Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Stalna zgaga kljub zaviralcem

Stalna zgaga kljub zaviralcem

Živjo!

Obračam se na vas, če ima morda kdo podobne težave kot jaz. Že pol leta imam grozne težave z zgago. Zamenjala sem že šest zaviralcev, a imam po vsem tem še vedno zgago (peče predvsem v nosu). Držim se diete, a še vedno brez izboljšanja. Imam kronični gastritis ter hiatalno kilo, posledično zaradi nje pa tudi nekoliko slabše delujočo zapiralko med požiralnikom in želodcem. Razmišljam o operaciji kile in antirefluksni operaciji. Ima morda kakšne izkušnje s tem? Kaj mi priporočate? :/

Lp

A test na bakterijo heliobacter pylori so ti naredili?

Ker pogosto je ravno ta bakterija vir vseh težav.

Imela iste težave, in ne boš verjela kaj je bila rešitev. Odkar sem nehala jesti piščančje salame zgage ni več(poli in podobno), če pa si naredim sendvič z piščančjo salamo se zgaga vrne.

Jaz na splošno ne jem salam, edino piščančja prsa, ker zaradi diete nesmem drugega, pa še to zelo poredko. Ti verjetno nimaš hiatalne kile?

ne nimam, me je pa zgaga pestila 3 leta preden sem odkrila vzrok

Pa si jemala kakšne zaviralce v tem času?

dnevno zjutraj in zvečer ruporut, gastal, rutacid in podobno in pa neke tablete ki mi jih je predpisal zdravnik, ampak se žal ne spomnim katere.

verjetno si imela zaviralce protonske črpalke..Pa si jih jemala vsak dan?

Ja ampak mi ni veliko pomagalo kljub rutacidu, šele ko sem izločila salamo in nasploh piščančje izdelke se je stanje 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} izbolšalo. Od takrat več nimam težav, le če pojem kak sendvič ali hrenovko se mi zopet pojavi zgaga. Poskusi ne uživati piščanca in piščančjih izdelkov par dni pa boš videla razliko.

Bom probala…slabš itak ne more bit kot je. Zanimivo pa da bi bil piščanc lahk vzrok temu, ker do zdj nism še slišala, da bi komu delal probleme.

Meni pomaga Nolpaza. Z nobeno hrano nimam težav.
Tudi jaz imam hiatalno kilo; kot sem brala pred leti operacije niso glih uspešne?
Kaj pa vzglavnik imaš dvignjen?

Jaz sem sprobala že toliko zaviralcev, da nevem več katerega sprobati. Tudi nolpazo sem, pa ni bilo ravno učinka. Imam dvignjen..čeprav zdaj sem nekje prebrala, da je najbolje malo dvigniti celotno posteljo, ne samo vzglavnik. Se držiš morda kakšne diete, karkoli? Verjetno tudi gastritisa nimaš?

Pa še moje uzkušnje, sama se borim proti zgagi že dolgo časa. Prav tako menjala več zdravil, z daj jemljem občasno le Ortanol. Vsako jutro pa spijem kozarec vode in pol žličke sode. In stanje se je zelo izboljsalo, poskusite…

sem imela hud gastritis, pa operiran žolč. Veliko se mi je spahovalo in zgaga me je pekla.
Imela sem Ultop, Nolpazo….
Dokler nisem začela pazit in količinsko zmanjšala obroke, pazila, da ne jem preveč maščob, se mi ni nehalo spahovat in zgaga pečt.

Avtorica, a žolčnih kamnov pa nimaš?

Hočem ti povedat še tole. Če me še kdaj hoče zgaga, imam vedno doma Donat Mg. Popijem par požirkov in zgaga takoj mine.

V veliki večini primerov je kriv stres ali druga obremenitev, zato poskusi zamenjati okolje v kolikor si pod pritiskom.

