Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Stanje na trgu samskih

Stanje na trgu samskih

Odgovor na objavo uporabnika
Osamljen, 22.11.2024 ob 20:29

Sem pogledal par posnetkov tega coacha. V enem posnetku je povedal, koliko resnih zvez je že imel in s koliko ženskami je bil spolno aktiven. Opisuje tudi kako naj bi zgledal dober seks itd.  Ne deluje glih kot incel… meni bolj deluje, da je jezen nase (na svoj videz) in stanje na trgu, ker še ni našel nič primernega.

No, še moj pogled na situacijo samskih: Sam sem že dolgo, dolgo samski. Vzroki za to so: napačno postavljene prioritete, močna introvertiranost, pomanjkanje samozavesti pri osvajanju, malo prave družbe. Morda se bom moral ponovno naučit, kako se poljublja in še marsikaj – to pozabiš kot tuji jezik, če ga ne uporabljaš. Materialnega stanja mi ženska ne more izboljšati, niti to od nje ne pričakujem. Tudi seks mi ni na prvem mestu, saj postopoma je tega vse manj in enkrat ga več sploh ne bo. Vseeno pa mislim, da je življenje lepše, če ga preživiš v dvoje… če je ženska prava, jo moški radi stisnemo k sebi, malo pocartamo, kakšen poljubček… to je praktično vse. Kako na to ženske gledate, ne vem… bi pa bilo lepo slišat še od vas… moški raje slišimo vaše mnenje kot mnenje nekega samooklicanega coacha.

V bistvu si sanjski moški veliki večini odraslih žensk, ki imajo prioritete urejene. Drugačne pa itak nočeš 🙂

Tako da potrudi se da kakšni uspeš pokazat da še obstajate takšni, bi bilo škoda da gre to v nič….

Osamljen,

sem zenska v zrelih srednjih letih in enako razmisljam tudi sama, le v obratni vlogi. Popolnoma se strinjam z mnenjem Um, ki pravi, da si sanjski moski za marsikatero.

Ce zelis, da se kaksno receva privatno, lahko pustis kontakt in se oglasim. Ne obupaj!

Stvar je enostavna. Tradicionalne vrednote so bile pokopane, ko je moškim bila odvzeta avtoriteta, pustila se jim je pa odgovornost. Danes družba od moškega pričakuje, da bo fural vezo iz leta 1960 z “emancipiranko”, ki jo dnevno 100 moških zasiplje s hvalami na instagramu, facebooku, ne vem kje vse, ki s eje odločila pri 30 ustaliti z naivnežem, pol ko je sprobala svojj vrtiljak tichev.

Revež, ki pade na te limanice, kasneje plača ceno s tem, da je prevaran, zavržen, finančno izkoriščen, zna biti vse našteto.

Drugače povedano, z modreno žensko se gredo resno vezo samo bedaki.

samski stan, 20.11.2024 ob 16:29

Praktično ni foruma, kjer ne bi debata tekla o tem, kako spoznati žensko, kako jo dobiti itd. Čisto po naključju sem naletel na samooklicanega svetovalca (coacha) za osebne odnose, ki ima na YouTubu kar nekaj kvalitetne vsebine. Ne pravim, da se z njim povsod 100% strinjam, a če vsaj malo razmisliš in znaš sklepati, v 80% prideš do enakih zaključkov.

V naslednjem videu je zelo dobro razložil, zakaj je danes toliko samskih in zakaj je težko imeti neko trdno, dolgoročno zvezo: https://www.youtube.com/watch?v=9ycN2BoX7l8

Kakorkoli, razlaga je logična. Če se v prihodnosti ne bo nekaj spremenilo, bo samskih vedno več in klasična družina (mož-žena-otroci) bo samo še spomin na to, kako je nekdaj bilo. Kaj ostali menite o videu?

Eh, coach… prideš, poveš… https://youtu.be/azbO2g8jCyY?si=qfDWD0Bh6fE8-jdW in to je to.

