Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Stanovanje nujno

Stanovanje nujno

Zanimam se za nakup stanovanja, plačo prejemam od junija in je skupaj neto 2.100 EUR. Prej pa sem bil dolgo časa na socialni, in sem tudi zamujal obveznost do banke, MasterCard ni bil pokrit na dogovorjen datum, skoz minus na računu – negativni limit. Kolk časa moram bit ok z obveznostmi, da bo tudi sisbon ok? A sploh lahko v nekje letu dni kupim manjše stanovanje? Vem da je tudi lastna udeležba skorajda nujna, ki je pa jaz nimam.

Jaz mislim, da bi lahko dobil in ti želim vso srečo. Upam, da bom tudi jaz kdaj oziroma kmalu.

Na banko. Gotovinski kredit za polog, pol pa hipotekarnega. Pa skoz viseti na nepremicnine.net.  Poceni garsonjer praktično ni na trgu. Lepo enosobno v Ljubljani z normalno ceno gre v prodajo praktično takoj.

Hm, ne vem če mi bodo kar tako odobrili kredit. Nekaj časa mora miniti verjetno, da imaš pozitivno poslovanje.

U izi pocakaj 6mesecev, probaj nekaj se privarcevati od te place potem pa v akcijo.

Kupuješ v Ljubljani  ali v Halozah ?  V tem je bistvena razlika.

Odgovor na objavo uporabnika
Butalka, 01.11.2024 ob 13:24

Kupuješ v Ljubljani  ali v Halozah ?  V tem je bistvena razlika.

Ne vem, če ravno lj. so kar draga.

Odgovor na objavo uporabnika
Kerik, 01.11.2024 ob 14:01

Ne vem, če ravno lj. so kar draga.

Kak Logatec, Lavrica. Na Lavrici ob potoku vem da so kar draga ratala.

Ne vem če se bodo z mano ukvarjali imam za določen čas, junija 2025 bom lahko šel po kredit. Še to bi vprašal, verjetno je bolje gledati za novogradnje morda banke gledajo drugače pri odločanju o odobritvi.

Kaj imaš za določen čas? Službo? Če je tako, kako pa misliš kredit odplačevat?

če povzamem:

nimaš za polog, nimaš 12 mesecev plače, nisi odplačeval obveznosti, službo imaš samo za določen čas…

jaz ti za začetek predlagam, da si najdeš najem in kakšnega sostanovalca (ali ostaneš doma ta čas) ter vsaj kakšno leto šparaš znesek, ki bi ga namenil za odplačilo kredita (to je pol tvoje plače), ker …. v tvoji trenutni situaciji, ni banke, ki bi ti odobrila kredit. razen, če so ti starši pripravljeni iti za poroka in so oni kreditno sposobni, ter imajo še kakšno svojo nepremičnino, ki bi ti jo zastavili na hipoteko.

bančnega kredita ne boš dobil, karkoli narediš

New Report

Close