stanovanje v kleti
kleti so ponavadi vlažne, ker so slabo izolirane, zračne, nato so mala okna, malo naravne svetlobe, tla so bolj hladna, če je klet že v zemlji, pod zemljo je toliko huje, če ni dobre izolacje in ponavadi po kleteh dobri izolacij ni, saj se špara, ker itak nihče ne bo živel tam. Torej ne vem no, jaz bi živela v kleti le, če bi bila le ta nad zemljo in ne v zemlji.
Odvisno.
Mi smo bili v kleti in si nikoli več ne želim.
Kopalnico je težko narest, odtoki so komplicirani (saj veš, nižje ne more tečt kot so cevi za kanalizacijo).
Vlaga vlaga vlaga. Če je stara hiša in ni dobro izolirana, potem vas bo vlaga začela počasi “ubijati”.
No če misliš pa živeti v kleti, ki ni klet ampak v bistvu polpritličje ali pritličje, se da marsikaj narest. Predvsem če se le da imet čimvečja okna za več svetlobe in boljše zračenje.
Mi imamo stanovanje na pol v zemlji. Mislim, da je tu pomembna tudi sestava tal. Če je ilovica je po moje bolj vlažno. Pri nas so problem toplotni mostovi. Izoliral smo kar se je dalo, betonske preklade nad okni pa so stalno plesnive. V nekaterih sobah smo dali po stenah tervol, čez pa knauf. Od takrat je bolj prijetno. Opažam pa, da je super če imaš še razvlažilec zraka. Nekaj časa smo imeli sposojenega in razlika je očitna. Pri slabo izdelani kleti je zatohlost oz. vonj po vlagi skoraj nujen. Ga pa odstraniš z razvlažilcem.
Največji plus: naj bo zunaj vroče kolikor hoče, tebi je prijetno brez klime. Spiš ko bubreg v loju 🙂