sšgt
Toliko je govora o šoli zadnje dni tukaj gor.
Mene pa zanima, če je od katere otrok vpisan na Srednjo turistično šolo v Mariboru. Kakšne so izkušnje in počutje vaših otrok na tej šoli. So zadovoljni???
S predavanji, samim počutjem na šoli, z disciplino,odnosi,……????
Res me zanima. Ta šola je imela včasih svoj ugled.
Eni pravijo(morda so le govorice), da ni več tako. Da se tam dogaja marsikaj in še kaj???
Ja, res je, govori se o tej šoli marsikaj.
Od tega, da ni nobenega reda in discipline, da učitelji nimajo avtoritete, da se ocene “podarjajo” in da dijaki v vsakem primeru opravijo letnike, samo zato, da jim ne upade vpis oz. da imajo učitelji dovolj delovnih mest, do tega, da imajo na šoli razne “gang-e”… raje sploh več ne pišem.
Koliko od tega je res, ne vem. To so pač govorice, ki krožijo po Mb.
Človek pa seveda pomisli, da tam, kjer je dim…
Recimo na informativnem je bilo “oh in ah” pozitivnih stvari omenjenih in predstavljenih. Skratka skoraj popolno.
Potem pa slišiš takšne stvari, ki ti dajo misliti o strokovnosti v šolskih ustanovah.
Tudi jaz sem namreč slišala, da ni nobenega reda in discipline in še marsikaj. Da se profesorji sploh ne razumejo med seboj in da je tam baje cela “štala”.
“Govori se marsikaj”,
hvala za informacije in namig. Ja, zgleda, da je res dosti dima…
Sama sem jo obiskovala pred desetletjem.Takrat je bilo kar ok, red in disciplina, ko je bil še ravnatelj. Ko pa je nastopila nova ravnateljica, se je bolj ali manj vse porušilo. Za danes ne vem kako je z redom in to, predavatelji so bili po večini zelo vredu, smo kar uživali in kolikor je meni znano je večina profesorjev še enakih. To sem ti na grobo povedala za turistično smer.Učit pa se moraš itak vsepovsod!
sšgt Maribor je zelo dobra šola. Mogoče se res zdi, da na šoli ni reda, da se dijaki ne znajo obnašati ipd. vendar verjemite, ko dijaki končajo 4.letnik, so zelo lepo vzgojeni in najbolj prijazni turistični delavci. Dijake vzgajajo počasi, zato se zdi da ni reda. Profesorji so mogoče res malo manj ostri kot pa na drugih šolah, zato so tudi bližje dijakom in dijaki odraščajo brez sovraštva do šole in profesorjev, kar doseže lep uspeh. Na tej šoli se počutiš kot doma. Na kakšni npr. ekonomski šoli, so vsi tako sovražni in ljubosumni drug do drugega. Zato so potem tisti ljudje, ki so obiskovali to šolo, tudi v življenju takšni do soljudi. na sšgt mb, pa dijake učijo topline do sočloveka, katero poklic turistični / gostinski delavec tudi zahteva. In zato so bivši dijaki te šole, tudi v življenju bolj prijazni do drugih (mogoče ne vsi).
Tako da ta šola ima red, vendar je vse bolj prijazno in domače, zato zgleda kot da reda ni.
sšgt kar tako naprej, dijake vzgajate v zelo prijazne gostinske / turistične delavce, za kakršne si vsak želi da ga spremljajo bodisi na dopustu ali nasploh.
Sem 1. letnik na tej šoli in je res kar se govori. Učitelji niso glih strogi. Preden sem začela hoditi sem, sem pričakovala da bo malica zelo dobra, ker so gostinska šola. Ubistvu pa je malica ogabna. Zelo moteče je tut da imamo šolo na dveh lokacijah. Enkrat na teden moramo v enem dnevu najprej priti na mladinsko,potem na cankarjevo,potem na lent,potem pa spet na mladinsko,pa še enkrat na cankarjevo. Pa tričetrt šole kadi, cigarete in travo. Ko prideš med odmorom ven, pol šole kadi zunaj. Glede učenja pa je tako, zaenkrat se mi zdi čist isto kot osnovna šola, pri turizmu se učimo neke turistične pojme samo, bomo pa še nekaj vodili enkrat. Pa šola na cankarjevi je zelo grda in stara.