Stanovanja od stanovanjskega sklada v Kamniku – kako ste zadovoljni?
Jaz nisem prevec; okna, ki se ne dajo odpreti – kako se pa to spuca? Pa radiator ob najdaljsi steni v sobi , pod oknom je dovolj prostora za radiator ; kam nej pa zdej omaro postavmo? V dnevnem WC-ju je mikronski umivalnik – za skrate, pa prostor ni majhen. V garderobno sobo gre pa glih ena omara. To je sam nekaj biserov… Kako se pa vam zdi? Imamo pa ta veliko stanovanje , pa bolj malo svetlobe.
kamnik-perovo.mojforum.si
Drugače, za svetlobo se je vedelo pred nakupom, tako da zvoniti po toči je prepozno.
Se pa strinjam, tisto z oknom je posrečeno, kot da bi bilo tako težko dat dvokrilno okno.
Vem to, da niti v sanjah nebi šel blizu arhitektu in projektantu teh stanovanj.
Ne želim nikogar od kupcev in bodočih stanovalcev užaliti. Moje mnenje je, ker živim v Kamniku in dobro poznam te bloke, da bi se osebno tem stanovanjem izognil v velikem loku. Glede na gradnjo bi morali tam stati max 3 novi bloki in ne 5, ki so jih vmes natlačili. Tako je vse natlačeno, zabetonirano in kvaliteta bivanja zelo nizka. Kdor tega še ni videl naj si ogleda ob priliki. Tistega ki je to dovolil bi morali zapreti oz. vzeti dovoljenje.
Stanovanja so bila namenjena varčevalcem sklada, ker pa ni bilo dovolj zanimanja znotraj sklada so jih prodajali potem tudi ostalim.
Namenjena so bila vsem, ki so se prijavili, neglede na varčevanje. Varčevanje te je postavilo samo malo višje na lestvici.
Glede kvalitete bivanja, mogoče res nižja kot v hiši na robu Kamnika ob gozdu, vendar definitivno novo stanovanje v takem naselju prinaša višjo kvaliteto bivanja kot v 40 let starih stanovanjih v Ljubljani v isto stisnjenih blokih. In definitivno bolje vlagati v stanovanje s kreditom kot pa 30 let plačevati najemnino,ki je za tako veliko stanovanje recimo 10%-20% nižja, če pa je stanovanje novo pa celo ista.
Dejstvo je, da so imeli prednost varčevalci + ostali pogoji.
Ne bi primerjal kvalitete bivanja v teh blokih s kvaliteto bivanja v hiši na robu Kamnika ob gozdu, ker gre za povsem različni kategoriji. Prav tako ne moremo primerjati s 40 let starimi stanovanji v Ljubljani, ki so v isto stisnjenih blokih in pri tem zanemariti lokacijo.
Sodobna arhitektura gradnje stanovanj v naseljih je čisto nasprotje tega kar so naredili v Kamniku s temi bloki. Če bi bili max 3 bloki in vmes vsaj malo prostora z zelenjem, da “diha” bi to povsem spremenilo koncept.
V Kamniku je dovolj zemlje, ampak najbrž gre spet za stare fore kot so bile že s sosesko Mali grad. Samo, da je bilo tam dovoljenje za 4 nadstropja pa so še kar dodali nadstropje ali dva mimogrede ne glede na projektno dokumentacijo.
Sicer pa, če si ti zadovoljen sem tudi jaz kar se tiče kvalitete bivanja.
Kritika je vezana na izgled in na tistega, ki je to odobril in podpisal.
Po eni strani zagovarjajo in pogojujejo neko arhitekturo, ki naj bi se skladala po drugi strani pa pridejo taki zmazki. Skratka TEMA.
No s tem se strinjam, definitivno bi tega arhitegta obesu za nekej in zagotovo ga bom odsvetoval komurkoli.
ta arhitekt je definitivno za obest. pa stan. sklad in gorenje (kuhinje) tudi!
sicer smo pa mi zadovoljni. pac ni vse tako lepo kot smo si naslikali v sanjah, ampak saj nikoli ne ves ce kupujes novogranjo v naprej…
Očitno smo mi eni redkih, ki smo navdušeni nad stanovanjem( razen kuhinjskih elementov). Je pa res, da so razporeditve nekaterih stanovanj obupne, vendar se na tiste nismo prijavili. Pri nas ni bilo nobenih vidnih napak (za nas sicer veliko presenečenje), bomo pa videli čez čas kakšna je dejanska kvaliteta gradnje.
Mi smo tudi zadovoljni!
Danes imela prevzem: ZELO zadovoljna!”
Niste zadovoljni z Gorenjevo kuhinjo? Ali lahko napišete kaj več !!!
Kaj kuhinje so vam že opremli oz. kuhinjske elemente? Ne mi tega delat Sklad. Jaz sem se sicer prijavila za Cerklje sm upam, da ga ne bodo tam srali s tem.
Forum je zaprt za komentiranje.