Najdi forum

Splash Forum Politični čvek STA v lasti premierovega kabineta

STA v lasti premierovega kabineta

no en okostnjak je že padel iz omare!

http://www.delo.si/clanek/69563

Pa če nisi videla, je šel takoj v drugo omaro, kjer je že kar nekaj takih okostnjakov.

V kateri so pravzaprav že vsi preostali reprezentativni okostnjaki.

pa dobro, a vas res nič ne moti, mater a sem jaz butl al je to čist narobe svet. Pri obisku kraljice vas moti vse, pri tem okostnjaku nič, aja sem pozabila tika se vašega poštenjakarja, ki bi zanj dali roko v ogen. Ma ljudje božji spreglejte že enkrat, da vas je mel za totalne bebce!!!!

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=185305

=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=: Kocinca med zobmi je moteča. Kot las v juhci.

naj bi bila napaka, ja seveda, ki so jo odkrili točno po naključju in sedaj ob menjavi vlad, naj verjame, kdor verjame!

Zakaj pa bi verjeli enemu obvestilu, drugega pa označili za laž? Meni pa se prvi zdi laž, pa drugi resnica. Torej?

=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=: Kocinca med zobmi je moteča. Kot las v juhci.

ja pol se ti pa naj zdi, nimam nič proti, živimo v demokraciji, kjer vsakdo lahko misli kar če, anede!:)))

No, končno ena pametna.

ma kdaj sem pa jaz že mislila drugače???:)))

Če sem uporabila “končno”, po mojem mnenju ne velikokrat:=)

dobro da je po tvojem mnenju!:)

Itak, vse kar napišem, je izključno moje mnenje.

Ninej , kocinca ti je lepo odgovorila in povedala tudi moje mnenje. Zanimivo kako delaš selekcijo člankov, ki jim verjameš. Le tisti, ki obtožujejo Janšo so zate verodostojni, ostali, ki stvar obrazložijo pa ne. Mene obtožuješ slepega verovanja sama pa kar mokra postaneš ko čuješ samo namig o mogočih nepravilnostih janše. So p že na drugih čvekih lepo napisali kaj si mislijo o tem. In ne boš verjela, vedno več ljudi verjame o načrtnih napadih na Janšo brez osnove in dokazov.

ne ne verjamem, in imam do tega pravico, po 4 letih so ugotovili naoako, ma dej nehi, sej nisem iz hruške padla, čak da začne nova vlada delat, kok takšnih pomot bodo še odkrili!

tebe pa nihče ne sili da verjameš ali komu verjameš!:)

a bejš no, a takih ki vsake 5 minut speminjajo nicke, ja verjamem da je takih nickov vedno več!:)))

ma dej volitve so že mim, sedaj se bliža čas Janševih napadov na vladarje!:)))

Ti si pa že paranoična. Najprej s temi nicki, potem pa s to novo vlado. Kaj pa misliš, da bo ugotovila? Srala bo po dosežkih prejšnje, jasno. In taki, kot si ti, ji bodo verjeli.

al pa ne, me ne bereš dolgo očitno, če bo vlada delala slabo, se zihr ne bom postavljala zanjo, ampak podprla opozicijo.

veš v opoziciji mi je JJ-a še všeč!:)))

Tale post si bom pa shranila. Da te bom spomnila, če bi ob očitno zgrešenih potezah do konca branila vlado.
Pravzaprav sem to že videla, ko so se pojavile govorice o tem, da bi podaljšali delovno dobo ženskam na 65 let. Če bi to predlagala vlada JJ pred 1 letom, bi padla, tako bi ga napadle razne ženske organizacije, pa sindikati, pa nevladne organizacije, pa forum vrtičkarjev in podobno. Na predlog bodoče nove vlade pa so ženske na tem forumu (in SČ, med drugim) ploskale, uuu, super, kako lucidna poteza, saj res, drugače bo pokojninska blagajna propadla. Pa res, saj ženske res obremenjujemo pokojninsko blagajno 14 let več kot moški, dejmo se ubit, da se izenačimo (karikiram).

komot, pa še kakšnega nazaj si preberi in ga shrani!

kar se pokojninske reforme tiče, je nujna in to vemo vsi normalni ljudje in je že dodobra tekla, dokler je ni ustavil JJ-a.

