Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Stan. sklad in hipoteka

Stan. sklad in hipoteka

Pozdravljeni!

zanimam se za nakup stanovanja na decembrskem razpisu. Danes sem prebrala v enem izmed slovenskih časopisov, da naj ne bi bilo možno najeti hipotekarca na skladova stanovanja, ker še niso vpisana v zemljiško knjigo.

Ali je sploh smiselno se prijavljati in potencialno izgubiti 3300 eur, če potem ne moreš dobiti kredita?

Ali ste imeli kake težave pri najemu in na katerih bankah ste najeli kredite?

Hvala za odgovore.

si pa res norc,če nimaš denarja ne nori-a se zavedaš kaj je hipoteka–lahko čez noč ostaneš na cesti…….oddaj za manjše stanovanje ,ki so cenejša in dobiš normalen kredit!!!!!

Res je, nobena banka v Sloveniji baje ne da hipotekarnega kredita za stanovanja preko stanovanjskega sklada. To smo izvedeli na BankAustria.

Hypo baje daje. Nisem pa 100 %.

Ja jst poznam ene, k so dobil v Kamniku, pa so uzel hipotekarni kredit, sam nevem kje.

Poglej si članek na strani SSRS, hipotekarni kredit dajeta Banka Celje in HYPO.

Hipotekarni kredit preko Sklada dobili pri Sparkasse.

nislim, da je vprašanje glede zavarovanja kredita s hipoteko. Tudi če kredit zavaruješ pri zavarovalnici v primeru, da ne odplačuješ, se banka polača iz zavarovalne police, zavarovalnica pa proda tvoje stanovanje, tako, da je poplačana. Z zavarovalnicam se ne da niti pogajat, ker oni hočejo dobiti svoj denar nazaj, medtem ko pa imaš pri kreditu zararovanem s hipoteko z banko še vedno možnost, da se spogajaš za nižji obrok in daljši čas

Zaenkrat vem, da dobiš pri:
– NLB
– NKBM
– Banka Celje
– HYPO
– SPARKASSE

Vsaj tako so mi na hitro po telefonu povedali, več pa v prihodnjih dneh osebno.

Baje so v teku pogajanja z bankami, menda pa se na SS RS dobi neki obrazec, s katerim greš na banko, potem je pa od njih odvisno, ali dajo ali ne. So pa na SS RS svetovali, da se to naredi še pred oddajo vloge za stanovanje. Sama sem dala vlogo za enosobno stanovanje oziroma garsonjero, tako da bom lahko vzela kar navaden kredit, če me seveda izžrebajo.

Ja, seveda, da sploh lahko vzameš hipoteko na to stanovanje, ki ga kupuješ od SSRS, moraš iti z njihovim obrazcem na banko. Na podlagi tega se naredi tripartitna pogodba. Še vedno pa je odvisno od banke do banke, ali to možnost tripartitne pogodbe ponujajo ali ne.
Na DBS, na primer, so dali primer v presojo na pravni oddelek in zdaj čakajo uradni odgovor. Tako mi je bilo povedano po telefonu včeraj.

Hvala za odgovore. Danes je tudi v Financah članek na to temo. Sedaj bomo pa morali počakat na žreb. Potem pa na lov za krediti 🙂

Popravek:

NKBM ne nudi te možnosti!
Sem se šla na podlagi telefonskega razgovora pozanimat še osebno, kjer so me pa prijazno odslovili…

Se pa da dobiti na Reiffeisen Krekovi banki, ampak nudijo samo do 50% vrednosti nepremičnine…

vrednosti ali prodajne cene?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close