stalen in začasen naslov
Kupila sva 1/2 dvostanovanjske hiše in jo bova odplačala do konca septembra 2006.
Ali je možno pred izplačilom prijaviti stalen naslov (brez soglasja zdajšnjih lasnikov pač na podlagi kupoprodajne pogodbe), čeprav dejansko še ne bomo živeli tam do septembra?
Zanima me samo zaradi tega, ker bom vmes rodila in bi prihajajoče dete že kar prijavila na novi naslov, da nam nebi bilo potrebno potem to naknadno spreminjati. Moža bi pred porodom prijavili na nov naslov za stalno, mene pa začasno, dokler bomo še na starem naslovu (zaradi patronaže), ker se selimo v drug kraj.
Hvala in lp,
Kolikor se spomnim, te v porodnišnici tako ali tako vprašajo, ali naj patronažna pride na isti naslov, kot je stalni. Veliko je primerov, da imajo stalni in začasni naslov. To naj torej ne bo ovira.
Stalni naslov boste šli prijavit prav s kupoprodajno pogodbo – če je overjena, ni ovir.
Glede stalnega naslova bi te opozorila le še to: če se boste res preselili že septembra, potem ni večje frke, drugače pa vsaj v naši občini tekoče preverjajo register prebivalcev in ti komunala takoj začne pošiljati položnice za odvoz smeti glede na število prijavljenih oseb… Vsakega dojenčka registrirajo že prvi ali drugi mesec po rojstvu 🙂 In ta strošek pri nas ni zanemarljiv. Če torej ne boste živeli v novi hiši, naj se tam za začetek res prijavi samo en družinski član. Začasni naslov pa naj bi itak bil tisti, kjer dejansko živiš (če je drugačen od stalnega), zato ne vem, zakaj bi se začasno prijavljala na naslovu, kjer ne boš živela?
živjo mene pa tudi nekaj zanima, če kaj veste kako je s štipendijo ko grem prijavit
začasni naslov, saj bom živela 50km stran od stalnega bivališča??
hvala in lepo pozdravljeni
Forum je zaprt za komentiranje.