Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute stanovanjski kredit

stanovanjski kredit

Spoštovani,

kupila bi stanovanje v LJ, 10M imam denarja, 20M bi potrebovala. rada bi si tudi uredila varčevanje za “starost”. Kaj predlagate, kaj je zame dobra rešitev? Ne bi rada že v štartu sfalila. Kredit bi zavarovala s hipoteko. Plača je 260.000 sit.

Najlepša hvala in LP

Pozdravljeni!

Ne vem koliko ste stari? Če ste okolil 35 let bi bil moj predlog sledeči.

Hipotekarni kredit na 30 let. Obrok znese cca. 375 EUR (90.000 SIT)
Varčevanje v fleksibilni naložbeni polici 100 EUR na mese s 3% indeksacijo.

Po 30 letih imate privarčevano pri 9 % donosnosti okoli 180.000 EUR, kar pomeni 740 EUR doživljenjske rente. Pri izračunih sem še vključil 3 % doplačilo za oprostitev plačevanja premije v primeru bolezni.

Najkasneje, ko se upokojite prenehate plačevati premije in pričnete dobivati rento.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

STARA SEM 41 LET…..

Kredit se mora končati pri 75 letu starosti, vendar vam sedaj svetujem drugače. Če ste stari 41 let svetujem 25 letni kredit. Obrok bo okoli 100.000 SIT. Ker ne vemo kakna bo pokojnina in kakšnega boste zdravja, boste čez 25 let kredit odplačali in se upokojili.

Malo za šalo lahko povem vic, ki kroži, da bodo v prihodnje ženske delale do smrti, moški pa še pet let dlje. 🙂

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Pozdravljeni,
mene pa zanima, katero fleksibilno naložbeno polico svetujete?
LP a

Svetujem UFOS , kjer lahko izbiramo med 63 svetovno priznanimi skladi in jih lahko vsak mesec brezplačno zamenjamo, tako da smo vedno tam, kjer raste.

Ker je pomembno, katere sklade izberemo ta moment mi lahko pišete na e-mail.

Lp,

Ivonaa,

Janez ima prav, ko pravi, da je treba je računati s pokojninsko luknjo. Koliko pa še imaš (načeloma) do upokojitve? Čez ca 20-25 let bo razmerje zaposleni:upokojeni 1:1 in slovenska pokojninska reforma je največkrat med očitki EU. Nemčija s 1.1. zvišuje starost za upokojitev na 67 let, nekaj podobnega, seveda postopoma, čaka tudi nas. Saj ne, da se ne moreš prej upokojiti, samo do polne pokojnine ne bomo upravičeni.

New Report

Close