sswagent.exe
včeraj sem updatela javo in danes mi ni normalno začel delat internet, pokazalo se je okono “neprevejenega založnika” sswagent.exe. enkrat sem kliknila dovoli… in zdaj net normalno dela, ampak se mi še vedno vsakič prikaže to okno sswagent.exe. kaj je to? je možn kakšen virus? kaj naredit, da se to ne bo več prikazovalo?
hvala, to bom že preverila, če sekaj skriva…
zdaj me predvsem moti to, da vsakič, ko hočem odpre net, se mi odpre to okno ssvagent.exe. sem že mal googlala pa potem v svojih natavitvah ne najdem možnosti “onemogoči”, oziroma možnost “onemogoči” je samo ne vem kaj točno onemogočit, ker je več teh “ssv helperjev” (java(tm) plug-in ssv helper, java(tm) plug-in2 ssv helper)-upam, da sem prav napisala. pa glede na to, da mi prej net sploh ni delal dokler nisem kliknila “dovoli” na tistem oknu ssvagent.exe, če kaj onemogočim a bo net sploh delal? kaj pa, če počakam do naslednjega java updata (1 mesec), je možno, da tega okna ssvagent.exe ne bo več kazalo?
Če Vam že ta programček nekako deluje kot ventil v pipi (ali bo ali pa ne bo voda tekla ven), potem bi se lahko tudi kaj takšnega[/url] začel spraševati. Lahko bi načeloma celotno Javo dol vrgli, beri deinštalirali in potem nazaj naložili, vendar samo do tiste različice, ko ni bilo sedanjih simptomov.
Sicer pa velja pravilo, da če nekaj ni pokvarjeno, ne popravljaj (v Vašem primeru ne nadgrajuj). 😀
sem onemogočila plug-in, in plug-in2 in je zdaj ok, tisto okno se ne pojavlja več. sem pa pustila java console (ali nekaj takega). hja ne bi tele jave nikoli nadgrajevala, samo mi potem nekatere stvari ne delajo. me pa že nekaj časa opozarja, da lahko updatam flash player activeX, pa piše zraven, da zelo priporočajo. ?
Flash predvajalnika lahko, vendar, če boste imeli kakšne probleme še tukaj, potem pa uporabite tole zdravilo – citiram:
—“You can disable Protected Mode in Flash 11.3 and above by adding the line ProtectedMode=0 to the Flash “mms.cfg” file located in:
(Windows 32bit) C:\Windows\System32\Macromed\Flash
(Windows 64bit) C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash
For example, on a Windows 7 64-bit system, open the C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash folder, copy the file “mms.cfg” to the desktop, open it in Notepad, add a new line ProtectedMode=0 and then close Notepad, saving your changes. Next, go back to the C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash folder, rename the original file to “mms.cfgBAK” (to save it as a backup) and then drag and drop in the modified “mms.cfg” file from the desktop”—
Forum je zaprt za komentiranje.