stanovanjski kredit
Zanima me kaj pravite o tej ponudbi:
1. PONUDBA ZA EURIBOR
Višina kredita: 38.000,00 EUR
Doba odplačevanja: 10 LET
Višina obroka: 410,50 €
sKUPNA OBRESTNA MERA : 5,3990
sTROŠKI ODOBRITVE: 125,19 €
INTEKALARNE OBRESTI: 167 €
EOM: 5,61 %
—————————————————————–
2. PONUDBA ZA LIBOR
Višina obroka: 384,01 €
OBRESTNA MERA : 2,46% , 1,50% (PRIBITEK)
sTROŠKI ODOBRITVE: 156,49 €
INTEKALARNE OBRESTI: 100,32€
EOM: 4,18 %
Za vaše mnenje se vam že vnaprej zahvaljujem!
Pozdravljeni!
Jaz še vedno priporočam LIBOR, tako da je druga ponudbo ugodnejša. Če ste pa po naravi “ziheraš” je pa tudi prva ponudba zelo konkurenčna. Interkalarnih obresti se lahko izognete. Kako boste pa kredit zavarovali?
Lep dan!
No, malo sem se še pogajal in tako dobil naslednjo ponudbo, katero pa bom sprejel.
Ta je sledeča:
2. PONUDBA ZA LIBOR (medvalutni kredit)
Višina obroka: 380,41 €
OBRESTNA MERA : 2,46% , 1,30% (PRIBITEK)
sTROŠKI ODOBRITVE: 156,49 €
INTEKALARNE OBRESTI: 51,60€
EOM: 3,95 %
Danes sem bil na banki, in dobil še nižje stroške odobritve in sicer 62,59 € ker imajo sedaj akcijo nižjih stroškov. Ker je kredit vezan na LIbor imam možnost 3 x na leto spremeniti v Euribor.Stroški so 20€ za ta poseg.
Kredit bom zavaroval s hipoteko in zavarovanjem ob primeru smrti.(15€).
Moja plača je 1400€, ženina pa 1100€. Bova pa morala oba pristopit k njihovi banki.
Tako, jaz mislim, da je to kar ugodno. Kaj pa vi????
Pa lep dan še naprej in hvala za vaše dragoceno mnenje.
p.s. Moram povedat, da mi je branje vašega foruma zelo pripomoglo pri pogajanju v banki. Hvala !
Pozdravljeni!
Me veseli, da ste imeli od foruma konkretno korist. Temu je tudi namenjen.
To je izredno ugoden kredit, zavarovanje pa tudi potrebujete. Čedalje bolj so za banke pomembni novi solidni komitenti, poleg tega pa imajo s prodajo zavarovanje še pasivne prihodke. Plače imete tudi zelo solidne, kredit je razmeroma kratek, verjetno akcijski. Vse to ste verjetno znali podat pravi osebi na banki. Če se ne pogovarjate s pravo osebo je vse zaman. Jaz temu pravim inteligentno pogajanje.
Srečno!