Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute stanovanjski kredit in s.p.

stanovanjski kredit in s.p.

Pozdravljeni,

na forumu sem našla ogromno koristnih informacij, vendar nisem zasledila nič o s.p.jih in kreditih.
s.p. imam skoraj tri leta. Zanima me kaj banke upoštevajo pri ugotavljanju bonitete s.p., samo zavarovalno vsoto ali še kaj?

Rada bi najela hipotekarni stanovanjski kredit. Ogledano imam 2s novogradnjo v okolici Ljubljane. Cena je sicer 30 mio, prihrankov imam pa 2 mio. Potrebovala bi torej 28 mio na 25 let. Obrok kot sem naračunala na eni izmed avstrijskih bank, bi bil okoli 150 000 SIT (CHF), kar se mi zdi sprejemljivo.

Ali bi kaka banka dala toliko kredita glede na to, da imam čistega dobička okoli 2500 000 Sit (vseh prihodkov pa okoli 7 500 000). Nimam zaposlenih. Bi potrebovala še kakega poroka ali kako zavarovalno polico.

Hvala za vse informacije

Pozdravljeni!

Moram reči, da za banko niste ravno zelo binitetna stranka. Brez poroka ali kakega drugega zavarovanja verjetno ne bo šlo.

Vseeno povprašajte na nekaj bank, tako boste dobili podatek koliko kredita lahko dobite. Odvisno je od marsičesa, tudi od perspektivne dejavnosti, rast na podlagi preteklih let, vašega sedanjega premoženja…

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Cowie,

kaj si mislila z zavarovalno vsoto in kaj s čistim dobičkom? In kaj je 2s novogradnja (dvosobno stanovanje?)? Kaj si pa povedala avstrijski banki, če sploh kaj, ali si vprašala samo za izračun?

Ali bi lahko kupila nepremičnino kot osnovno sredstvo sp in opravljala v njej svojo dejavnost in ali imaš danes poslovne prostore (in stanovanje) v najemu?

Kot fizični osebi z neto prejemki, če sem pravilno razbral, malo čez 200.000 SIT in lastno udeležbo 2 mio, kredita v znesku 28 mio ne boš dobila, vsaj po redni poti ne. Manjka ti ca 10 mio lastne udeležbe in še potem, ko bi šlo
za glavnico 18 mio, bi znašala anuiteta ca 94.000.

Edina varianta bi mogoče bil lizing nepremičnine, ali kot fizična ali pa kot pravna oseba, s tem, da boš vseeno morala povečati lastno udeležbo vsaj na 25% in pridobiti poroke. Vprašaj na par lizing hiš in nam javi izide.

LP

New Report

Close