Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Stanovanja v Štepanjskem naselju – kakšna so?

Stanovanja v Štepanjskem naselju – kakšna so?

So kvalitetna? Kakšna je razporeditev?
Kakšna je zvočna izolacija, se sosede fajn sliši? Kakšni so sosedje, so v glavnem južni?

Mi smo na Prištinski. V našem vhodu so sami južnjaki, ampak jih ne bi zamenjala za Slovence, ker so fajn ljudje. Sliši nekaj se, ampak to je še stara gradnja in ni sile. Res pa je, da so tudi fer in se opravičijo, če kaj delajo, pa nikoli ob nemogočih urah. Pa če kaj potrebuješ za prinest, takoj priskočijo na pomoč.
Zjutraj me zbudijo ptički, rekreacija takoj, ko pridem iz bloka, mesto čisto blizu, vsa infrastruktura… Meni je super.

Sem iz Fužin, ampak zelo dobro poznam tudi Štepanjsko naselje. Povsod imaš tako Slovence kot južnjake. Vse je odvisno kakšen je človek kot oseba, ne pa kdo je po narodnosti. Če smo že pri tem, se povsod najdejo izmečki, tudi med Slovenci. Imaš pa zelo fajn ljudi tudi drugih narodnosti, ki so veliko boljši od kakšnega Slovenca.
Sama razporeditev stanovanj pa mi je lepša v Fužinah. Je pa to stvar okusa posaneznika.

Imas otroke? Si jih pripravljena vozit drugam v solo in vrtec?
Stepanjc ima eno veliko rak rano in to je Steletova, ki je polna Romov in Siptarjev, s tem, da so se Romi vsaj malo integrirali, Siptarji pa ne in se ocitno ne bodo. V vrtcu in soli bo j.eba!

Stanovanja so drugace ok, mene osebno motijo edino nizki bloki brez dvigala.
Drugace so pa na tem koncu tudi Fuzine z zelo funkcionalnimi stanovanji, so pa seveda cene zato malenkost visje.

Zanima me predvsem zvočna izolacija, če se sliši glasove sosedov?
Ok, da se sliši muzika, če je zelo naglas, to je razumljivo, ampak mene zanima, če se sliši vsak zvok, tako kot v nekaterih blokih?

Kaj je fora Steletove? So to sama socialna stanovanja, ali si sami kupujejo? To so bivsi samski domovi, ne?

Kot se mi zdi, so pred leti, nekje pred osamosvojitvijo to bili samski domovi raznih podjetjih (večinoma SŽ, tudi NLB in seveda drugi). Nekje po osamosvojitvi pa so ta podjetja tem ljudem ponudila odkup stanovanja po Jazbinškovem zakonu in večina njih je ta stanovanja kupila, nato prodala….To zagotovo drži za prva dva bloka, če gledaš iz smeri Kodeljevega. Za tista druga dva bloka pa ne vem, ali sta še vedno samski dom ali ne.

Kot se mi zdi, so pred leti, nekje pred osamosvojitvijo to bili samski domovi raznih podjetjih (večinoma SŽ, tudi NLB in seveda drugi). Nekje po osamosvojitvi pa so ta podjetja tem ljudem ponudila odkup stanovanja po Jazbinškovem zakonu in večina njih je ta stanovanja kupila, nato prodala….To zagotovo drži za prva dva bloka, če gledaš iz smeri Kodeljevega. Za tista druga dva bloka pa ne vem, ali sta še vedno samski dom ali ne.[/quote]

Blok ob Kahujovi, 2 vhoda, tam so stanovanja, večja in manjša in normalni ljudje. Ostali trije bloki proti Štepanjcu so pa sobice s kopalnico. Ne vem, če so bili prej vsi bloki samski domovi ali ne, zdaj niso več, so pa očino poceni in v enem vhodu je tudi 200 in več teh sobic, potem pa računaj, koliko ljudi je tam na kupu.
Mi smo se odselili že kar nekaj let nazaj, bili smo v bloku ob Kajuhovi. Sosedje pravijo, da smo imeli srečo, da smo bili pametni, ker oni zdaj poskušajo prodati stanovanja, pa gre težko.
Okolica je res katastrofalna. Ni tam za živet.

Kot se mi zdi, so pred leti, nekje pred osamosvojitvijo to bili samski domovi raznih podjetjih (večinoma SŽ, tudi NLB in seveda drugi). Nekje po osamosvojitvi pa so ta podjetja tem ljudem ponudila odkup stanovanja po Jazbinškovem zakonu in večina njih je ta stanovanja kupila, nato prodala….To zagotovo drži za prva dva bloka, če gledaš iz smeri Kodeljevega. Za tista druga dva bloka pa ne vem, ali sta še vedno samski dom ali ne.[/quote]

Aja, pa med vojno v bivši Jugi so začeli prihajat begunci, kupovat tam stanovanja in se tako tam nastanili. Zato je ta Steletova na takšnem glasu kakršnem pač je.

