Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Stanovanjski kredit – obrestna mera?

Stanovanjski kredit – obrestna mera?

Pozdravljeni,

s partnerjem sva tik pred najemom stanovanjskega kredita za dokončanje stanovanjske hiše. Namen imava vzeti 60.000 € kredita. Ker imava trenutno samo en redni dohodek, sva pred dilemo glede fiksne ali spremenljive obrestne mere.

Plus spremenljive obrestne mere vidiva v tem, da je v tem trenutku euribor zelo nizko in s tem tudi obrestna mera, ampak po eni strani je pa tudi slabost, ker se bo slej kot prej zvišal.
Dobra stran fiksnega je v tem, da veva, da bova imela nadaljnih 20-25 let isti mesečni obrok in si lahko prilagodiva način življenja s takim mesečnim primanjkljajev, kar pa naju pri spremenljivi obrestni meri ovira, saj lahko npr. v desetih letih prideva iz 380 € obroka na 500? Plus tega, da bi imela pri fiksni obrestni meri trenutno “samo za” 70 € višji mesečni obrok.

Zanima me, kako vi gledate na te dve obrestni meri. Kaj priporočate? V banki so nama “odsvetovali” fiksno obrestno mero, ampak s partnerjem se bolj nagibava k njej.

Prosim za čim več mnenj, saj več glav več ve. 🙂

Hvala in lepo nedeljo.

Urša

Moj glas gre spremenjljivo obrestno mero, saj če bo spremenljiva šla gor, pomeni da bo boljša gospodarska situacija in se bo tudi meni stanje izboljšalo (ni secer nujno, toda velika verjetnost obstaja)

New Report

Close