Stanko Pušenjak
Na Dr. Pušenjaka bom vedno imela lepe spomine. Iskreno žal mi je, da je preminil. Veliko prezgodaj.
Moja prva nosečnost se je zaključila s 40. tedni nosečnosti in mrtvorojeno hčerko. Tisti dogodek me je res zaznamoval in obe naslednji nosečnosti sem namesto v blagostanju preživela v paničnem strahu kdaj bo vsega konec – tako ali drugače.
V vsem hudem sem se obrnila na dr. Pušenjaka in to je bila oseba, ki sem jo takrat najbolj potrebovala. Izjemno strokovna, a hkrati z izjemnim čutom človečnosti. Z njegovo pomočjo sem obe nosečnosti veliko, veliko lažje prestala in rodila dva zdrava otroka. Sina je s carskim rezom na svet spravil ravno on, dr. Pušenjak, kar mi je takrat neznansko veliko pomenilo. Čeprav je ravno zaključeval s svojo izmeno, si je vseeno vzel čas.
Hvala dr. Pušenjaku za vse! Hvala tudi za vse neprecenljive nasvete, za vso predanost njegovi profesiji. Delo mu je bilo v čisti užitek, s tem pa je pomagal nešteto ženskam, ko smo pomoč najbolj potrebovale. Res škoda, da na svetu ni več takih ljudi.
Žalostna sem. Moje iskreno sožalje svojcem.
Tina
Se opravičujem, sem gledala napačne podatke, žal nas je zapustil v 63.letu.
Prav njegovi nasveti so bili moje prvo srečanje z njim. Čudovit človek z empatijo, občasno hudomušno. resen in zelo dober v prepoznavanji težav, pa tudi malo manj resnih težav, ampak vedno strokoven, spoštljiv. Sožalje vsem, ki so mu bili blizu.
Tudi jaz sem mu iskreno hvaležna za vse odgovore.
Pri njem sem imela morfologijo z mlajšim otrokom (moja ginekologinja je bila odsotna) in mi je odkril eno redko zadevo, ki običajno ostane neodkrita in katere posledica je izkrvavitev otroka med porodom… on je to samo strokovno napisal v materinsko, da niti nisem vedela da je tako resno, rekel je, da je večja verjetnost carskega reza in če kaj zakrvavim naj se pa pridem pokazat. No, tik pred carskim rezom, ki ga je tudi on naredil, je ena sestra povedala z zgornjimi besedami…
Imel sem to čast, da je bil dr. Pušenjak prisoten ob rojstvu moje hčere. V soboto grem k mami na obisk in mi pove, da je sanjala rojstvo moje hčere. Nič posebnega. V nedeljo izvem žalostno novico o dr. Pušenjaku in sporočim mami o koincidenci glede sanj. Uboga mati je planila v jok. Bila je njegova dolgoletna sodelavka.