Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Srčni infarkt

Srčni infarkt

Vem, da naj bi pri srčnem infarktu bolelo na desni strani in desna roka, oziroma naj bi bil to znak za sledeči infarkt. Ne vem pa, kje točno na desni strani. Nad prsmi, pod prsmi…?

Hvala za razlago!

L.P.!

ravno sem dobila mail kako prepoznati in kako ukrepati ob srčni in možganski kapi. če daš mail ti pošljem. Je PPS varjanta

A je to tista zgodba o neki ženski z zabave? Tam so tudi opisani znaki. Sem že iskala.
Tu je moj mail:

delo.ori@gmail.com

Hvala!

Lep večer !

ja ta zadeva je,imaš na mailu!

kje na desni strani? ja, tam, v bližini srca, vendar, a ne?

A ni leva roka tista ki boli pri infarktu?

Hvala!

Srce je na levi in posledično gre bolečina v levo roko.

Ja, preden so krožili maili, je bila leva roka.

Ampak zdaj imamo internet:)))

Srce je kar lepo na sredini, s spodnjim odebeljenim koncem zasukano malo na levo stran.

Simptomi srčnega infarkta
Značilen simptom je nenadna bolečina v sredini prsnega koša. Prizadeti včasih tudi težko diha, je nemiren in prestrašen, sili ga na bruhanje, koža je hladna in potna, lahko bruha ali izgubi zavest.
V blagih primerih je prisotna le bolečina. Infarkt mine neopazno in ga odkrijemo le s poznejšimi preiskavami.
Škoda na srčni mišici je lahko tolikšna, da takoj povzroči srčno popuščanje (zmanjšanje črpalne sposobnosti srca). Pogostne so aritmije (nenormalni srčni ritmi). Večina ljudi, ki umre zaradi srčnega infarkta, umre v prvih nekaj urah zaradi aritmije, ki prekine črpalno dejavnost srca. Če uspe bolnika pripeljati v bolnišnico, je aritmije moč obvladati z električno defibrilacijo ali zdravili.

možganska kap

• nepričakovano otrplost ali slabotnost na obrazu, rokah, nogah – še posebej samo na eni strani telesa

• nenadno zmedenost, težave pri govorjenju ali razumevanju

• nepričakovane težave pri vidu na eno ali obe očesi

• nepredvideno vrtoglavico, izgubo ravnotežja ali koordinacije ali težave pri hoji

• nenadne pogoste glavobole brez znanega vzroka

Če je usoda taka ti nobena zadeva ne more pomagat,mojemu očetu ni bilo pomoči,v minuti ga je pobralo,pa je dohtr bli zravn,čimmanj infarktov

Poleg simptomov, ki jih je lepo navedla morski konjiček, bi dodala še nekaj, na kar moramo biti pozorni: Bolečina se lahko širi tudi v vrat, rame, roke (predvsem, a ne izključno leva stran), trebuh in tudi v hrbet. Bolečina naj bi bila v večini primerov tiščoče narave, a lahko je tudi neznačilna in blaga. Včasih infarkt lahko poteka celo brez značilnih simptomov (težko dihanje …) in brez tipične bolečine (glede narave in lokacije). Takšen nemi infarkt se precej pogosto pojavlja pri ženskah (!) in starejših ljudeh, posebej pri tistih, ki bolehajo za kakšno koronarno boleznijo, pa tudi tistih, ki so infarkt že enkrat preboleli in pa diabetikih.Simptome je možno zamenjati tudi z želodčnimi težavami (zgaga). Torej je ob sumu na infarkt (posebno če gre za že sicer ogroženo osebo – visok krvni tlak, debelost …) zares priporočljivo čim prej poiskati zdravniško pomoč in ne razmišljati v stilu “saj je verjetno kaj drugega”. Enako velja tudi ob drugih motnjah (aritmije …), ki prav tako zahtevajo hitro ukrepanje. In prav je, da smo o tem čim bolj poučeni.

no jaz imam tudi eno vprašanje.. Star sem 16 let, ne pijem, ne kadim, ukvarjam se z športom(thai muay) , skratka vsak dan tečem, dvigujem uteži itd. Pred približno enim mesecem semsi pretegnil mišico, občasno pa začutim ne vem kako bi se izrazil, kot nekakšno zelo rblago, skoraj nezaznavno bolečino 7,5 cm od brade navzdol. Še posebaj, kadar berem o boleznih srca. Brez težav pretečem več kilometrov, je možno , da imam infarkt, ki se vleče že en mesec in je čedalje slabotnejši?
lp

JA JST BI TUDI NEKAJ REKU STAR SEM 23 LET SKOR 24 NO

ZE 1 MESEC ME BOLELO V PRSIH FUL ME JE TIŠČALO IN SM HODU USAK DAN U BOLNICO IZOLO PA K ZDRAVNIKU
KJER SE MI NITI NISO NAMENLI DA BI POGLEDALI KJ PREVEČ
SAMO KRI UZELI ITD.. IN KAO DA JE ZELODEC DA ME BOLI DOBIL SEM NEKE TABLETE SM PIU IN VEDNO VEČ ME JE BOLELO
NAKAR SM ZAPROSU ZA ULTRAZVOK IN ME NISO DALI
POTEM JE MOJ OČE SE RAZJEZU IM ME PELJAL PRIVAT IN JE PRIVATNIK ODKRIL DA IMAM VNET ZOLČNIK SEM IMEL POLNO KAMNJOU
SDJ SO ME OPERIRALI
IN MALO MANJ ME TIŠČI U PRSIH…

AMPAK USAKO TOLKO ŠE VEDNO

IMAM VISOK PRITISK

SEM MRZEL SE FULLL POTIM IN ME PRELIVA NEK STRAH NEVEM KJ JE TO
IN BOLI ME U PRSIH

SEM PA ŠE KR TEZAK 120KG….

KAJ TO JE MOZNO DA SM PREBOLEU TA INFARKT

ALI JE BILA BOLEČINA RES ZARADI ZOLČNIKA???

ČE KDO VE PROSIM ZA ODGOVOR

KI SM NEMIREN KI NIHČE NEVE ZAKAJ ME BOLI U PRSNICI ZA PRSNICO ZLIČICA..

LEP POZDRAV. PAPA

Mojega očeta je tudi tiščalo v prsih na desni strani.Bilo mu je slabo in je tudi bruhal.Vsa hrana mu je dobesedno smrdela.Imel pa je tudi vročino a k zdavniku noče.Ali je mogoče doživel srčni infarkt?
L.P.
M.M

Lep pozdrav mene pa že 4 dni muči huda utrujenost, imam čuden občutek v levi nogi kot da bi imel nekakšne uteži na nogi, mi tudi mrtviči levo roko me pa tudi boli v zatilju in spodnji strani glave, me je pa tudi zelo strah smrti oziroma da bi se mi kaj zgodilo imam pa zadnje 4 mesece težave s psiho, in sploh nevem kaj mi je a ma kdo mogoče kakšen nasvet, imam pa 21let.

New Report

Close