Sam se poskušam bolj naravno boriti proti zgagi… prot. zaviralci so huda kemija ki, vsaj kot sem prebiral nekoč, delujejo tako, da zavirajo določen hormon v telesu ki izloča želodčno kislino, hvala lepa za to.
Uporabljam odličen zeliščni čaj, ki ga kupim v domači lekarni(ali tržnici sestavine) in preverjeno deluje:
http://www.gorenjske-lekarne.si/si/galenski-izdelki/galenski-izdelki_2/izdelek/1073/caj-proti-zvisani-zelodcni-kislini

mmm.monaliza …Pa imaš samo zgago ali tudi kakšen gastritis, kilo? Tudi za sodo sem slišala, a je še nisem poskusila, ker sem nekje naletela na kritko, češ, da to ni dobro za želodec.

jaz pa…žolčnih kamnov nimam.Težave imam samo z želodcem in to v zadnjem pol leta precejšnje. Stalna zgaga. Menala že 6 zaviralcev, sedaj razmišljam še o poskusu ortanola. Maščob sploh ne uživam, ker se držim želodčne diete. Sedaj sem par dni celo na dieti brez glutena, mleka in jajc, ampak vsi ti nadomestki, niso nič kaj fajn..riževo mleko pa tko naprej..zaenkrat ne opažam izboljšanja prav nobenega. Tudi po donatu ni bolše…kvečjem me začne v želodcu prav peči, ko pride donat v želodev, kot nekakšen efekt na kislino. Skratka katastrofa.

Andrija 444…vem, da so zaviralci velika kemija, zlasti kasneje vplivajo na absorbcijo kalcija in magenzija, kar pomeni, da se v starosti poveča možnost zlomov kosti. Kakšne težave pa imaš ti poleg zgage? Ta čaj imam doma..toda meni noben izmed čajev na paše..še po metinem čaju me peče. 🙁

jaz imam kronični gastritis z ezofagitisom.. diagnosticiran gerb. Čaj mi pa načeloma pomaga, samo ga moram piti po 3x na dan.

Potem sva si kar blizu glede diagnoz. :/ Sedaj ne jemlješ nobenih zaviralcev?

Tina vrzi zaviralce v smeti!!!olivno olje,olive,čaje dobis na Ljubljanski trznici ali pa plavica d.o.o,ajdova kasa, prosena kasa,lanena semena,krompir,zelenjavo kuhaj na sopari,aronija sok,mlada spinaca….
TEGA se IZOGIBAJ:banane,sladkarije,salame,ovseni kosmici,solata…sama ugotovi,kaj ti ne pase,olivno olje je zdravilo za gerb,gastritis…tek zelo pomaga,zjutraj spij pol litra vode na prazen zelodec in čas je tisti,ki pomaga…

Donat takoj nehat pit!!!za metin caj isto velja,poklici plavico in bos dobila prave čaje,ki za nase tezave…pij veliko vode(mlacne),se enkrat tek zelo pomaga in pitje vode(0,5l) na prazen zelodec po presledkih,tablete vrzi stran…

Vzhodniblok..hvala za nasvet. V tej situaciji mi vsi pridejo še kako prav. Olivno olje še nisem probala..je pa danes mami prinesla laneno olje. Misliš, da bi bil ta tudi ok? Sicer pa..predvidevam, da imaš tudi ti težave z zgago. Tudi kakšen gastritis ali kaj temu podobnega? :/

Imam kronicni gas.hiatalo kilo,zolc se mi je izlival v zelodec in posledicno v poziralnik,bakterijo HB(sem se je znebil z antibiotki)…pil sem ultop,nolpazo,emozul…40 zjutraj ,zvecer pa se 40mg…nehaj piti to svinarijo,pozor tezave se bodo poslabsale,ce jih odrezes,postopno jih reduciraj,glede mascob,nujno jih rabis,laneno olje prvo probaj po cetrt male zlicke,olivno olje bolje deluje na zelodec,glej,da bo kvalitetno.Sport(tek) zelo pomaga za Hkilo.Pozanimaj se glede caja,nekateri (zeleni,metin)celo poslabsajo stanje,pitje vode tudi zelo pomaga…cesa se izogibaj svezega kruha,sadja,surove zelenjave(solata je najhujsa),kave,raznih obrbit cigumijev,sladkorja,donata tudi postanega,sladkarije…dvigni vzglavnik in to od rite ne od vratu,v smislu “skakalnice”,gibaj se veliko,glej da imas prazen zelodec in stresa.Glede operacije prvo moras opravit ph-metrijo in 24 urno Ph-metrijo.Ljudje smo si razlicni,lahko,da tebi to ne bo pomagalo,čas in dieta sta tista glavna akterja do izboljsanja in umiri se.Srecno in svoje probleme prepusti drugim,nimas casa za skrbi…:)

Hvala za vse nasvete…Vzhodni blok..ali so tebi zaviralci sicer pomagali? Sedaj ob tej dieti nimaš več težav?

New Report

Close