Srce v ponvi
A da je izposojena? Zanimivo. Sem mislila, da je nihce ne bere… da ji je pac namenjena usoda brezimnega poniknjenja. Kakorkoli, vidim, da jo boste malo odprasili. Pa baje da jih na Zalozbi Mondeni se vedno skrbno cuvajo, bogvedi, koliko cekina zdaj hocejo zanjo, bili so casi, ko so hoteli precej. Ce je predraga, nikar dajati, jaz od tega nimam nic! 🙂 Pa prijetno branje – no, saj sem ga zagotovila…
Gabriel, taksen obcutek dobi clovek zaradi propagande zalozb, ki je seveda usmerjena na obcutljivo tarcno tocko nasih t.im. “bralcev”. Pri nas se se vedno najbolje prodajajo kuharske knjige, o literarnih hitih in uspesnicah lahko pisatelji le sanjajo. Mislim, da smo bralno precej len narod. Kje iskati? Hm, se bom potrudila priporociti kaj v Moljih, prav? Moja najljubsa pa je zbirka XX. stoletja Cankarjeve zalozbe. Z njo ne mores zgresiti. Ker je XX. stoletja konec, so zaceli z novo zbirko Moderni klasiki. Prva knjiga je Schlinkov Bralec, prav nezahtevno, a zanimivo branje. Druga knjiga… je pa zelo zahtevno branje (jaz sem odnehala)…
Ž
Definicija je prava, res, tudi uspeh je včasih vprašljiv. Priznati moram da izuma in sadežev še nisem poskusil; se bom pa potrudil. A kaj, ko poletje vsaj zame nekako ni bralna sezona, je vse polno drugih preokupacij. Saj veš: delo, dopusti (aktivni), dolga večerna kramljanja z najdražjimi in prijatelji, razni pikniki in druge kulinarične simfonije ( ravno zdaj izdelujem novo gradelo ) itd….Da ne govorim o vinski kleti, ki si jo prav te dni končujem v mojem novem domu.
P
Ž
Rečeno – storjeno, berem Srce v ponvi in Houllebecq-a. Kar se tiče Srca v ponvi bi rekel, da mora avtor biti strašno dovzeten, občutljiv človek, z bogato domišljijo. Način pisanja mi je všeč, je hiter, oster, zanimiv. Je pa res, da ta knjiga ni za na dopust ali v planine. Bom povedal svoje mnenje, ko preberem celo knjigo.
P