Naselje ima veliko stopnjo kriminala, droge … iz tega vidika kvaliteta bivanja slaba.

Blok ob Kahujovi, 2 vhoda, tam so stanovanja, večja in manjša in normalni ljudje. Ostali trije bloki proti Štepanjcu so pa sobice s kopalnico. Ne vem, če so bili prej vsi bloki samski domovi ali ne, zdaj niso več, so pa očino poceni in v enem vhodu je tudi 200 in več teh sobic, potem pa računaj, koliko ljudi je tam na kupu.
Mi smo se odselili že kar nekaj let nazaj, bili smo v bloku ob Kajuhovi. Sosedje pravijo, da smo imeli srečo, da smo bili pametni, ker oni zdaj poskušajo prodati stanovanja, pa gre težko.
Okolica je res katastrofalna. Ni tam za živet.[/quote]

Se popolnoma strinjam. Mi smo se odselili zaradi otrok, vrtec katastrofa, šola enako. Najin sin je izjavil, da ima v razredu same štajerce, da vsi govorijo šta je, šta je . Potem
še upliv slabe družbe… Skratka stanovanje smo težko prodali pa še to pod ceno.

Verjetno tako kot Fužine, ane?
Se ne strinjam s tvojo izjavo. Verjamem, da se je kdaj kaj zgodilo in da se kdaj še bo, ampak da bi bilo pa tega veliko pa ni res. Kriminala, droge….imaš v vseh soseskah po celi SLO.

Skratka avtorica, če te motijo južnjaki, če imaš odpor do takih ljudi, ti nakup stanovanja v Štepanjskem naselju odsvetujem. Če te to ne moti, pa le pogumno v nakup.

Se ne strinjam s tvojo izjavo. Verjamem, da se je kdaj kaj zgodilo in da se kdaj še bo, ampak da bi bilo pa tega veliko pa ni res. Kriminala, droge….imaš v vseh soseskah po celi SLO.

Skratka avtorica, če te motijo južnjaki, če imaš odpor do takih ljudi, ti nakup stanovanja v Štepanjskem naselju odsvetujem. Če te to ne moti, pa le pogumno v nakup.[/quote]

Fužine, štepanjsko naselje, polje sodijo med rizična območja po kriminalu. Imaš prav dogaja se povsot v zgoraj omenjenih naseljih pa je procent toliko višji.

V občinah Domžale, Trzin, Kamnik ima največ kriminala Trzin na premoženjskih deliktih v drogah pa vodi Kamnik.

V vseh omenjenih naseljih za razliko od Trzina pa je večji procent stalnih prebivalcev neslovencev.

Skratka avtorica, če te motijo južnjaki, če imaš odpor do takih ljudi, ti nakup stanovanja v Štepanjskem naselju odsvetujem. Če te to ne moti, pa le pogumno v nakup.[/quote]

Oprosti, ampak ravno v Štepcu je daleč največ droge, kriminala, nasilnih cepcev in podobnih problemov. Fužine….bilo je pred 25 leti, danes so Fužine v redu. Od blokovskih naseilij je v Lubljani daleč najbolj problematično ravno Štepanjsko naselje

Oprosti, ampak ravno v Štepcu je daleč največ droge, kriminala, nasilnih cepcev in podobnih problemov. Fužine….bilo je pred 25 leti, danes so Fužine v redu. Od blokovskih naseilij je v Lubljani daleč najbolj problematično ravno Štepanjsko naselje[/quote]

Lahko potrdim tvoje mnenje Štepanjsko naselje res drži neslavno prvo mesto na t.i. črni listi, fužine podležejo uplivu zaradi bližine štepanjskega naselja.

Oprosti, ampak ravno v Štepcu je daleč največ droge, kriminala, nasilnih cepcev in podobnih problemov. Fužine….bilo je pred 25 leti, danes so Fužine v redu. Od blokovskih naseilij je v Lubljani daleč najbolj problematično ravno Štepanjsko naselje[/quote]

Lahko potrdim tvoje mnenje Štepanjsko naselje res drži neslavno prvo mesto na t.i. črni listi, fužine podležejo uplivu zaradi bližine štepanjskega naselja.[/quote]
Najbolj so mi všeč takile napihnjeni baloni, ki se pretvarjajo da imajo neke insiderske informacije.

