Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute stanovanjski kredit – koliko lastne udeležbe

stanovanjski kredit – koliko lastne udeležbe

če ste v zadnjem času vzeli stanovanjski kredit….me res zanima pri kateri banki in prosim, da navede koliko lastnih sredstev ste morali imeti….

hvala

Hypo nič. Sem pa vzela kredit na poroštvo, ker nisem hotela hipotekarnega. Kaprica pač. Mislim, da pri hipotekarnem moraš imet nekaj lastne udeležbe.

Unicredit bank nič, hipotekarni kredit.

Lahko vprašam, kako ste to dosegli (še posebej tista, ki je to dosegla s poroki) ?

Sem bil na pogovorih na več bankah (med drugim Unicredit, volksbank, NKBM) in imajo zelo podobne pogoje :
1. Lj in okolica ter obala -> financirajo do 80% vrednosti nepremičnine
2. preostala Slovenija -> financirajo do 60% vrednosti nepremičnine.

To velja za hipotekarna posojila, ko daješ pod hipoteko nepremičnino, ki jo kupuješ. Se pravi, da če kupuješ stanovanje za 100 tisoč €, moraš sam financirati najmanj 20 tisoč €. Edina možnost je, da daš pod hipoteko eno drugo nepremičnino, ki je vredna recimo 150 tisoč €. Takrati ti dajo vseh 100 tisoč €. Žal pri meni to ne gre, ker nimam druge nepremičnine …

Pri poroštvih pa je meja nekje 20 tisoč €, če se ne motim, kar mi nič ne pomaga, ker so stanovanja 100 tisoč € in več.

Glede na to, da prihajam iz Zasavja, kjer so stanovanja že v samem štartu cenejša, sem dobila (takrat v tolarjih) 10 mio kredita – takrat je bila takšna vrednost stanovanja. Prvi porok mi je partner, drugi starši. Pojdi vprašat na Hypo banko, mogoče ti bo uspelo.

tudi jaz jemljem stanovanski kredit s porokom ampak samo zato mora biti porok ker nisem 100 % lastnik. Lastne udeležbe nimam.

tudi jaz jemljem stanovanski kredit na hYPO s porokom ampak samo zato mora biti porok ker nisem 100 % lastnik. Lastne udeležbe nimam.

Kako nisi lastnik ? Če kupuješ neprimičnino (npr. stanovanje) boš ti lastnik. Ne razumem povsem, kaj misliš. Ali vas več kupuje eno nepremičnino ?

Kako nisi lastnik ? Če kupuješ neprimičnino (npr. stanovanje) boš ti lastnik. Ne razumem povsem, kaj misliš. Ali vas več kupuje eno nepremičnino ?[/quote]

mož in žena kupujeta nepremičnino. že v tem primeru se lahko zakomplicira.
drugače pa zahtevajo ponavadi nekje med 50-20% lastno udeležbo pri nakupu nepremičnine. Razen če imaš na voljo dodatno hipoteko.

Midva z možem sva skupna lastnika (torej vsak pol), kredit sem vzela samo jaz. Je pa moj prvi porok. Nimam poroštva zato, ker nisem 100% lastnik, pač pa zato, ker nisem hotela hipotekarnega, pa tudi brez lastne udeležbe pri hipotekarnem ne bi šlo.

New Report

Close