Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek srebrne ribice

srebrne ribice

Mi kdo ve svetovati, kako se rešiti srebrne ri bice v stanovanju (vsaj mislim, da se tako imenuje). Gre za take tanke, dolge (1-2 mm) žužke, ki se običajno zadržujejo na vlažnih predelih (kopalnica, kuhinja). Občutek imam, kot da prileze iz stene v kopalnici. Sem že totalno živčna – vsak dan sesam, vse takoj pobrišem, samo gledam, če bo kje kakšna. Menda bolje delujejo v temi, luč jih zmede.
Kemije se še nisem poslužila, najprej vprašam vas. Hvala za odgovore.

hehe, tudi mi jih imamo in odkar nam je profesor biologije v gimnaziji povedal, da se te ribice zadržujejo samo v čistem okolju, me več nič ne motijo, so mi celo kompliment! :)))

tudi neni so blazno nagravžne

in ne morem je pustit, čeprav ne fentam vsake muhe ali žužka, ki mi prekriža pot, to pa vehamentno sploščim 🙁

se pa tolažim s tem, da se jih bomo znebili ko se preslimo,

najdem pa občasno kako na wcju, pa ob oknih

me prav zanima kaj bodo našli novi lastnik, ko bodo vse to menavali

bljak

nimam pojma kako se jih znebit

moj mož jim reče ščurki, pol pa še javno razlaga o njih, tepec ;-()

Raid pena v vse špranje………še posebej ob oknih, pod pragovi, če jih imate, povsod kjer bi se lahko čez dan skrivale……….ko peno nabrizgaš v špranje lahko ostanek pene( ki prileze iz špranj) brez skrbi pobrišeš…..jaz sem se tako znebila mravelj v hiši……..

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

So popolnoma nedolžne in ne delajo boneme škode. Ne vem zakaj čutiš potrebo po njihovem ubijanju. Če pa jo vidiš pa jo nesi ven. nekam moreja iti, saj smo ljudje vse zavzeli pa nimajo več kam. Niso nič škodljive.

Mi smo se lani preselili v novo hišo in tukaj se nam je prvič zgodilo, da so se pojavile te srebrne ribice, pa čeprav je stanovanje v celoti v nadstropju. V stari hiši jih ni bilo nikoli, ali jih pa nismo opazili 🙂

Pri nas so samo na wc-ju in nas ne motijo, ker jih ni veliko, naenkrat se pojavijo največ 3 in še to ponoči, ko imajo mir 🙂
So razkrojevalci in so čisto nenevarne in neškodljive živalice.

New Report

Close