Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Srednja sola

Srednja sola

Tako mi je hudo..se kdo tu katerega otrok hodi v 1 letnik srednj3 ali gimnazije in bo ponabljal oz imel popravne…

Pa kako ste to sprejeli sploh ce so bili v osnovki zelo pridni in dobrih ocen..zakaj tak padec

Se cakamo, zadnje teste kako bo …

Naj ponavlja, če je pa butelj.

Se s hujsimi padci smo se spoprijeli.

Naredite analizo, kaj je krivo. Pretezka sola, lenoba, telefon, … Zamenjaj šolo, morda donači režim … In pojdi naprej

Mogoče glede izbire šole je tvoja želja ne otrokova.

Odgovor na objavo uporabnika
1 letnik, 08.06.2025 ob 14:04

Tako mi je hudo..se kdo tu katerega otrok hodi v 1 letnik srednj3 ali gimnazije in bo ponabljal oz imel popravne…

Pa kako ste to sprejeli sploh ce so bili v osnovki zelo pridni in dobrih ocen..zakaj tak padec

Sem dala vse to čez, popravci v gimnaziji, prepis na drugo šolo… tudi meni je bilo hudo. Ampak, ko pogledam nazaj, sem se brez veze živcirala zaradi tega. Danes se ne bi. Moj sin vem, da je bil len. Ni se mu dalo učiti. V osnovni šoli je bil odličen in prav dober. Prva ocena v gimnaziji enka in potem jih je bilo še mnogo. Ampak je prilezel do tretjega letnika. Ko je videl, da na fakulteti zahtevajo določeno število točk, je spoznal, da z njegovim uspehom ni prav veliko možnosti za vpis. In se je prepisal na srednjo ekonomsko šolo. Sicer je moral tretji v letnik še enkrat, čeprav ga je v gimnaziji končal. Zaradi sttokovnih predmetov so mu predlagali, da ga še enkrat obiskuje na ekonomski šoli, če ne bi imel preveč strokovnih izpitov. Ne boš verjela, tam je postal povsem drug človek. Bil je odličen brez kakšnega posebnega truda. Se vpisal na fakulteto, opravil vse izpite in sedaj piše diplomo. Med študijem je ves čas delal v proizvodnji. Mislim, da ga je tudi to nekako porinilo, da se je potrudil in končal fakulteto.

Lahko imaš v osnovni šoli štirice in petice, v prvem letniku gimnazije pa dvojke in enke. To je pa posledica kampanjskega učenja. Ker se vsi učite za ocene.

Naj gre otrok raje na poklicno šolo, pa naj odpre s.p. ali se zaposli pri komu. Ne vem, ali imaš sina ali hčerko? Hči na kakšno frizersko, kozmetično, zobotehnik, farmacevtski tehnik, sin pa kako računalniško, strojno, elektro.

Kaj je eno leto v primerjavi s celim življenjem.

Nehajte bluzit,  pogovor z otrokom kaj je narobe.  Jaz v razredu nisem imela prijateljev. Ker sem bila pridna in za njih čudna, sem se počutila kot izobčenka.  Prvi letnik naredila s 5, drugi ponavljala. Zato, ker sem hotela ustrezati večini. Učila se nisem NIČ.

Psiha + intelekt + učenje. Vse to mora bit za uspeh. Uspeh niso samo ocene ampak pot do teg ocen.

Nič hudega, če ponavlja. Jaz bi šla na eno drugo šolo ponavljati. Vprašajte ga kako mu je tukaj sploh všeč.

Lija949, 08.06.2025 ob 15:00

Kaj je eno leto v primerjavi s celim življenjem.

Nehajte bluzit,  pogovor z otrokom kaj je narobe.  Jaz v razredu nisem imela prijateljev. Ker sem bila pridna in za njih čudna, sem se počutila kot izobčenka.  Prvi letnik naredila s 5, drugi ponavljala. Zato, ker sem hotela ustrezati večini. Učila se nisem NIČ.

Psiha + intelekt + učenje. Vse to mora bit za uspeh. Uspeh niso samo ocene ampak pot do teg ocen.

Nič hudega, če ponavlja. Jaz bi šla na eno drugo šolo ponavljati. Vprašajte ga kako mu je tukaj sploh všeč.

Kako si pa zdaj s šolo? In a si naredila solo, uzivas v sluzbi ali si se prepisala kam drugam?

Diplomirala sem leta 2008 ( po pravilih bo mogla 2007)  in sedaj pač ja  hodim v službo iz svojega področja in sem od leta 2008 ( takoj sem dobila službo) do danes v isti službi. Kredit je odplačan,  stanovanje je kupljeno, 2 otroka sta na dvorišču, avto je povprečen  – brez kredita. Kje se mi pozna, da sem eno leto ponavljala? Prav nikjer, službo bom opravljala dokler bom zmogla. Denar varčujem.