Ja, seveda, to je vedel tudi JJ, pa so mu sindikati množico ovc na ceste poslali. Če pa je reforma pokojninskega sistema to, da se izenači starostna doba, potem to ni nobena reforma, ampak še eno bluzenje tistih, ki imajo vse. Pa njihove žene gospo, ki pospravlja, pa drugo, ki lika, pa tretjo, ki okna pomiva, pa četrto, ki naredi še kaj. Povprečne ženske pač še same delajo to. In če tega kot ženska ne vidiš, je hudo žalostno. Pa ne spet z nevzgojenimi moškimi in lastno izbiro, prosim.

gre za izenačitev delovne dobe in še in še, tudi glede obveznih prispevkov, dodatnih zavarovanj itd. Obsežna zadeva, ki potrebuje vrhunske strokovnjake!

hja kar potolaži se, jaz sem se že, delala bom dokler bom lahko, potem pa, hja bomo videli kaj bo, tako ugodnih razmerij plače-penzije ne bo več!:)))

Ne vem, zakaj naj bi se potolažila, a imaš občutek, da sem žalostna? Don’t patronise me!
Govoriš o izenačitvi delovne dobe (to je že izenačeno, dela so 40 delovnih let), gre pa za starostno dobo do 65. leta. Govoriš o izenačitvi obveznih prispevkov, dodatnih zavarovanj, itd. To ni moj problem. Mi sedaj plačujemo pokojnino tekočim upokojencem (ne mislim, da so tekočine, pač pa tistim, ki so sedaj v penziji), za nas jih bo … ne vemo, kdo. Sistem je potrebno reformirati tako, da mi plačujemo izključno za svoje penzije. Vendar je jasno, da trenutnih upokojencev ni mogoče izbrisati in da država enostavno nima sredstev, da bi pokrivala penzije še kakšnih 15-20 let. Ali pa 40 let, odvisno od dolžine življenja. Pač solidarnostni sistem.
Jaz bom tudi delala do 65. leta, nihče pa mi pač ne bo mogel šteti v delovno ali starostno dobo mojega drugega šihta, dela s tremi otroki, opravljenih ur takrat, ko bi morala obvezno počivati po nočni službi in še in še.
In bistvena razlika je naslednja: ko pridem jaz iz službe, zmečem iz sebe cote in kuham (ajoj, a ne jeste v gostilni? Ne, kuham.)Prej grem po enega v šolo, vmes še kaj kupim, če manjka, med kuhanjem pospravim sobe-posteljem postelje, dam prat, poberem iz sušilca … Ko pride mož domov (kakšne pol ure za mano), prijazno (emancipiran pač) vpraša: Kdaj bo kosilo? A čutiš, kje slovenske ženske pridobivajo ugodnosti za manjšo starostno dobo? Pa ne, prosim, o tem, da niso vsi taki in da je tak, kot sem ga vzgojila. To so floskule.Prepričana sem, da je večina takih, ne glede na to, kaj po teh forumih pišejo izjeme.
Država z neplačanim ženskim delom vzdržuje moške v dobri kondiciji. To trdim jaz, pa če se zdaj vsi na glavo postavite.

Pa ravno ti najbolj jamraš, kako so menda nizke plače…

hehehe, ej si na političnem čveku, ne na ŠČ, njaz se že ne bom na glavo postavljala brez skrbi da ne, sej maš kar prov, res je na ženskah veliko več kot na moških, no vsaj kar se otrok pa kuhe tiče!

poglej, mi plačujemo za današnje upokojence, oni so za druge in ne zase, isti vrag je če jim dajemo socialno podporo al pa penzije, velike razlike ni, vsaj večina je ne bi občutila.Kaj bi ti naredila z današnjimi upokojenci, a mi znaš povedat!

nikar se ne razburjaj, seveda je potrebna temeljita prenova pokojninskega sistema, tako kot tudi plač in to ta vlada ve in upam da se bo tega držala.

hja kaj čmo, delali bomo dokler bomo lahko, sicer pa delo krepi človeka!:)))

Glede na trenutno ekonomsko situacijo v Sloveniji in pričakovanja za naslednjih 10-15 let najverjtneje ni pričakovati pametne pokojninske reforme.

New Report

Close