Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Srce v breznu

Srce v breznu

Potem bi bilo pa bolje,če bi bili pod fašizmom,po tvoje,kajne?

Dej pejd babico vprašat, kaj se je dogajalo v Kočevskem rogu, čist isto, kot je bilo prikazano v filmu. Halo, a se nisi nič zgodovine učil (ta beli, ta rdeči). .7.razred OŠ. No vprašaj koga, kaj se je dogajalo.

Kaj pa taborišče na Rabu? O tem pa Italijani molčijo, če sploh vedo zanj.

Ja, svinjarije so so dogajale. Kdo je pa vse skupaj začel? Partizani že ne.

Ali ima sploh smisel razpravljat? Kar je bilo je bilo. In ne nasedat provokacijam, ki služijo samo metanju peska v oči. Da Italijani pozabijo v kakšno krizo jih je spravila njihova vlada in imajo drugo kost za glodat.

Kruha in iger!

Točno tako. Fašisti so jih res pobili. Ko je bilo konec vojne, so pa partizani klali. Ko to povem na glas, ne pomeni da sem pristaš fašizma. Kdor tako obsodi, ima še zmeraj sprane komunistične možgane.
Danes smo v eu. Raje govorimo še malo po nemško in italijansko ter svoj lepi slovenski jezik prenašajmo izven naših mej. Najprej je treba dokazat, da smo narod, ki se ga splača poslušat in se kaj naučit od njega. Ne pa te večne gonje. Obnašamo se kot tipičen zlorabljen paranoičen narod.

KAR JE BILO JE BILO! NE ŽIVIMO V PRETEKLOSTI MARVEČ V SEDANJOSTI IN RAJE GLEJMO KAJ NAS LEPEGA ČAKA V PRIHODNOSTI!

Pa Italjanska kruta mučenja,ko so brcali odrezano glavo partizana,pa nekemu partizanu so fašisti Italjani vžgali zvezdo v lice…Človeško,mar ne?

Mučenja niso človeška, nikakor. Itak vojne niso človeške. Vsi vojaki imajo matere, družine in vseh je škoda. Tepemo pa se zmeraj zato, da ima kopica ljudi nepopisno materialno korist. Kaj ni to neumno?

Ja, je. In se dogaja po celem svetu vedno znova in znova. Žalostno.

Sicer pa če smo realni je to kar so naredili partizani v fojbah in kočevskem rogu kapljica v morje proti tem kar so naredili okupatorji za časa vojne.

ne trudi se za ta brezvezni film.n vem kje se ga da dobiti.
to je prvi film ob vseh milijonov brezveznih filmov na svetu, ob katerem sem se smejal tudi takrat ko so vozili folk v fojbe. glupa in totalno zadeta fašistična italijanska propaganda ha ha ha .
se mi je zdelo kot da risanko gledam, kaka bedarija , se vidi da je fašist minister od berluskonija plačal za tole zadevo.
film brez vsake vrednosti. kot bi se otroci v vrtcu igrali. kaka totalno idiotska propaganda. pa ker bebo je tale film zares vzel?
pa kaj so mislili fašisti da jih bodo partizani ujčkali po 40 letnem fašističnem nasilju na slovenskem? jaz bi jih pospravil vse do zadnjega fašista pol bi vidli oni fojbe.

BRAVO, še predno sem prebral tvoj odziv na film sem napisla svojega spodaj. vidim da nisem edini ki se mu je ta film zdel otroški pa neumen do konca.

BRAVO!

to sploh ne drži v celoti.
volje so velikokrat zaradi fanatizma ene strani in ideologije nekaj idiotov npr fašizem. kle s eje šlo za ideologijo ne za gospodarstvo kot tako.

Agresorji niso bili partizani, zato si nikakor ne moorejo biti enaki z italiani.Film pa prikazuje tittine kot negativce in italijane kot uboge žrtve, ki so morali bežati pred novim sistemom- le zakaj je potem na obali še toliko italijanske manjšine?

ha ha ha a so te stari ta beli napumpali

Tudi jaz tako mislim….
V Borštu sem gledala vse tiste nonote, ki so se zbrali, s solzami v očeh .Si predstavljate ,da služiš domovini, potem pa te želijo označiti kot hudodelca?
Pa še,kako se bojijo duš mrtvih, da še psa vržejo v jamo?

res ej, da jih ni sram te makaronarje zadete.
groza od filma beda na kvadrat.

Beden film.

Totalna beda!!!!!!!!!! Da jih ni sram fašiste grde!!!!!!!!
Moj dedek je moral bežati pred lastnim sosedom, ker ga je hotel ustreliti. Posvaril ga je pa drugi sosed:”Tone, ne hodi domov. Čakajo te!” U tem primeru belogardisti!!!!!!!!!!!!! Matr sem jezna. Imam tudi ene sorodnike na Primorskem in sem enkrat videla en grafit, ki ga ne morem pozabiti in sicer fojbe morjo bit polne. To je pisalo.
Škoda res škoda, sploh ne vem kaj naj še rečem!!!!

T

Ja pa kaj mislite, da se je pa dogajalo, ko so partizani šli prosti Trstu? Jaz sicer tega obdobja zgodovine ne poznam, vendar pa mislim, da ni treba kaj dosti poznat, če sklepaš glede na to, da so bili vsi ljudje, tako partizani, kot fašisti.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

partizanska vojska je bila sodobna urejena vijska ne pa kot kup kozakov, fašistov belogardistov in ostale golazni ki je bežala preko jugoslavije in naprej avstrije v anglijo.pol so jih pa angleži domov poslal edino pravilno pred exekutorske vode svojih narodov. pravica je zmagala!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close