stalno bivališče
Zdravo,
imam problem, ki ga neznam rešiti:
sem lastnica stanovanja, pred leti me je sestra prosila, če lahko s sinom prijavi stalno bivališče pri meni, ker naj bi tako lažje našla službo in takrat sem privolila. Ker nista nikoli živela na mojem naslovu, bi ju po 7 letih rada oba odjavila, ker dobivam njeno uradno pošto, iskat pa ne pride. Na upravni enoti so rekli, da se lahko odjavi samo sama. Kakšne pa so pravice lastnika stanovanja? A jih nima? Kaj lahko naredim?
Hvaležna vam bom za vsak še tako droben nasvet
Naca
Res je, da lahko stalno prebivališče odjavi samo posameznik osebno ali druga oseba na podlagi njegovega pooblastila. Vendar pa 8. člen Zakona o prijavi prebivališča določa obveznost pristojnega organa, da v primeru, ko je obveščen, da posameznik ne prebiva stalno na naslovu, kjer je prijavil stalno prebivališče, uvede postopek za ugotavljanje dejanskega stalnega prebivališča.
Poleg tega je vaša sestra v prekršku, ker ni v osmih dneh od spremembe javila le-to na upravno enoto, za kar se kaznuje z globo, tako da imate kot skrajno sredstvo na razpolago tudi prijavo na Inšpektorat RS, pristojen za notranje zadeve.
najlepša hvala za odgovor,
Naca
Forum je zaprt za komentiranje.