Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice šri lanka januarja

šri lanka januarja

Se kdo januarja 05 odpravlja na Šri Lanko?

Uh Šri lanka?
Jaz se skor definitivno odpravljam nekam v tiste konce! Sam ne januarja, mičken kasnej

Hoj!

Grem že cez 10 dni na Lanko za mesec dni. Ko se vrnem ti z veseljem pošeram kako koristno informacijo.

Zanima me, ce je kdo ravnokar bil tam. Mam še dve, tri nerešeni vprašanji.

Lep pozdrav,
Tine

Halo
Jaz sem bila na Šri Lanki pred mesecom dni. tam sem bila 3 tedne v lastni režiji in ti povem da se tako bolj splača! definitivno!
Torej nerešena vprašanja so??? :))

Zivjo papajca!

Me veseli, da si tako prijazna, da mi bos resila (poizkusila resit) tale vprasanja:

– ali se da skozi Yalo potovati naprej po vzhodni obali, ali moras nujno zavit v hribe in se nato vrnit?
– a je menjava dolarjev povsod enako ugodna, al se splaca vse npr. na letališču ali v columbu zamenjat?
– mam načrt it tud na sever, pa me zanima kako je tam, če si ga obiskala?
– pa drugace? Kaj so bili hajlajti tvojga potovanja?

Hvala v naprej.

Tine

Halo
No, midva sva potovala tako: Priletela v Colombo, bila tam 2 dni (kar je preveč, ker je mesto totalka zadušljivo), potem sva se odpravila po obali na jug proti zalivu Unawatuna, kjer sva se malo relaksirala (5 dni), potem pa sva vzela taxi za 6 dni in sva se odpravila na pot v notranjost. Šla sva v Sinharaja rain forest-ful dobro, potem sva šla v Elle-mega razgled, potem pa v Kandy, kjer sva bila dva dni, ker je mesto zakon. No, pol pa še Sigirija in Dambulla, potem pa nazaj proti plaži Unawatuna. Nazaj grede sva se ustavila še v Nuwara Eliya-če maš rad pivo se splača ustavit:). No, pol pa sva uživala v Unawatuna do konca, razen zadnji dan sva bila v Colombotu zaradi šopinga, ki se ful ful splača!!!!
Severa nisva obiskala, ker so nama toplo odsvetovali, vendar panike ni, tak da pomoje lahko greš gor tamilce pogledat.
Midva sva imela pol keša in pol dnarja v potovalnih čekih. Menjava je ok. Midva sva menjavala sproti po 100 usd. Ne menjat vsega takoj! pa ne na letališču!!! Tam te oberejo do konca in nazaj!! Ne spomnim se toćno, ampak mislim da sva dobila za 100 usd 10650 rupijev. ampak ne me držat za besedo.:)))) Banke pa so vse povsod-čist res!! Peopls bank, Ceylon Bank,…..
Hajlajt je bil celoten trip. Priporočam ti da si ogledaš Kandy in Elle, ker je res lepo in kaj za videt. Folk je prijazen, včasih celo preveč, ampak se navadiš njihove gnjavaže!!! Hrana res super. Midva sva bila v bistvu cel čas na morski hrani in zelenjavi pa rižu-mesa sploh nisem pogrešala:) pa tak poceni, da ti rata smešno. tak za eno kosilo plačaš 150 sit max. pivo(0,6) stane 100 rupijev to je 200 sit. Vglavnem toplo ti priporočam, da se za kaka dva dni zasidraš v tem zalivu Unawatuna, ker res res mega. 5 km od tega zalivčka je 5 največje mesto Galle, ki se ga splača tudi ogledat.
Vglavnem bil je nepozaben trip! če te še kaj zanima pa le vprašaj!! :)))
papajica

Jaz sem zdej cetrti dan na Sri Lanki in ostanem tuki do 30.11.. Mi smo zaenkrat denar menjal na letaliscu in v Anuradhapuri, pa je blo na letaliscu bolj ugodno, ampak je bila zelo majhna razlika. Trenutno sem v Trincomaleeju, bolj na sever pa mi verjetno ne bomo sli, ampak se da it z javnim prevozom, ce bos pa avto s soferjem najel, te pa ta ne bo hotu peljat. Prav tako na tak nacin ne bos mogel obiskat Arugam Baya, Batticaloe in se precej vzhodnega dela. Nam so rekli, da se mimo Yale ne da po obali in tud na zemljevidu zgleda, kot da tam ni cest.

LP

Matic

oj!

jaz grem tud zdej zdej tja. a je kej komarjev? pa kater repelent si kupil?
ce te ze sofer ne pelje, so verjetno javni prevozi tudi do Arugam Baya in Battticaloe.
uzivej se naprej in mogoce se kje celo srecamo!

lp

nina

Super lepo, da se vsi odpravljate tja. jaz sem sicer že bila pred 2 letoma na Šri lanki in je bilo nepozabno. Ampak mene zanima če gre kdo tja januarja, februarja?

Nejka, sorry ce smo ti okupirali temo s drugimi stvarmi. Saj se ti bo kdo tudi za januarja javil, pa ce kaj zanimivega in/ali koristnega o Sri Lanki preberes, pa tudi ni nobene skode, ne?

Matic, kako je pa z internetom? Bi se mogoce dalo ftp-jat slike v slo ? Ali se sem ter tja sreca kaksno moznost da spraznis kartico od fotoaparata in zapeces CD?