Obupal nisem, opažam pa, da resne zveze niso več to, kar so bile. Zdaj so samo še “zveze”. Niti spoznavanje ni več tisto kar bi moralo biti, saj lahko hitro dobiš kakšno “nalepko”… ženske imajo kakšno slabo izkušnjo, moški pa si več ne upajo ali ne znajo kako pristopiti. Mogoče sem ostal nekje v preteklosti, ampak pomoje je naravno, da je ženska moškemu všeč in obratno. Lahko bi bilo vse enostavno, ampak smo si življenje zakomplicirali. Več se mi tukaj ne da pisat in tudi ne spremljam redno tega foruma. Me pa zanima ženski pogled na nastalo situacijo – odprt sem tudi za kak chat preko maila: [email protected]

Aja, še to… obsedenost in pretiravanje z nekim fitnesom (kot pravi tisti coach) mi je kar nekaj (bullshit). Dobra služba je tudi stvar osebnih lastnosti, navad, izkušenj in nikakor ni za vsakega. Človek ne more biti več kot to, kar je.

Ah dajte se vsi raje zamislite, kakor pa pišete neumnosti. Dejstvo je, da je slovenska (ne samo slovenska) družba odtujena, to je tudi eden od pojavov nekaterih zelo razvitih družb in je vedno pogostejši. Vsi vi, ki živite v iluziji idealnega sveta pač tega ne opazite, ker ste imeli popolno življenje. Meni osebno tip na posnetku naklada, ampak sploh ne gre za to… Vsekakor ima prizadeta oseba neke zadržke, da si mogoče ne poišče partnerja in bi bilo tudi spoštljivo, da se to poskuša razumeti…, nekateri imamo tudi nekaj samospoštovanja in ne iščemo kot poblazneli sorodne duše na vse ali nič. Mene ne more ženska pritegniti samo s tem, da se prikaže pred mano, nekateri hočemo “igro”, hočemo spogledovanje, hočemo romantiko, nekaj drznosti, vročekrvnosti, nekaj globokih misli… “ledene” so pač OUT pri meni. Ampak ne želim pa vsega svojega časa preživeti samo na “lovu”, zato ker ste vi strašno odtujeni in jaz nespsobnež ne morem skozi vaš balonček cone ugodja, pač nezanimivo… Včasih mora tudi ženska pozabiti na tisti majhen košček svojega ego-ja.

V družbi paše kak pogled, nasmeh… nek znak, da bi se mogoče kaj več kot podružila…

fotr1, 24.11.2024 ob 12:07

V družbi paše kak pogled, nasmeh… nek znak, da bi se mogoče kaj več kot podružila…

Družbo je treba najprej imeti, te pa je z leti vse manj.

ti si očitno ostal v srednjem veku, kjer so ženske zažigali pod pretvezo, da so čarovnice, če niso bile pokorne.

Kontracepcija uničila zmenke….  omg pa da takšni imbecili še hodijo po svetu

družba, 24.11.2024 ob 19:28

Družbo je treba najprej imeti, te pa je z leti vse manj.

Hmm, to je pa odvisno predvsem od tebe. Jaz je nimam manj, kvečjemu več. Če recimo športaš, se že tako najdeš v eni skupini ljudi, ki so v teh športih oz aktivnostih. In se potem udeležuješ organiziranih dogodkov.

Moraš bit tudi odprte glave, sprejemat ljudi, kakršni so.

Fotr1,

po katerem hribovju se največ sučeš in kakšnih let si? Lepotca s profilne slike si že kdaj srečal?

Ronja, razbojniška hči, 25.11.2024 ob 18:40

Fotr1,

po katerem hribovju se največ sučeš in kakšnih let si? Lepotca s profilne slike si že kdaj srečal?

