Srce v ponvi
Lep pozdrav!
Sem prvič v temle forumu. Pa upam, da ne zadnjič 🙂
Kar se tiče Irene in njenih pesmi, ki so zbrane v knjižici Ritem strasti pa tole: so zelo simpatične pesmice a jih ne maram več, saj nas je profesorica (ga.Hudej)silila, da smo jih razčlenjevali na dolgo in široko. Pa sem vedno bila vesela lastnih občutij o prebrani pesmi. S tem je naredila cel razred sovražnikov njenih knjig (ne nje!!!).
Zato vsem priporočam veselo branje in naj v vsakem pusti drugačen odtenek… saj meni in mojim sotrpinom to ni bilo dovoljeno!
Lea
Mag. Hudej je pac literarna obsedenka. Veseli me, da vam je priskutila mene, kajti ostala so literarna prostranstva in avtorji, ki jih boste sami raziskovali, ce je v vas le trohica literarnega aktivizma. Za suhoparne literarne primere, zvocna ujemanja in metafore pa je zelela nekoga, ki je pesmi ustvarjal v enaki starosti – da bi bilo za vas vsaj malo manj mucno ali kratkocasno. Naj bo tako ali drugace – ocitno je bilo trpincenje za vse. Zaradi teh razlogov (ker me suhoparna analiza ni toliko zanimala) se tudi nisem lotila kaksnega druzboslovnega studija…
Hm… pa le dostikrat zavidam kolegom na FDV ali FF! So kljub vsemu (nekatere!) zanimive reci…