Oprosti, ampak ravno v Štepcu je daleč največ droge, kriminala, nasilnih cepcev in podobnih problemov. Fužine….bilo je pred 25 leti, danes so Fužine v redu. Od blokovskih naselij je v Ljubljani daleč najbolj problematično ravno Štepanjsko naselje[/quote]
Bom odgovorila – tukaj živimo slabih deset let. Otroci res hodijo drugam v šolo, bližje najini službi. Kriminala pa v teh sedmih letih na svoji koži nisem občutila. Eni gospe, ki jo poznam, so ukradli praktično nov avto, kake dvakrat vem, da so kradli gume s kakšnega avta, to pa je tudi vse, kar je prišli meni na ušesa. Vsake toliko opazim kakšno steklo na parkirišču. Ampak to se občasno dogaja tudi povsod drugod.
Steletova je pa itak poseben geto in nimamo nobenega stika z njimi. Jaz sem z mona izvedela, da naj bi bili problematični.
Stanovanje lahko povem za naše, je zelo funkcionalno, fajn se da izkoristiti prostor in dobro je grajeno. jaz sosedov praktično ne slišim.

Lahko potrdim tvoje mnenje Štepanjsko naselje res drži neslavno prvo mesto na t.i. črni listi, fužine podležejo uplivu zaradi bližine štepanjskega naselja.[/quote]
Najbolj so mi všeč takile napihnjeni baloni, ki se pretvarjajo da imajo neke insiderske informacije.[/quote]

Ti podatki, ki sem jih navedel so drugače javne narave in tudi javno dostopni. Tisti balonček pa kar spusti počasi, da ne bo kakšne nesreče.

Najbolj so mi všeč takile napihnjeni baloni, ki se pretvarjajo da imajo neke insiderske informacije.[/quote]

Ti podatki, ki sem jih navedel so drugače javne narave in tudi javno dostopni. Tisti balonček pa kar spusti počasi, da ne bo kakšne nesreče.[/quote]

Lahko daš kak link do teh podatkov?

Res, si ti prepričana? Največ droge in kriminala je v centru mesta. Največ je tega tam okoli Tabora in Metelkove, kjer se droga dila dnevno. Metadonski center v ZD na Metelkovi, park Tabor z vsemi narkiči, Rog in njegova subkultura, azilni dom na Kotnikovi in okolica. Povsod se dila droga, o tem pišejo vsi mediji, ti pa to vidiš v Štepanjcu. Pojma nimaš!

Avtorju teme -kupila stanovanje v Štepcu l.2015, pritlično trisobno stanovanje na obrobju naselja blizu Ljubljanice. Ponoči, ko je res tiho, se sliši iz kopalnice zgornjih sosedov, kar ni moteče. Stanovanje smo preuredili, podrli nenosilno steno, dobili velik skupen prostor, stroški nizki, lastni števci za vodo, ogrevanje res ugodno. Dober dostop do obvoznice, ob Ljubljanici si s kolesom v centru mesta v 10 min. Kriminala ni nič več kot v ostalih blokovskih naseljih v Lj, res bi rada videla link do podatkov o stopnji kriminala. So pa takšna nacionalno pisana naselja dobra priprava na življenje v prihodnosti v luči številnih migracij…

Okolica je res katastrofalna. Ni tam za živet.[/quote]

Se popolnoma strinjam. Mi smo se odselili zaradi otrok, vrtec katastrofa, šola enako. Najin sin je izjavil, da ima v razredu same štajerce, da vsi govorijo šta je, šta je . Potem
še upliv slabe družbe… Skratka stanovanje smo težko prodali pa še to pod ceno.[/quote]

Mogoče sva bili sosedi 🙂
Naš je hodil v šolo drugam in ko smo mi še bili na Steletovi, ni bilo tako hudo, kot je danes. Blok je bil komplet obnovljen, stanovanje novo, novo naseljeni stanovalci tudi v redu, tam naprej na Steletovi je bilo nekaj Romov, ampak niso bili poblematični. Zdaj je pa tam kaos.

Če me spomin ne vara je bilo govora o stopni kriminala v posameznih soseskah po tv a-kanal ali slo1 pri dnevnih novicah kak teden nazaj… šlo za en prispevek sodelovala policija in nek nepremičninar.

Res, si ti prepričana? Največ droge in kriminala je v centru mesta. Največ je tega tam okoli Tabora in Metelkove, kjer se droga dila dnevno. Metadonski center v ZD na Metelkovi, park Tabor z vsemi narkiči, Rog in njegova subkultura, azilni dom na Kotnikovi in okolica. Povsod se dila droga, o tem pišejo vsi mediji, ti pa to vidiš v Štepanjcu. Pojma nimaš![/quote]

Jaz sem pisal o blokovskih naseljih (to je jasno razvidno iz zapisa). Mimogrede, v ZD, na Metelkovi (torej v tisti alter coni), parku Tabor, Rogu in domu na Kotnikovi ni mogoče kupiti stanovanja. V Štepcu se ga pa da. Poleg tega ni problem tega naselja samo droga, ampak še marsikaj oz marsikdo drugi.

Ali kdo prodaja 3-sobno stanovanje v štepanjskem? 2-sobno?
Mi smo mlada družina, ki išče ravno na tej lokaciji stanovanje…če kdo koga pozna se priporočamo!
Hvala:)

New Report

Close