Najdi forum

Šri Lanka

Živjo!

Zanima me ali ima kdo kakšno informacijo kako tvegana je Šri Lanka glede okužbe z malarijo?
Vesela bi bila tudi kakšne druge koristne informacije oz. nasveta v zvezi s potovanjem v to deželo.

lp, KaJa

Če rabiš več informacij za Šri Lanko,pojdi na odklop.com,tam zelo obširjeno piše o tem otoku….lep pozdrav!

Kaja
sam sem bil pred leti tam tri tedne pa ni bilo nobenega problema glede malarije, sicer pa ti priporocam vsekakor, da si kupis zascitna sredstva proti komarjem, katerih je posebej v Colombo zelo veliko.
Lp
B

nevem!!!!!!!!!!!1

oj!!

Moja prijateljica je bila tam januarja 2001 prepotovala je skoraj celo šrilanko (ne vem zagotovo) če si iz ljubljane, jo lahko vprasam če se lahko kje dobita! če pa nisi, se pa lahko preko mobija slišita, če te zanima povej telefonsko, jaz bom pa njo vprašala!!

p.s. ona je bila zelo zadovoljna tam in vem da bo ponovno potovala tja, mislim da drugo leto..

no lp

Živjo!

Daj, če ti ni odveč jo vprašaj, če je jemala kakšne antimalarike. Večina pravi, da jemanje ni potrebno mi pa tja potujemo z majhnim otrokom pa ga ne bi radi po nepotrebnem izpostavljli prevelikim nevarnostim.

lp!

zivjo!

sem jaz vprasala njo in odgovor je bil priblizno taksen… najprej se je cepila proti hepatitisu A, potem je pa 1 mesec prej in ko je bila tam (vsak dan) in se en mesec ko je bila že doma jemala ene tablete proti malariji, pa se ni spomnila katere,… ampak je pa se rekla, da je potem še 3 leta nevarnost da izbruhne… no ja… pa tudi to je rekla, da sicer ni tako pomembno jemat te tablete, ampak da ne smeš pit njihove vode, vso vodo moras kupovat, tudi tisto za zobe umivat… pa vso hrano tam mora bit prekuhana,… in taksne fore….

upam da vas nism preveč prestrasila in napisala tako, da ste vse razumel….

no lepo potovanje, če imate pa še kaj vprašanj pa le pogumno, samo če bojo odgovori v njenih močeh, oziroma znanju…

lp

Živjo!

Zvezdica hvala za ves trud in tudi tvoji prijateljici hvala za vse informacije.
Tako daleč še nismo potovali, pa me malo panika grabi! Bomo videli kako bo, upamo na najboljše.

Še enkrat hvala in lep dan ti želim!

Hola,
Malarija je taka zlo fina tema za pogovore…mnogo mnenj je krese. Tole pise na:
http://www.lonelyplanet.com/health/predeparture.htm#imm
‘Antimalarial drugs do not prevent you from being infected but kill the malaria parasites during a stage in their development and significantly reduce the risk of becoming very ill or dying.’
Torej, imas dve skupini ljudi – tisti, ki jemljejo medikamente (lariam in podobne) in tiste, ki ne. Za malarijo lahko v obeh primerih zbolis, je pa stvar taka, da se jo da pozdravit, ce se jo dovolj hitro in pravilno zdravi. Sama sem bila 2x na Sri Lanki (enkrat 3 mesece, enkrat en mesec) in obakrat sem jemala tablete. Lariam je precej mocen, stranski ucinki pa predvsem odvisni od posameznika/ce (o tem lahko slisiss mnogo zgodb o paranoji, izpadanju las, zmedenosti, bruhanju,…). Druga varianta je kombinacija (pozabla kaka – ti povedo na institiutu za varovanje zdravja), ki je bila zame bolj prijazna. Priporocam vam, da s sabo vzamete mrezo proti komarjem (ali jo kupite tam, ker je definitivno cenejsa) in zadostno kolicino anti-komarskih sredstev (sicer se jih tudi tam dobi, vendar niso prav finega vonja). Sri Lancani so zelo prijazni ljudje in zdi se mi, da je otrok prej prednost kot ovira – definitivno se ti vrata hitreje in bolj natsezaj odpirajo. Ce hoces, poklici 031845010

Pozdravljeni!

Ali ima kdo sveže informacije kako je na Šri Lanki? Kakšne so trenutne razmere za potovanje tja, potrebna cepljenja, jemanja tablet proti malariji…, cene, vreme…
Zanima me tudi kateri del oziroma kateri kraj je najlepši kar se tiče plaž in iz katerega kraja so najboljša izhodišča za razne izlete. Kam se splača pogledati?
Kako pa je z Maldivi – je šel kdo tja s Šri Lanke (cene, pogoji).
Če bo vse po sreči bi se rada odpravila tja na last minute varianto – še ta mesec.
Hvala in lp,
Mateja

New Report

Close