stanovanjski kredit v švicarskih frankih
O tem je že kar nekaj napisanega. Malo preglejte forum.
Sem pa še vedno sledečega mnenja.
Če pade EUR/CHF pod 1,42 potem kredit spremenite. Menim pa da tega švicarska centralna banka ne bo dovolila.(Razen v primeru da Grčija izstopi iz euroobmočja če se to zgodi potem smo ga pa vsi ki imamo kredit v CHF nasrkali)
Se pa danes zelo težko dobi kredit v CHF!
Me zanima zakaj?
————————————————————————————————————-
Če bi Grčija izstopila iz Euroobmočja- ne bi imela več EUR za svojo valuto.
Ugled Eura kot svetovne valute bi se zamajal.
To pomeni da ljudje po vsem svetu ne bi denarja imeli v eurih ampak raje v švicarjih ali dolarjih.
S tem bi euro zgubljal na vrednosti napram drugim valutam
Sploh CHF velja za varno zatočišče v kriznih časih – podobno kot zlato.-Zato je v zadnjih 3 letih tečaj CHF rasel napram EUR .
Samo glede na zadnje dogodke Nemčija ne bo pustila da gre Grčija izven Eura.Zato je zelo malo možnosti da seto zgodi.
Spoštovani!
Kolikor je meni znano je Grčija je na robu bankrota, kapital se že seli baje v Ciper in ZAE, Španija baje tudi ni daleč, Švici pa grozi izguba kapitala saj gos. Merkl zahteva vpogled v njihove banke in nemci že zdaj nosijo denar iz Švice drugam. Po mojem lastnem prepričanju. Če bo dosegla vpogled Nemčija, bodo to dosegle tudi druge države EU in ode Švicarsko zaupanje. EU pa grozi za povrhu že ena delniška kriza, torej kriza kapitala.
Kdo je v tej zmešnjavi lahko pameten?
Lep pozdrav.