Stanovanjski kredit – prosim za mnenje
Hmmm, jutri bi naj podpisala pogodbo za stanovanjski kredit (zavarovanje hipoteka), in ko sem nocoj prebirala te poste, mislim, da nisem izbrala najboljše, kaj menite ? Ali je že prepozno, ali pa poskusim še tik pred zdajci, znižati pribitek ? Istočasno bom postala tudi njihov komitent.
Moj mesečni neto dohodek 1400 EUR,
Obračun kredita 8.10.2007:
znesek 192.000,00 CHF (115.502,62 EUR)
anuiteta 1220,39 CHF (734,16 EUR)
6mes LIBOR + 1,7 %
EOM 4,67 %
Doba odplačila – 20 let
Stroški odobritve 200,30 EUR
+ dejanski stroški odvetnika pri vpisu hipoteke
– znesek kredita – 160 % na vrednost nepremičnine (100 % se nakaže prodajalcu na račun, naslednjih 60 % gotovine je za obnovo)
Hvala!
Nia, pribitek res ni prvovrsten, je pa višina kredita! Če ti financirajo 1,6-kratno vrednost nepremičnine, mislim, da ne boš dobila boljše ponudbe. Poskusiti ni greh, je pa veliko vprašanje že zaradi pomanjkanja časa, če je jutri podpis že pri notarju. Mogoče bi bil dober motiv znižanja kakšna druga oblika bančnega prihodka, npr. iz zavarovalne police, če pri njih skleneš zavarovanje (življenjsko in premoženjsko), seveda če ima banka konkurenčno ponudbo in ti še nimaš življenjskega zavarovanja. Tudi če kasneje razdreš police in skleneš zavarovanje pri drugi zavarovalnici, to ne more biti razlog za razdrtje kreditne pogodbe.
Imam občutek, da si postal samooklicani moderator. Pravzaprav nimam nič proti, dokler bo v profesionalnem tonu in se ti zahvaljujem za konstruktivne, ažurne in koristne odgovore. Odkar je povsem odprti forum je bolj živ.
Dokler omenjanje konkretnih firm ne bo postalo namerno prikrito oglaševanje ali namerno povzročanje slabega imena, nimam nič proti, da se jih omenja. Vsi bomo tako imeli več od tega.
Srečno!
Janez, tudi meni osebno se je zdelo kar malo obledno, ko se je moj vzdevek pojavil tolikokrat zapored, po drugi strani pa sem pričakoval, in še vedno pričakujem, da bo to vzpodbudilo ostale obiskovalce foruma k sodelovanju v diskusijah in s tem kakovosti foruma.
Svojih principov v letu dni nisem spremenil, cenim pa, da si jih ti, kar se poimenovanja ponudnikov finančnih storitev ter drugih relevantnih informacij tiče in tudi glede odprtosti foruma za komentarje, ker je tudi moj cilj pridobiti novo in kakovostno informacijo in se kaj naučiti. Saj poznaš tisti stavek: ˝Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem!˝ (Sjećaš li se Dolly Bell)
Super minimax. Postaja zanimivo.
Še nekaj modrosti:
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. NEWTON
Moder človek je tisti, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve. (Georg Simmel)
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo več. WAGGERL
Vemo, kaj smo, toda ne vemo, kaj bi lahko bili. SHAKESPEARE
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja. Bolivijski pregovor
Samo to vem, da nič ne vem. SOKRAT
Če potrebujete neko informacijo in jo ne pridobite-vedite, da jo zelo drago plačujete. (Janez Tomc)
Suverenost človeka je v znanju. BACON