stanovanjski kredit
BA ima dobre pogoje,sama sem tam-vendar zaenkrat ne morem dobit kredita ker nimam redne službe!Drugače ti pa predlagam da se obrneš na avstrijsko posojilnico bank pa tam poskusiš!Veliko boljši pogoji kot pri nas pa še pri nas ti ga ni treba prijavit!
Vtipkaj v google posojilnica bank in mislim da ti takoj odpre njihovo stran!Zraven je tudi tel.pokliči in se pozanimaj-govorijo slovensko!So ful prijazni in se res potrudijo!
Moja izkušnja je ta: poinformiraj se na spletnih straneh različnih bank, v glavnem si lahko narediš informativno izračun, da veš, pri čem si. Potem pa pot pod noge in od banke do banke po ponudbe. Veliko je odvisno od tvojega OD: višji kot je (= bolj kot si zanje zanimiva), ugodnejšo ponudbo ti bodo dali.
Ej, sam jst bom pa vseeno dodala, da mislim, da je NLB zakon. Sm lani tam vzela kredit in nisem mela pojma glede hipoteke. Pa so mi oni vse svetoval, pa pomagal in tud preverl,če je vse kul s stanvanjem. Mi je blo pol ful laži kupit. Pa ne udarjo te pol s kakšnimi stroški vodenja kredita,k jih v eni drugi banki majo, pa mi niso nč povedal, k sem bla tam. Moja frendica je pa tam vzela, kr se ji je zdel, da je nižja obrestna mera, zdej pa ful več plačuje. Pa skoz ji neki zvišujejo. In vse je mogla tja prenest, račun, plačo, kartice, je ful laufala okol zarad tega. Ji je blo kr žal na koncu. Jst sm pri NLB ful mirna in vedno k kej rabm, se oglasm k njim in mi ful pomagajo.
Sm tud vidla, da so mel neke ugodne obresti spomlad. Zihr bodo še kej mel, jesen, k bodo starši za študente stanovanja kupoval.
Res, NLB so men najboljši, pa še 100% jim zaupam.
Pozdravljeni!
Dandanes ni pomembno pri kateri banki se vzame kredit, pomembno je, da so pogoji dobri. Če se pogovarjamo s pravimi ljudni na pravi način je vsaka banka lahko ugodna.
Srečno!
No jaz pa imam z NLB ravno obratno izkušnjo. Bil sem komitent NLB z zlatim računom,rednim mesečnim prilivom 1500€, dobro službo, neproblematičnim dotedanjim poslovanjem; skratka menim, da sem bil dober komitent, po moje tak kot si jih banka lahko samo želi.
Ampak, ko sem šel na NLB se pogajat za kredit(bilo je decembra lani) – katastrofa. Kaj so ponudili?!? EUROBOR + 1,8, pod pogojem, da se se življensko zavarujem pri njih -Vita, kredit zavarovan s hipoteko. Poleg tega bi morala še žena odpreti ZLATI RAČUN(vodenje zlatega računa stane nekaj manj kot 8 €), kljub temu da zasluži cca 800 do 900€, dvakrat bi zaračunali stroške odobritve,itd.SMO SE POSLOVILI
In smo šli podvodnemu konju:
dobili smo pribirtek 1,6; stroške odobritve kredita so bili zaračunani samo enkrat, vodenja računa cca 2 € (pri NLB bi samo vodenje računov prišlo 16 €, pravi 4 x več), vso dokumentacijo za hipoteko so smi priskrbeli, se se zelo potrudili. Tako pa smo zamenjali banko. ŽIVELA KONKURENCA!!!