stan.kredit-služba za določen čas
Dober dan
Trenutno živim v najemniškem stanovanju. Z lastnikoma stanovanja smo se dogovorili za odkup le-tega. Junija sva s partnerko nameravali dvigniti stanovanjski kredit; takrat se nama namreč izteče varčevanje v stanovanjski shemi. Sedaj se je pojavil problem, ker stanovanje ni vpisano v zem. knjigo, jaz pa nimam službe za nedoločen čas ( partnerka je zaposlena za nedoločen čas). Sicer imam poklic, ki je iskan, vendar ne želim menjati službe samo zaradi tega. Mislim, da imam v tej službi prihodnost.
Zanima me, če katera banka zavaruje kredit s hipoteko stanovanja, ki ni v zem. knjigi oz. ali se je mogoče pogajati za kredit kljub vsemu?
Hvala in lep dan
Pozdravljeni!
Prosil bi, da mi poveste razlog, zakaj stanovanje ni vpisano v zemljiško knjigo?
Pri zavarovanju s hipoteko morajo biti zemljiškoknjižne zadeve čiste, ker z notarskim zapisom banka naredi plombo v zemljiški knjigi. Zavarujete lahko na kakšen drugi način.
Če vi kot kupec ne boste vpisani v zemljiško kjigo, je rizično, ker boste težko dokazovali, da ste dejanski in edini lastnik stanovanja.
Glede službe je kak dogovor gotovo mogoč, če ste v solidni službi s perspektivno panogo.
Lep dan
Elanino, če si vzamete par minut vašega časa, vas povabim na kavico in kakšno rečeva. Prosil bi če me pokličete na 040/476-050. Forumašem ste v veliko pomoč.
Lp
Tako kot je rekel že Elanino se to da narediti.
Boste pa v takšnih primerih potrebovali celotno verigo kupoprodajnih pogodb za to stanovanje. Pomeni od prvega kupca do danes morate dobiti ali imeti vse originale pogodb. Brez tega mislim, da tudi banka, ki jo ima v mislih Elanino ne bo vstopila v posel, saj nima nobenega dokazila, da je trenutni prodajalec res lastnik nepremičnine.
Točno tako kot pravi Ribicija.
V primeru nevpisanega stanovanja boste potrebovali verigo kupoprodajnih pogodb od prvega do zadnjega lastnika.
Zakaj pa še nimate vpisane nepremičnine v ZK? ste mogoče že vložili
pa vam še niso naredili vpisa na zemljiški knjigi? če da, potem lahko zahtevate vpis po hitrejšem postopku zaradi ureditve kredita in bodo vašo
vlogo uredili (beri: vpisali) prioritetno.