Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Srebrni prstan pušča barvo

Srebrni prstan pušča barvo

Pozdravljeni, s punco imava nova ista srebrna prstana in sva čez noč oba postala zelena. Sta pa atlantidska prstana.
Mogoče kdo ve zakaj?
Hvala.

Easy – pač nista srebrna. Nategnili so vaju. Srebro s časom sicer potemni (ne čez noč), a se tudi lepo spolira.

Sam sta bila kupljena v zlatarni.

…potenje……izločki preko kože. Pa tudi voda in mila – torej umivanje z njim. Dol dajat vsakič, ko imaš stik z vodo in ponoči tudi dol.

…potenje……izločki preko kože. Pa tudi voda in mila – torej umivanje z njim. Dol dajat vsakič, ko imaš stik z vodo in ponoči tudi dol.
[/quote]

Srebro kvečjemu potemni. Če sta prstana postala zelena ziher nista srebrna.

Kako se spolira doma? Meni vsakic potemnijo srebrni uhani oziroma ratajo zeleni tam, kjer je srebro in jih morem zamenjat z novimi na pol leta, kar je strosek.

Zelena sta najina prsta, ne pa prstana.

Srebro kvečjemu potemni. Če sta prstana postala zelena ziher nista srebrna.
[/quote]

Ne pričaj gluposti – imam dva prstana, oznaka noter štempl za srebro Ag 925, kupljena v zlatarni in ja – pozelenita, če ju zmočim ali preko noči spim z njima. Ne počrnita, pozelenita, prav tako koža pod njima.

A se hecaš, da vsakiš kupiš nove, ko so stari umazani? Tudi meni ratajo zeleni, pa potemnijo, pa vseeno grem v slano vodo, morje, pa kaj. Potem pa staro zobno krtačko, ali pa kar na prst malo zobne paste, pa nežno drgni. Če ne gre vse takoj stran, pa v žlici vode raztopi par cm zobne paste, pusti noter srebro nekaj časa (ene 10 minut), pa malo zmencaj, speri. Fertik. Se svetijo kot novi. Tako delam več kot 30 let.

A se hecaš, da vsakiš kupiš nove, ko so stari umazani? Tudi meni ratajo zeleni, pa potemnijo, pa vseeno grem v slano vodo, morje, pa kaj. Potem pa staro zobno krtačko, ali pa kar na prst malo zobne paste, pa nežno drgni. Če ne gre vse takoj stran, pa v žlici vode raztopi par cm zobne paste, pusti noter srebro nekaj časa (ene 10 minut), pa malo zmencaj, speri. Fertik. Se svetijo kot novi. Tako delam več kot 30 let.
[/quote]
Ne hecam se. Imam tiste majhne uhancke, vendar imam tri in je vseeno ta strosek 20 eur na pol leta. Tvoj recept sprobam za vikend.

Da ti ne pise Cu, hehehe. Ce znas anglesko, bos razumela, zakaj zlato NE pozeleni.

Pure gold itself will not stain your skin. It is the other metals mixed with gold (to create a metal strong enough to work with in jewelry) that cause the problems. Usually copper, nickel, zinc and palladium are added to change the color of gold, and make it less soft and more affordable. Any one of these metals can oxidize and cause discoloration on your skin.

Napisal je, da sta atlantidska prstana. Sama ga nisem imela, ga je pa moja sodelavka in je vedno, ko se ji je bližalo kaj slabega (bolezen, prevara…), imela prst pod prstanom nenormalno umazan. Črno, sivo, modro, zeleno…
Če ne bi videla, tega ne bi verjela. vem, da je obstajala ena metoda, da se iz prstana izčistijo energije. samo sem pozabila kaj. Poguglaj malo.

Ag 925 pomeni, da je 92,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} srebra in ponavadi 7,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bakra. Zaradi bakra prst postane zelen.

Imam atlantidski prstan že več kot 20 let in nisem ga kupila v zlatarni. Nosim ga 24 ur na dan, nikoli ga ne dam dol, nikoli ni zelena koža pod njim, niti kake druge barve. Vsake toliko ga skrtačim z staro zobno krtačko in zobno pasto in sije kot nov. Imam še veliko srebrnega nakita, ki ga enako vedno čistim samo z krtačko in zobno pasto, pa je kot nov in bleščeč, tudi uhani.

New Report

Close