Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute STANOVANJSKI KREDIT – POMOČ

STANOVANJSKI KREDIT – POMOČ

Prosim za pomoč oz.nasvet. Nujno rabim kredit in dobila sem tole ponudbo, vezano na 12-mesečni LIBOR.

ZNESEK KREDITA: 30.000 EU
LETNA OBR.MERA : 5,20 %
ŠT.OBROKOV : 180
ZNESEK OBROKA: 242,28
STR.ODOBR.KREDITA: 116,84
ZAVAROVANJE KREDITA: 1003,62
EFEKT.OBRESTNA MERA: 5,85 %

Za odgovor že vnaprej hvala lepa.

Pozdravljeni!

Na trgu se dobilu ugodnejše obrestne mere za kredit. Seveda je pa odvisno od vaše bonitete, ki pa jo ne poznam.

Zakaj pa ne zavarujete kredita s hipoteko, bilo bi približno pol ceneje, kot pri zavarovalnici?

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Sem samohranilka in leto dni sem plačevala najemnino.Zato sva se z mamo odločili, da ona proda stanovanje, jaz pa za razliko vzamem kredit.
Glede hipoteke nimam ravno razčiščenih pojmov, zato poslušam različna mnenja ljudi, ki pa niso ravno pozitivna.
Ta znesek obroka pa je največ, kar si lahko mesečno privoščim.
Hvala.

Glede na to, da za banko niste ravno boniteni so pogoji verjetno temu primerni.

Če zavarujete kredit pri zavarovalnici, ste iz svojim denarjem plačali rizike banke. Pomeni, da če ne boste plačevali obrokov bo kredit poplačala zavarovalnica in sprožila regresni zahtevek do vas. To nikako ne pomeni, da kredit ne boste vrnili, temveč bo za vas veliko dražje in bolj boleče.

Glede hipoteke vam lahko zatrdim, da je za vas primrnejša, kot zavarovanje kredita pri zavarovalnici. Prvič je ceneje, drugič pa bolj prijazno. Če iz kakršnikoli razlogov ne boste mogli plačevati obroka, potem banka takoj primer preda zavarovalnici, ki brez milosti začne sodni postopek in vas izseli iz stanovanja ter ga proda. V primeru hipoteke je banki cilj, da plačujete obroke in ji ni cilj prodajati stanovanja, se pogovarja z vami in išče rešitve, vam omogoči moratorij tudi do enega leta, refinanciranje in podobno.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close