Stanovanjski kredit – prosim za nasvet
Zdravo,
sem pred tem, da zaprosim za stanovanjski kredit. Sem komintent SKB banke že vrsto let, zaposlena za nedoločen čas z zanesljivo službo (no, vsaj mislim tako). Plače imam cca.660€ neto, s tem da delam skrajšan delovni čas zaradi starševstva. Rada bi najela cca. 32000€ kredita. Prosim za nasvet, na kaj moram bit pozorna oziroma in kje se lahko kaj pogajam? Vsakršen dobronamerni nasvet mi bo prišel prav.
Hvala 😉
mislim da sploh nisi sposobna za takšen kredit.
660eur – 572eur = 86eur kredita ti znese…
Nekako tako:
Znesek kredita: 15.776,83 EUR
Doba odplačila: 300 mesecev
Mesečna anuiteta: 86,00 EUR
Stroški odobritve kredita: 236,65 EUR
Mesečni stroški vodenja kredita: 0,00 EUR
Mesečni stroški vodenja osebnega računa: 1,96 EUR
Stroški zavarovanja kredita pri zavarovalnici: 0,00 EUR
Skupni stroški kredita: 10.867,60 EUR
Efektivna obrestna mera: 4,78%
Skupni znesek, ki ga mora plačati potrošnik: 26.644,43 EUR
Nekako tako, hvala za obrazložitev in trud.
Niti pomislila nisem, da mora ostati 572€. Sem mislila, da pač lahko gre 1/3 plače za kredit.
Hm, sedaj vidim, da je bilo tole vprašanje nekako “nesmiselno”…..
Tudi sama sem v preteklem tednu obredla kar precej bank in pogoji so tako različni, da je včasih težko verjeti. Mislim pa, da pri tej neto plači ne boš dobila kredita – NKBM ima od 1.3. letos celo določilo, da ti mora ostati 650 evrov (ne 572).
Če obstajajo ustrezna zavarovanja (velika hipoteka), drugi dohodki npr. prihodnja najemnina, porok – mož z višjo plačo potem banka odobri kredit btudi če vam ostane mesečno manj kot minimalna plača.
Katera banka? Neto plače imam 938 evrov, plus malica in potni, popoldanski s.p. (že 10 let) s katerim sem lani imela 15 000 (okej dobička samo 3 000, ampak je taka dejavnost, da z njo nimam stroškov in si pač nižam dobiček), letos do zdaj 10 000 evrov prihodkov, hipoteko bi dala na dve nepremičnini, tisto, ki jo kupujem in to, ki jo imam (in jo bom dajala v najem). Bila sem na BKS, NKBM (sem komitent), Sparkasse, Volksbank, Banka Koper, Reiffeissen in Unicredit. Na nobeni mi ne bi odobrili več kot 75.000 kredita na 30 let, pri čemer bi bil začetni obrok okoli 360 evrov. Na nekaterih so mi ponudili samo do 70 000 evrov (višji pribitek, približno enak obrok).
Je pa res, da želim kredit vzeti sama, brez porokov…
Hypo ma res dobre pogoje. Vendar boš moral postati njihov komitent in plača se bo morala nakazovati mislim da vsaj 3 mes na Hypo banka račun + spremeniš s.p račun na Hypo . Pozanimaj se za svetovanje, vendar res težko v teh časih brez poroka. Včasih se je bolj dalo.
Forum je zaprt za komentiranje.