dan v stiku z zemljo? Predvidevam, da ne.

Namreč, ko je pomanjkanje ozemljitve se to pozna na delovanju srca, njegovi frekvenci, bitju, utripih…, kar pa posledično vpliva tudi na druge “zadeve”, kot je npr. pritisk.
[/quote]

Kako, na kakšen način naj bi se ozemljila? Imam sicer vrt in rada delam na zemlji in z zemljo, to sicer ni možno vsak dan zaradi vremenskih razmer, sem pa vsak dan na vrtu. Je to to?

Kako, na kakšen način naj bi se ozemljila? Imam sicer vrt in rada delam na zemlji in z zemljo, to sicer ni možno vsak dan zaradi vremenskih razmer, sem pa vsak dan na vrtu. Je to to?
[/quote]

Vsak dan se lahko z dlanmi primete zemlje poleg tega se lahko vsak dan bosi ozemljite in ne verjemite lažnim učenostim, da se boste kar takoj prehladili.

Hvala!
[/quote]

https://www.mimovrste.com/merilniki-tlaka/omron-merilnik-krvnega-tlaka-m6-comfort
Tega imam, v lekarni sem ga kupila, ko sem ga zagledala.

Hvala za uporaben nasvet.
[/quote]

V lekarni prosi za Moj dnevnik meritev krvnega tlaka. Izdaja Lek, je brezplačen. V njem imaš navodila za pravilno merjenje krvnega tlaka.

https://www.mimovrste.com/merilniki-tlaka/omron-merilnik-krvnega-tlaka-m6-comfort
Tega imam, v lekarni sem ga kupila, ko sem ga zagledala.
[/quote]

Sem ga šla kupit v najbližjo trgovino s takimi pripomočki, da bi ga imela takoj in bi ga takoj začela uporabljat. Enakega sem vzela. Bil je dražji kot ta na mimovrste (106 €), ampak kot rečeno, tistega bi čakala. In pridem domov (živim bogu za hrbtom:) in ugotovim, da mi prodajalka ni povedala, da rabim tudi štiri baterije AA. Grrrrrrr…. Pa sem jo vprašala, če je vse v škatli, navodila in tutto completo, je zatrdila, da je. Pa da ne bi človek popizzzzz…

V lekarni prosi za Moj dnevnik meritev krvnega tlaka. Izdaja Lek, je brezplačen. V njem imaš navodila za pravilno merjenje krvnega tlaka.
[/quote]

Hvala za nasvet, mi je že doktor ob pregledu dal dnevnik, kamor moram vsak dan pisat meritve in naslednjič prinest s sabo.

Vsak dan se lahko z dlanmi primete zemlje poleg tega se lahko vsak dan bosi ozemljite in ne verjemite lažnim učenostim, da se boste kar takoj prehladili.
[/quote]

Koliko časa pa naj bi trajal ta stik z zemljo? Hvala.

Sem ga šla kupit v najbližjo trgovino s takimi pripomočki, da bi ga imela takoj in bi ga takoj začela uporabljat. Enakega sem vzela. Bil je dražji kot ta na mimovrste (106 €), ampak kot rečeno, tistega bi čakala. In pridem domov (živim bogu za hrbtom:) in ugotovim, da mi prodajalka ni povedala, da rabim tudi štiri baterije AA. Grrrrrrr…. Pa sem jo vprašala, če je vse v škatli, navodila in tutto completo, je zatrdila, da je. Pa da ne bi človek popizzzzz…
[/quote]

Ne se sekirat. Bos jutri. Kupi si rezervne baterije, ker gredo 1, 2, 3 po par mesecih ob vsakodnevnem oz veckratdnevnem merjenju.
Upam, da bos imela vsaj lepe cifre na merilniku.

Koliko imas zdaj vrednosti RR oz za kaj se zdravis,imas tudi tablete?

New Report

Close