Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute stanovanjski kredit

stanovanjski kredit

Pozdravljeni,
s partnerjem bi želela kupiti stanovanje. Oba sva zaposlena, jaz za nedločen čas (1000 neto), partner za določen (1300 neto), stara 30 let. Ker še nikoli nisva jemala kreditov, me zanima, ali imava v današnjem času sploh kakšno šanso.
Vzela bi hipotekarni kredit (družinski) cca. 100.000-120.000, mesečni obrok 600-700. Ali potrebujeva tudi poroka?
Kako hitro ti na banki lahko odobrijo kredit?
Imava kakšno možnost? Preden se odpraviva na banke, naju samo informativno zanima, da nisva kje čisto mimo 🙂
Hvala.

Glede na podatke predivdevam, da imata prihranjeno okoli 150.000. Glede na vajino plačilno sposobnost se mi zdi da sta na meji varnega, še posebej ob predvidevanju, da bosta v naslednjih 5 letih dobila otroka. Naredita plan za nadaljnih 10 let in predvidita kaj v najslabšem scenariju, potem se odločita.

Hvala za mnenje.
Otroka že imava, že 6 let živiva v najemu s trenutno najemino 550 eur, tako da isti znesek (+ kakih 100 eur) za obrok kredita ne bi bil problem. Vprašanje je le, ali sva za banke kreditno sposobna (drugih porokov nimava) oz. kako dolgoročno rešiti stanovanjsko situacijo. Najraje bi seveda kupila starejše stanovanje, potrebno adaptacije in obnove, ampak se mi zdi, da v oglasih ne vidim nekih bistevnih razlik v cenah za stara in nova stanovanja. Kakšne so vaše izkušnje?

Kot razumem, prihranjenega nimate praktično nič. Iz tega razloga ter zaradi vašega stanja, ki je povprečno, vam vsekakor odsvetuejem jemanje kredita, saj je po mojem mnenju rizik prevelik. Predlagal bi, da poskusite najti najemniško stanovanje, kjer se boste z lastnikom lahko dogovorili za dolgoročni najem za primerno ceno ter potem v to stanovanje vlagate.

Lastniška stanovanja niso ravno za vsakogar in na koncu koncev tudi ni potrebe po tem, čeprav večina slovencev še vedno razmišlja tako.

Dej ne klobasaj neumnosti. Na vsak način kredit, na 30 let fiksne obresti, pa mal dnarja na stran za hude cajte. Če pa nista kreditno sposobna naj pa del kredita vzamejo starši. Ampak mislim da za 100.000 si sposobna sama, kako gledajo pa na dohodek partnerja, nimam pojma.

Aja sm spregledal da nimaš porokov na voljo.. Čim prej se pozanimat kolko je partner kreditno sposobn in tudi kolko si ti… Pa čas si vzet in preštudirat banke, ker nubena nima vsega, če poenostavim…

Mislim, da precej spremeni dejstvo, če je nekdo zaposlen za določen čas, saj je “garantiran” dohodek le za določeno dobo.
Je pa 600, 700 evrov zelo visok obrok kredita, pa tudi, da ti mora ostati neto dohodka po zakonu cca 600 evrov, poleg tega, da gre lahko v tako veliki dobi odplačevanja kaj narobe. Tako v razmislek.
V večini primerov banke želijo poroka. Kdo bo šel za takšno dobo za poroka v teh časih, bi rekla, da jih ni veliko, ker za poroka avtomatsko pomeni, da ima “kredit” za tvoj ali vajin obrok, če bi ga dobila in sam za ta isti znesek ne more več računati, da ga ima na razpolago, če bi sam želel najeti kredit v teh 10, 20 ali 30 letih.
Najbolje, da gresta od banke do banke, ker se tovrstne stvari vedno obravnavajo individualno.

Res pa ne razumem logike, zakaj bi morali od kogarkoli, samoumevno starši najemati kredit? Ker se ne pogovarjajo ljudje o vskočitvi pomoči za dan ali dva. Ne moreš obremeniti drugih zato, da bo človek sam frej. Oziroma, da bo pri takšnih podvigih gledal na situacijo tako lahkotno.

In na podlagi takih nasvetov se ljudje zakreditirajo prek svojih zmožnosti ali pa naprimer vzamejo kredit v švicarskih frankih.

Kar tako naprej….

Obrok bi bil pri 100.000eu kredita cca 100 manjši kot trenutna najemnina.

Najemnino lahko sicer nehaš plačevat, ampak nekje moraš živeti. Če imaš recimo “rezervo” pri starših, lahko greš živet k njim in oddaš svoje stanovanje in iz najemnine pokrivaš obrok, v primeru ko ostaneš brez službe ali podobno. Če nimajo starši prostora, garsonjera. Itak si starega stanivanja nemores privoscit, pa a je to najemnina ali obrok.

To je vse iz moje strani, kajti si delam samo potencialno škodo in nič potencialne koristi.. Če me nebi točno ti razjezil s svojim neumnim komentarjem, se nebi niti oglašal. Lp

Pozdravljeni,
če ste še zainteresirani za stanovanjski kredit, vam na podlagi vaše plače, če je seveda še vedno ista lahko zrihtam v zelo kratkem času kredit in stanovanje.
Kontaktirajte me na mail.

Lp
Mail: [email protected]

V vaše dobro vam svetujem, da se izogibate takim “oglasom” kot je tale.

New Report

Close