Voznik me sploh ne zanima, do Arugam baya bomo pa z avtobusom mahnili, bojda da se lepo srfa tam. Ceprav ne vem kako je vreme na vzhodni obali v tem casu?

Ninca, vzemi enega velikega moskega repelenta s sabo. Mogoce se pa kaj srecava. 😉

Tine

Ciao Nejka!

Obstaja velika možnost da se janurja odpravim na Sri Lanko. V igri sta ponovno Tajska, kamor se vedno vračam in Sri Lanka. Lahko mi pišeš na ekonomija_s@email.si.

LP
Silvia

Ja, jst sm bla pred 2 letoma septebra na V Srilanke, in sicer v Nilaveliju, pa tud v Arugambayu. Ker sm bla pac v casu monsuna in se nism mogla kopat na J in Zahodu, smo sli na V. Ceste so prevozne, ampak jst sm mela lokalnga soferja, da smo lahko prsli mem vseh tistih chec points (vojacki, pistolce, cekiramo potne liste, dokumente, prtljago…). Ni problemov.

Repelent je tezava. Komarji nas skoz pikajo, pa ne najdemo prave resitve. Tuki smo ze dve zadevi ztropske kraje kupil, pa nic ne pomaga. Zdej smo se odlocil za neko zeliscno zadevo – citronella. Upamo, da bo to kej bolj zaleglo.

V Kandyju nam je ratal slike na cd zapect. Verjetno se da tud kje drugje.

Internet je precej pocasen, tako da bos verjetno lazje slike na cd spravu kot po internetu domov.

Kot jaz vem, je surfarska sezona trenutno glih na drugi strani kot je Arugam Bay. Baje je najbols na jugozahodu. Se kaksen teden pa gremo tja 😉

Lep pozdrav vsem v Sloveniji

Matic

Živjo!

Konec januarja se odpravljamo na šri lanko pa me zanima katere potovalne čeke je najbolje kupiti,in katera naša banka jih najugodneje menja ali prodaja.

Hvala in LP

Hoj.

Midva sva kupila American exspress pri Banki v Domžalah. Verjetno, da so ugodni, sicer tudi drugace uporabljam AMEX. Jih je pa treba cakat ene tri dni, zato jih nisva kupila se vec-

Cez dva dni ze greva. Juhu!

Tine

Hvala za info jaz sem itak iz okolice Domžal tko da bom naredu isto.
Lepo se mejte k pa nazaj prideš pa kej napiš.

Matjaž

ej zakaj mam jaz vedno bolj obcutek da nimajo uporabniki tega kurcevega foruma niti za sendvic,kaj sele za trip na sri lanko… vito, shanti fak you all!!!!!!!!!!!!!!burn bitches!

tud jst razmislam, da bi sla zacetek 2005 na sri lanko, sam januarja se ne morem, ker mam izpite. A bi sou kdo februarja – tko nekak za 3 tedne. Pa ce ma kdo idejo, kje se da najbolj ugodno letalsko karto dobit. Sem ze neki gledala na http://www.odklop.com (kr pocen), sam me zanima, ce je zihr vzet prek njih. a ma kdo kaksne izkusnje z njimi?

LP, c

Sla na Sri lanko z odklopom..samo letalska karta. Vse ok. Pa v Muc na letaliscu kupi prepelent za komarje NO BITE. Deluje!!

Dj napiš kej o tvojem potovanju po Šri lanki

Hi cookie! razmisljam o sri lanki in tudi cas (feb) se mi zdi Ok. Glede aviokart pa imam boljso idejo, na ltu internetni strani prodajao zadnja mesta za čarterje in je včasih fuul poceni! časa imaš max. 4 dni da spakiraš. itak pa si pripravljen 🙂 Pre tednom je bila karta za colombo 180 evrov??!
mail: radpotujem@hotmail.com

Aprila sem bila na severu pri Tamilcih. Tine, upam da še nisem prepoznam in da boš tole mogoče prebral! Komot se odpraviš na sever, ni nobene panike. Ljudje so veliko bolj prijazni kot na jugu, pa vse je veliko bolj pristno, ker je tam zelo malo turistov, ker jih večina ne upa na sever. Potovala sem z javnim prevozomi ni bile nobene panike. Je sicer ful avantura,ker za 150 km rabiš 8 ur in pol, ampak se splača tudi to videti. Stalno imaš namreč check pointe, ampak kot turistu ti ne težijo preveč.
Vsi ki greste tja v kratkem, uživajte!

Belka

jaz sem se tudi vrnil pred tednom iz SL.
Bill v Jaffni z okolico ca 5 dni, vse b.p., idi na otok Delft, pij tamkajsnje vino (in lahko tudi Tody) in uzivaj.

Res, skoda bi bilo, da ne gres gor, ker je res malo turistov. Vsi te sprasujejo, ce delas pri Unicef, Unprofor, RK…:-)),ker pac niso navajeni turistov.
Je pa severni del velik turisticni potencial za SL, samo 20 letna vojna odvraca turiste.

lp
miran

hehe, toddy :)))

Zanimivo pogledati kako toddy tapper pleza po palmah, nad okusom te pijace pa sem bil zelo razocaran. Spil sem en pozirek, pa mislim da je bilo to tudi dovolj…

nameravam it 24.januarja,ampak tud še iščem kakšnga za zraven.Bi moral pa kmal vedeti,ker je blo včeraj na voljo baje samo še 8 kart.Cena je s taksami cca.140.000,00sit.Še raje bi vidu če mi sporočiš na GSM 031 654 251,ker sm bol slab z e-mailom.Čao

New Report

Close