Kaj je eno leto v primerjavi s celim življenjem. Nič. In kaj če sem ponavljala.

Intelekt + psiha + učenje ( delo) so pomembni za uspeh. Ni samo moj se ne uči,  alpa neumen je… Daj mu pogoje, da se uči s pozitivnim pristopom. Ugotovi kaj je narobe. Lažjo šolo pač lažje narediš. Včasih tudi brez učenja.

V glavnem…mi smo dali tudi vse živo čez tekom šolanja…ker pri nas pa gre vse gladko – razen enega predmeta, kateri onemogoča napredek in nas stresira, živcira ….- sploh ker ga nadalje ne bo nikjer več ,na faksu …In je seveda bil popravni, ponavljanje, popravni narejen …in zdaj na koncu -spet popravni , kateri je onemogočil pomladno maturo …Ima vso podporo, inštrukcije…ampak odpor do tega predmeta, katerega je pa potrebno narediti.

Ampak pri nas je vse iskreno in pošteno , dela naloge, vaje, prisotnost…potem pa izveš, kako goljufajo na testih…slušalke, poslikajo test in jim rešuje tretja oseba in taki pišejo test pozitivno , nimajo pojma od snovi …in se rinejo naprej ,brez dela …in profesorji to vedo pa jih briga…to dijaka prizdane do daske, češ jaz se trudim pošteno pa imam popravca, ponavljam…- hvatalci krivin pa z goljufijo napredujejo in niko jim ništa ne može,…še hvalijo se- lej sem se čez 4-leta gimnazije prešvercal brez učenja …

Kako se švercajo na maturi ,me zanima…ali jo taki goljufivci naredijo…?

Avtorica, samo podpiraj dijaka po najboljših močeh, če se še bori za dvojko- učna pomoč, inštrukcije, naj gre na prvi rok popravca, opcija je tudi drugi rok…drugač pa ponavljat, prepis…važno, da se izšola , da dokonča srednjo šolo…

Nikoli ne obupat, vse dobro !

mene tud zanima kako taki švrcerji naredijo maturo. tam je snov od vseh štirih let. ali tudi na maturi goljufajo s pomočjo sodobne tehnologije, kako je na ustnem zagovoru, jih cuci-muci kar spustijo čez…? kako je z kontrolo, na maturi…se kao nekaj delajo na strogo, pa jih briga , če se goljufa ? se vam zdi to pošteno do tistih, ki pa ne goljufajo ? ali ste mnenja, da znajdi se , zakaj bi se trudil pošteno delat ?

Žule, 08.06.2025 ob 16:25

V glavnem…mi smo dali tudi vse živo čez tekom šolanja…ker pri nas pa gre vse gladko – razen enega predmeta, kateri onemogoča napredek in nas stresira, živcira ….- sploh ker ga nadalje ne bo nikjer več ,na faksu …In je seveda bil popravni, ponavljanje, popravni narejen …in zdaj na koncu -spet popravni , kateri je onemogočil pomladno maturo …Ima vso podporo, inštrukcije…ampak odpor do tega predmeta, katerega je pa potrebno narediti.

Ampak pri nas je vse iskreno in pošteno , dela naloge, vaje, prisotnost…potem pa izveš, kako goljufajo na testih…slušalke, poslikajo test in jim rešuje tretja oseba in taki pišejo test pozitivno , nimajo pojma od snovi …in se rinejo naprej ,brez dela …in profesorji to vedo pa jih briga…to dijaka prizdane do daske, češ jaz se trudim pošteno pa imam popravca, ponavljam…- hvatalci krivin pa z goljufijo napredujejo in niko jim ništa ne može,…še hvalijo se- lej sem se čez 4-leta gimnazije prešvercal brez učenja …

Kako se švercajo na maturi ,me zanima…ali jo taki goljufivci naredijo…?

Avtorica, samo podpiraj dijaka po najboljših močeh, če se še bori za dvojko- učna pomoč, inštrukcije, naj gre na prvi rok popravca, opcija je tudi drugi rok…drugač pa ponavljat, prepis…važno, da se izšola , da dokonča srednjo šolo…

Nikoli ne obupat, vse dobro !

Taki mature potem ne naredijo.

avtorca, pač te je prizadelo v smislu neuspeh otroka se poistoveti z neuspehom starša…ker vsak si želi uspešne otroke, da jim gre vse gladko in z lahkoto. v reali pa vemo, da ni tako. najboljše je, da otroka ne primerjaš z drugimi. ima svojo pot. to spoštuj. naj gre na popravca, prvi ,drugi rok. ali ponavljat .ali se prepiše. naj sam odloči kaj želi. ponavljanje je za močne, dobiš nov razred, drugo dinamiko, ne veš kako bo…ampak naj vztraja, da gre naprej, da pride do zaključka tega obdobja šolanja. ti samo bodi suport, podržka, podpora in vse bo okej. šow gre vedno naprej. srečno.

New Report

Close