stanovanjski kredit-pomoč
pozdravljeni,
s fantom bi rada kupila stanovanje,pa ne veva na katero banko naj greva vprašat za kredit-banka da bi imela manjše obrestne mere.Sicer imava res zelo majhne plače,jaz dobim okoli 500eur on pa 650eur,vendar bi rada kupila stanovanje,V najemniškemu stanovanju v katerem sva sedaj je zelo drag,samo za stanovanje pačujva 340eur plus ostali stoški tako da pride naju na 500-550 eur na mesec,kar se mi zdi zelo veliko.
Kredit bi vzela na 20 let ali več,kupila pa bi stanovanje za 50-55 tisoč eur,sedaj pa me zanima ali je možno da bi imela samo on kredit,kajti mislim če bi imela oba kedit bi bilo res malo težko.
službe pa imava oba za nedoločen čas.
on je star 32 let,jaz pa 26
kam naj greva vprašat za kredit in kaj mislite vi ali bi ga sploh dobila toliko glede na plačo,kajti tako ne moreva več živeti,če samo pomislim da to stanovanje še najino ni pa morava zanj toliko plačevati.
Prosim za kakšen nasvet in na koga naj se obrneva poleg Vas?
lp
Pozdravljeni!
Resnično ste v neugodni situaciji in morate dobro premisliti kakšne odločitve boste sprejemali. Za 50.000 EUR bi vas prišel obrok okoli 320 EUR, kar je manj kot plačujete za najemnino. Vendar vaš fant ni dovolj boniteten, za takšen obrok. Če vzameta kredit skupaj bi zadeva morda pila vodo.
Svetujem, da gresta vprašat na nekaj bank, do katere vsote kredita sta bonitetna in nato poiščeta stanovanje za to vrednost.
Lep dan!