Letos hodim največ na eno goro v Karavankah… Kategorija 45-50, lepotca s profilne pa srečam vsakič, ko gledam v ogledalo 😉

wow

še en tip, ki se niti razkriti ne upa na internetu, uporablja elektronski filter, da celo glas zamaskira, ni sposoben resne veze z normalno žensko in tak bo pametoval o feminizmu?

red piller.

tipi, ki jokajo po youtubu, kako so moški ubogi, ker so ženske grde in hudobne in jim nočejo priznati nadvlade in superiornosti, so za ene zgleda višek mačizma.

fotr1, 26.11.2024 ob 10:44

Letos hodim največ na eno goro v Karavankah… Kategorija 45-50, lepotca s profilne pa srečam vsakič, ko gledam v ogledalo 😉

Kateri del Karavank, pristopi z Ljubelja? Haha, ob bližnjega sorodnika sem tudi jaz trčila, iz oči v oči. 🙂
Težkokategornica (hec), 40 do 45.

Ja, kar zanimiva debata na to temo. Tipičen odsev današnjega stanja na trgu moški – ženska je recimo Jan Plestenjak. Recimo temu, da je uspešen moški, materialno preskrbljen, ni grd ( o lepoti si lahko vsak-a misli svoje ), pa tudi on nikakor ne uspe najti kakšne primerne ženske za kakšno resno partnerstvo. Žensk ima lahko ” na tone “, a kakšne prav resne ni na vidiku, ker se večina žensk nanj lepi zaradi njegovega imena, statusa…..itd. Kakšna je zveza 50 letnika s 25 letnico si pa lahko vsak predstavlja po svoje…. Pa pri Plestenjaka vse štima, a več kot očitno je, da ima tudi on kot uspešen moški ogromne težave najti primerno partnerko. Več kot očitno je, da smo kot družba prišli do točke zero, nič. Verjetno imamo vsi malce previsoke kriterije in noben spol ne popušča. Ženske iščejo princa na belem konju ( rjav ali črn ni več dober ), moški pa iščemo lepe princeske, ki znajo speči dobro potico in govejo juhco.

Pa veliko sreče vsem pri iskanju princev in princesk. Lep pozdrav od samca 70+

Ker sem v zadnjih dneh dobil nekaj mailov (moj kontakt je nekje zgoraj), na 2 najpogostejša vprašanja odgovarjam še tu: Od kod sem? Z Dolenjske. Koliko sem star? Sem v 36. letu. Sicer pa nekaj razdalje in razlike v letih ni problem.

Se strinjam z zgoraj napisanim, da smo kot družba malo zavozili, ampak vse se da popraviti. Me niti ne preseneča, da nas je toliko samskih (vsak ima svoje razloge). Nekih coach-ev za medsebojne odnose ne spremljam. Nazadnje niti ni pomembno, kje in kako spoznaš osebo… naj bo to preko skupnih prijateljev ali nekje na internetu, “kompatibilnost” se zmeraj preverja v živo. Če po nekaj srečanjih ni čutiti toliko privlačnosti, da bi moški žensko stisnil v objem, jo pobožal, poljubil, dal kakšen kompliment in si želel z njo preživeti vsak možen trenutek (enako v obratno smer), potem je vse drugo “irelevantno”.

Anonimno 5503, 26.11.2024 ob 12:19

Ja, kar zanimiva debata na to temo. Tipičen odsev današnjega stanja na trgu moški – ženska je recimo Jan Plestenjak. Recimo temu, da je uspešen moški, materialno preskrbljen, ni grd ( o lepoti si lahko vsak-a misli svoje ), pa tudi on nikakor ne uspe najti kakšne primerne ženske za kakšno resno partnerstvo. Žensk ima lahko ” na tone “, a kakšne prav resne ni na vidiku, ker se večina žensk nanj lepi zaradi njegovega imena, statusa…..itd. Kakšna je zveza 50 letnika s 25 letnico si pa lahko vsak predstavlja po svoje…. Pa pri Plestenjaka vse štima, a več kot očitno je, da ima tudi on kot uspešen moški ogromne težave najti primerno partnerko. Več kot očitno je, da smo kot družba prišli do točke zero, nič. Verjetno imamo vsi malce previsoke kriterije in noben spol ne popušča. Ženske iščejo princa na belem konju ( rjav ali črn ni več dober ), moški pa iščemo lepe princeske, ki znajo speči dobro potico in govejo juhco.

