Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Stanovanje na obali

Stanovanje na obali

Zanima me sledeče. Dol imamo na obali cca 2km od morja majhno stanovanje oz garoniero. Prijateljem bi dali na uporabo če bi želeli biti tam za nekaj dni ali teden. Zdi se mi vseeno prav, da plačajo stroške vode, elektrike. Bi bilo 20 na dan za vse 4 veliko? Klima seveda dela takrat po želji. Zadevo ta mesec tudi renoviramo, več stvari bomo zamenjali, ker je staro. Imam slab občutek ker bi jim računala, samo njihovih stroškov pa tudi ne moremo kriti.

Havha ha. Dobra….nic vam ne bom racunala, samo za stroske 20 na dan. LOL

Joj, daj nehaj no. Kdo pa pričakuje, da mu boš plačeval stroške? Edino če bi bili prijatelji, kjer sta oba izgubila službo, res nimata trenutno nič keša itd., drugače pa seveda plačajo svoje stroške. 20 € na mesec ni nič za 4 ljudi, kaj ti je? Nabili ti bodo elektrike, vode, (a je tudi internet?) sigurno vse skupaj vsaj za 60 € mesečno, če ne več. Jah, glej, ti kar plačuj, če ti je do tega. Če bi šlo zame, bi se z njimi lepo pogovorila in povedala, da bodo za toliko dni v mesecu, kot bodo tam, sorazmerno plačali račune za ta mesec.

Uh, napačno sem prebrala, sem mislila, da si napisala, da bodo tam nekaj dni na teden.:) In to kar nekaj mesecev. Če bodo pa samo nekaj dni vsega skupaj, pa se jaz tega ne bi šla, če so to prijatelji. Če jim pride v navado edino, za par dni pa ne bi nič računala, kaj ti bo tistih 20 €.:))

Mogoče bi bilo 10 na dan dovolj za stroške. Kaj pa če kaj uničijo. Zdj bo šlo par jurijev noter. Kavč-postelja, kuhališče, vrtno pohištvo, žar,…


Pol pa zrihtejte, pa zabetonirajte vhod, da ne bo kdo kaj uporabljal ali polomil. Ja svašta, kaj vse človek prebere. A gre za prijatelje ali za begunce?


Za vsak slučaj za teh nekaj dni zahtevaj aro vsaj 1.000 EUR, kaj pa če ti cel vikend razturijo…….Jaz si ne bi upal dati niti za en dan. Pa minimalno 50 EUR na dan za stroške. Jih zagotovo ne bo.

Pa dobro. Kaj renoviraš zase ali za prijatelje, da se usedejo not takoj, ko je renovirano??.
Jaz renoviranega stanovanja ne bi dala prav nikomur. Sama bi bila v njem kolikor bi se dalo.
Če je na Slovenski obali, si lahko vsak dan tam, ne da bi se morala dogovarjati s “prijatelji” za termine.

Sploh pa v času epidemije.
Pa če se še tako trudiš, ni mogoče vsega razkužit.
Ne dat. Razen, če imajo oni vikend v hribih, kamor si ti močno želiš v tem času, ko bodo oni pri tebi.

Mimo teme: A jo oddajaš v najem slučajno ? Imaš namen prodati? Sem interesent

Prijatelji sami ponudijo participacijo za stroske, za en teden bi jaz dala 100€ in se se dodatno oddolzila s kaksnim kosilom, piknikom ali kupila kaj za otroke.

Pa se tole bom rekla, ce se res dobro poznate in so res dobri prijatelji, potem se pejt to pisojanje stanovanja, v nasprotnem pa pozabi na vse skupajali pa jim zaracunaj najem po trzni ceni.

Sama jim ne bi zaračunala. 20 eur itak ni nič. Bi bilo pa seveda zelo primerno, da se ti oddolžijo po svojih možnostih.
Se pa sama tudi ne bi rinila nekam. Imam prijatelje in znance, ki imajo vikende ali apartmaje na Obali, pa ne bi pričakovala, še manj fehtala, da se nekam uturim. Grem v hotel, plačam, čisti računi – dobri prijatelji.

Mi2 imava hišo na obali. Poleg sestre včasih, ko je prazno, ponudim prijateljici s partnerjem. Nikoli mi ni padlo na misel, da bi karkoli računala, me pa na omarici vedno čaka kuverta s kakšnim darilnom bonom za trgovino v vrednosti cca 50 – 100eur. Vse je tudi v nulo pospravljeno in očiščeno.

Tržna cena je izven,sezone za apartma, ki ni top lokacija, je koliko? 50 do 60 eur?
Korektno je, da sami ponudijo participacijo za uporabo. 20 eur na dan je ok.

Ne vem zakaj imaš slab občutek. Sam sem pri kolegih, ki imajo vikende večkrat počitnikoval, pa načeloma sem vedno dobil le zaradi poštenosti in fer odnosa. Pač vikend stane, pa če je nekdo tam ali pa ne, če človek ni pripravljen plačati niti stroškov potem je bolje da je doma.

New Report

Close