Stanovanjski kredit
Iz izkušenj ti povem, da je Hypo najbolj ugoden, ne samo finančno, tudi pri papirologiji komplicirajo najmanj. Da ne omenjam tega, da so tudi zelo dostopni za pogovor, prijazni in vzamejo si čas zate.
Kolikor vem, lahko plačo obremeniš do 45{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, nisem pa sigurno.
Garancijo pa tako hočejo vsi, za večji znesek hipoteko, za manjšega poroka.
ko sem jemala kredit (pri avstrijski banki), je bil ravno volksbank najbolj zatežena banka od vseh.
je pa tako, da je bil kljub hipoteki še vedno potreben porok. če sta dva (ti in mož), ni problem, ker je potem mož porok (ali ti), pri meni je bil problem, ker sem kupovala stanovanje sama.
imaš pa čisto pri vseh bankah možnost kredita na zavarovanje – namesto hipoteke. zahtevali bodo pa še dodatno zavarovanje.
Uh, tole je pa čisto odvisno od višine kredita, obrokov, prihodkov in še česa.
Zaenkrat je za nas najbolj ugodna SKB banka – obiskala pa sva Banko Koper (najdražja), Unicredit (maksimalna doba odplačevanja 15 let), Sparkasse (no, skoraj najmanj komplicirajo). Namen imava obiskati še Volksbank in Hypo – za Hypo sem že od večih ljudi slišala, da so zelo fleksibilni in najugodnejši.
Aja, pa tiste izračune na internetu kar pozabi, ker je dejansko stanje popolnoma drugačno. Najbolje, da narediš spoisek bank in jih začneš obiskovati.
Je pa povsod potrebno nepremičnino zavarovati (za manjše vsote gre z zavarovalnico, za večje hipoteka, poleg tega moraš najverjetneje skleniti katero od življenjskih zavarovanj, pa imeti moraš poroka oziroma solidarnostnega plačnika). Nič ni na lepe oči.
pa kaj vse omenjate tuje banke? Sparkasse, Hypo Unicredit potem pa ljudi napeljejo da podpišejo kot poroki in se pridejo jokat ko oni več ne morejo vzeti kredit. Ko vas na dolgi rok faj oberejo, ko samo pogledate trenutni znesek anuitete in zavarovanje. In ko spoznate, da so vas na suho ne morete več menjati banko. Ko pri tuji banki ni pogajan če ne moreš par mesecev plačati obroka.