Pa veliko sreče vsem pri iskanju princev in princesk. Lep pozdrav od samca 70+

Ata 5503, nisi na tekocem! Zdaj so zazeljeni in v velikem povprasevanju Mustang moski.

Izobrazi se. Vec beri mon.

Napaka je že to, da se do 26. leta vleče s študijem. Potem traja kakšno leto, da sploh ugotoviš, kaj bi počel. Nastopi kariera, kjer je čim prej treba doseči neke cilje in se uveljaviti. V službe se ne migrira več v najbližje mesto, ampak v prestolnico (1 ura vožnje mimogrede). Po službi kakšna nadura in domov prideš zvečer… greš lahko samo še spat, brez kakšne možnosti spoznavanja.

Naenkrat je ženska stara 30. let in če ima željo po družini, je to treba opraviti čim prej (evo drugo napako). Leto zatem zveza razpade, ker sta se odločila za otroka še preden sta se spoznala. Ženska v najlepših letih (recimo pri 35) ostane sama z otrokom. Sama bi še imela kaj šanse, ampak zakaj bi moški vlagal še v njenega otroka, če je ob današnjih zvezah reskirano že vlaganje vanjo?

Tretja napaka pa je kultura obnašanja. Malo se sučeš okoli zasedene (pa tega ne veš) pa te zavrne. Moški misli, da se mora dokazati z vztrajanjem in še malo poskuša. Ženski gre vsa ta pozornost na živce in moškega obtoži spolnega nadlegovanja. Drugič tak moški ne bo več probal pecat ženske, ampak bo čakal, da ona naredi prvi korak. Čakal bo in čakal in ne bo dočakal.

Če je danes tako težko spoznavat in dobit primernega partnerja, zakaj se nič ne naredi na tem? Na eni strani imaš ženske, ki iščejo moške. Na drugi strani imaš moške, ki si noro želijo ženske družbe. Vmes pa nič, kot da smo vsak v svoji galaksiji.

Naj ženske lepo zmečejo na kup, kakšen partner pritegne njihovo pozornost, kakšne lastnosti mora imeti za začetek resne zveze, kaj pričakujejo itd. Potem naj enako naredijo še moški. Tako bo parčkanje lažje . Dokler pa ne vemo, zakaj je danes več samskih kot jih je bilo 10 ali 20 let nazaj, se bo to samo še stopnjevalo in bomo vsak na svoji strani hrepeneli drug po drugemu. Žal, tako je.

Ronja, razbojniška hči, 26.11.2024 ob 11:42

Kateri del Karavank, pristopi z Ljubelja? Haha, ob bližnjega sorodnika sem tudi jaz trčila, iz oči v oči. 🙂
Težkokategornica (hec), 40 do 45.

Ne, ne vozim se na Ljubelj. Razen enkrat za silvestrovanje na Zelenici.

Težko spoznavanje, 26.11.2024 ob 21:43

Če je danes tako težko spoznavat in dobit primernega partnerja, zakaj se nič ne naredi na tem? Na eni strani imaš ženske, ki iščejo moške. Na drugi strani imaš moške, ki si noro želijo ženske družbe. Vmes pa nič, kot da smo vsak v svoji galaksiji.

Naj ženske lepo zmečejo na kup, kakšen partner pritegne njihovo pozornost, kakšne lastnosti mora imeti za začetek resne zveze, kaj pričakujejo itd. Potem naj enako naredijo še moški. Tako bo parčkanje lažje . Dokler pa ne vemo, zakaj je danes več samskih kot jih je bilo 10 ali 20 let nazaj, se bo to samo še stopnjevalo in bomo vsak na svoji strani hrepeneli drug po drugemu. Žal, tako je.

Parčkanje je v modernem svetu počasi passe. V vezah so večinoma sami naivneži , ki verjamejo kako je v razmerju z žensko bolje. Malo je pa še dandanes vredu žensk. En kup prevarantk izkoriščevalk videno v moji okolici pa sem bolj na vasi.

anonimno8000, 27.11.2024 ob 12:11

Parčkanje je v modernem svetu počasi passe. V vezah so večinoma sami naivneži , ki verjamejo kako je v razmerju z žensko bolje. Malo je pa še dandanes vredu žensk. En kup prevarantk izkoriščevalk videno v moji okolici pa sem bolj na vasi.

