srebrne ribice
Mi kdo ve svetovati, kako se rešiti srebrne ri bice v stanovanju (vsaj mislim, da se tako imenuje). Gre za take tanke, dolge (1-2 mm) žužke, ki se običajno zadržujejo na vlažnih predelih (kopalnica, kuhinja). Občutek imam, kot da prileze iz stene v kopalnici. Sem že totalno živčna – vsak dan sesam, vse takoj pobrišem, samo gledam, če bo kje kakšna. Menda bolje delujejo v temi, luč jih zmede.
Kemije se še nisem poslužila, najprej vprašam vas. Hvala za odgovore.
tudi neni so blazno nagravžne
in ne morem je pustit, čeprav ne fentam vsake muhe ali žužka, ki mi prekriža pot, to pa vehamentno sploščim
se pa tolažim s tem, da se jih bomo znebili ko se preslimo,
najdem pa občasno kako na wcju, pa ob oknih
me prav zanima kaj bodo našli novi lastnik, ko bodo vse to menavali
bljak
nimam pojma kako se jih znebit
moj mož jim reče ščurki, pol pa še javno razlaga o njih, tepec ;-()
Raid pena v vse špranje………še posebej ob oknih, pod pragovi, če jih imate, povsod kjer bi se lahko čez dan skrivale……….ko peno nabrizgaš v špranje lahko ostanek pene( ki prileze iz špranj) brez skrbi pobrišeš…..jaz sem se tako znebila mravelj v hiši……..
Mi smo se lani preselili v novo hišo in tukaj se nam je prvič zgodilo, da so se pojavile te srebrne ribice, pa čeprav je stanovanje v celoti v nadstropju. V stari hiši jih ni bilo nikoli, ali jih pa nismo opazili
Pri nas so samo na wc-ju in nas ne motijo, ker jih ni veliko, naenkrat se pojavijo največ 3 in še to ponoči, ko imajo mir
So razkrojevalci in so čisto nenevarne in neškodljive živalice.