Ženska je lahko nekaj časa v zvezi zaradi neke koristi in fejka, kako je vse super. To lahko traja nekaj časa, ne more pa fejkat celo življenje. Dokler je še mlada in ima izbire, lahko skače sem in tja, ampak to se enkrat ustavi. Prej kot slej vsaka pogrunta, da finančno in materialno stanje nista nujna za srečo. Moški si žensko vzame, ker mu je super z njo, ker ga privlači, ker do nje nekaj čuti. Če pa ženska vstopi z zvezi samo zaradi koristi in brez nekih pristnih čustev, je naivno – samo vprašanje časa, koliko časa bo ta zveza trajala.

Pristno, 28.11.2024 ob 12:25

Ženska je lahko nekaj časa v zvezi zaradi neke koristi in fejka, kako je vse super. To lahko traja nekaj časa, ne more pa fejkat celo življenje. Dokler je še mlada in ima izbire, lahko skače sem in tja, ampak to se enkrat ustavi. Prej kot slej vsaka pogrunta, da finančno in materialno stanje nista nujna za srečo. Moški si žensko vzame, ker mu je super z njo, ker ga privlači, ker do nje nekaj čuti. Če pa ženska vstopi z zvezi samo zaradi koristi in brez nekih pristnih čustev, je naivno – samo vprašanje časa, koliko časa bo ta zveza trajala.

Nima veze kako je ženska stopila v zvezo.  Lahko je bila še tako zaneseno zaljubljena.  Lahko je bila devica.  Ne eno ne drugo nima prav dosti veze s tam kaj bo čutila čez 1 leto, 5 let, 10 let, … in kako se bo takrat obnašala.

Zato mi je tudi tako absurdno samoprepričevanje znane mone o delitvi žensk na ‘pra.sice”, ki zavoljo koristi moškega ujamejo s seksom, in njo, über pošteno, ki tipa pol leta najprej strada, ker ne čuti povezanosti.  Občutki so minljivi; iz dneva v dna se spreminjajo.  Kaj bo čez X let, ko več ne čuti tega kar misli, da bi morala čutiti?  In že je tu nova zgodba tipa, ki ne dobi za fukat, ker ženski pač ni.  Zato so tudi najbolj stabilni zakoni tam kjer so gre za obvezo, dolžnost, čast, itd.  Več kot se stavi na občutke, manjša verjetnost je, da bo trajalo.  In, jasno, tudi sama je že več kot desetletje sama, z otrokom, itd.

Izpostavil bom velik problem spoznavanja s pomočjo aplikacij.

Vsi vemo, da mislim da že 95% moških dobi le sem pa tja kakšen match.  Medtem, ko so ženske zasute z izbiro.  Posledica?

Sveže prijavljana ženska se lahko odloči za zmenek s tipom, ki ji je všeč.  Na zmenku je lahko še famozna “kemija” več kot očitna.  Dinamika se lahko nadaljuje še naslednji dan, dva, skozi komuniciranje.  Oba komaj čakata, da se ponovno dobita.  Potem pa… ženska ponikne.  Zakaj?  Zaradi fenomena, ki ga opiše zgodba z žensko, ki v blagovnici “partnerjev” iz nadstropja v nadstroje zavrača vse boljšega in boljšega moškega.  Vse v upanju, da je na višjem nadstropju še boljši.  Dokler ne izstopi iz zadnjega nadstropja in ostane praznih rok.  Razumete?  Ženska po zmenku pride domov, se logira na aplikacijo, da replicira še kakšnemu, ki ji je ravno tako všeč.  Dežujejo vsa mogoča vabila in jasno, da težko vse te tipe zavrne.  In že začne tipu s katerim se je že dobila, imela ke ijo, itd razlagati, da je kar naenkrat zelo utrujena, da bo naslednjih par dni zelo zaposlena, problemi v službi, itd.  Medtem, ko je realnost preprosto ta, da taktizira, upa, da bo našla še boljšega.   Tako hitro zejebe tisto kar je že imela s prvim.  Vajo pa ponovi še z drugim, tretjim, … dokler enostano ne izvisi, ker slej kot prej naleti na tipa s tako visokim statusom, da lahko počne isto.  Skratka, sama sebe je izigrala.  Tako kot v tisti zgodbis kupovanjem po nadstropjih.  Na koncu mine vse.  Ženske, moške, pa če imajo en match ali 100 matchev, ker vse skupaj se samo ponavlja.  Pa tudi, ko se ljudje poparčkajo, jasno da ženska ni motivirana, da bi se prilagajala, ipd.  Če pa ve, da jo na aplikaciji čaka 100 novih kandidatov, ki ji obljubljajo nebesa.  Vse to popolnoma poruši dinamiko parčkanja.  In tisti, ki nima še pa še izkušenj s to sceno nima blage veze kakšno je trenutno stanje na trgu.

Anonimno 1434, 28.11.2024 ob 17:21

Izpostavil bom velik problem spoznavanja s pomočjo aplikacij.

Vsi vemo, da mislim da že 95% moških dobi le sem pa tja kakšen match.  Medtem, ko so ženske zasute z izbiro.  Posledica?

Sveže prijavljana ženska se lahko odloči za zmenek s tipom, ki ji je všeč.  Na zmenku je lahko še famozna “kemija” več kot očitna.  Dinamika se lahko nadaljuje še naslednji dan, dva, skozi komuniciranje.  Oba komaj čakata, da se ponovno dobita.  Potem pa… ženska ponikne.  Zakaj?  Zaradi fenomena, ki ga opiše zgodba z žensko, ki v blagovnici “partnerjev” iz nadstropja v nadstroje zavrača vse boljšega in boljšega moškega.  Vse v upanju, da je na višjem nadstropju še boljši.  Dokler ne izstopi iz zadnjega nadstropja in ostane praznih rok.  Razumete?  Ženska po zmenku pride domov, se logira na aplikacijo, da replicira še kakšnemu, ki ji je ravno tako všeč.  Dežujejo vsa mogoča vabila in jasno, da težko vse te tipe zavrne.  In že začne tipu s katerim se je že dobila, imela ke ijo, itd razlagati, da je kar naenkrat zelo utrujena, da bo naslednjih par dni zelo zaposlena, problemi v službi, itd.  Medtem, ko je realnost preprosto ta, da taktizira, upa, da bo našla še boljšega.   Tako hitro zejebe tisto kar je že imela s prvim.  Vajo pa ponovi še z drugim, tretjim, … dokler enostano ne izvisi, ker slej kot prej naleti na tipa s tako visokim statusom, da lahko počne isto.  Skratka, sama sebe je izigrala.  Tako kot v tisti zgodbis kupovanjem po nadstropjih.  Na koncu mine vse.  Ženske, moške, pa če imajo en match ali 100 matchev, ker vse skupaj se samo ponavlja.  Pa tudi, ko se ljudje poparčkajo, jasno da ženska ni motivirana, da bi se prilagajala, ipd.  Če pa ve, da jo na aplikaciji čaka 100 novih kandidatov, ki ji obljubljajo nebesa.  Vse to popolnoma poruši dinamiko parčkanja.  In tisti, ki nima še pa še izkušenj s to sceno nima blage veze kakšno je trenutno stanje na trgu.

Kar si napisal, drži kot pribito. Bi pa dodal še to: Če si ženska želi imeti neko resno zvezo s tipom in na koncu ostane sama, ji noben lajk, noben kompliment v komentarju ali zmenek nič ne pomeni. Na koncu bo lahko ostala sama, tako kot ena, ki ni na družbenih omrežjih in nikoli ni hodila na zmenke. Razumeš bistvo? Dokler ti v kleti stoji zaprt nov lamborghini, je to isto kot če bi notri imel parkirano “stoenko”. Avto dobi vrednost, ko pride na cesto. Tako je tudi pri ženskah… če na koncu ostane sama, je vsa njena zgodovina nepomembna.

New Report

Close