Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Stanovanjski kredit

Stanovanjski kredit

Pozdravljeni.

Imam nekaj vprašanj glede stanovanjskega kredita. Vrednost stanovanja je 61.000 €. S partnerko sva bila na dveh bankah, na Novi KBM so nama naredili izračun pri katerem bi eden od naju vzel hipotekarni kredit za vsoto 40.000 € na dobo 15 let z mesečno anuiteto 318,00 €, drugi pa kredit na zavarovanje 26.000 € na 10 let z mesečno anuiteto 264,00 €. Na Unicredit banki pa bi bili pripravljeni kriti 90% vrednosti to je 54.900 €. Na dobo 20 let bi mesečna anuiteta znašala 360 €, preostali znesek pa bi lahhko drug partner dopolnil z hitrim kreditom 10.000 € na dobo 5 let z mesečno aniuteto 200,00 €.
Prosila bi vas če nama lahko svetujete katera opcija bi bila bolj primerna za naju. Imam pa še eno vprašanje glede davka na stanovanje in sicer kdaj ga moram poravnat in koliko znaša.

Že vnaprej hvala za odgovor.

Lep pozdrav.

Imel bi še eno vprašanje glede are in sicer v kakšni višino mora bit, je to zakonsko določeno ali je to samo dogovor med prodajalcem in kupcem.

Že vnaprej hvala za odgovor.

Lep pozdrav.

no, v prvem primeru kredit preplačaš za 34.920 €, v drugem pa za 34.110, kar pomeni da skoraj ni razlike.

Preveri še dodatne stroške (stroški odobritve, zavarovanj, notarji.)
Pa ne pozabi na morebitne dodatne zahteve, recimo razna življenska zavarovanja ipd

Ara je stvar dogovora – podrobnosti glej Obligacijski zakonik

Preplačaš? Sem mislil, da so obresti plačilo za storitev?

SSKJ : prepláčati -> plačati za kaj več, kot je vredno

Hvala za odgovore. Pri Unicredit banki imajo trenutno brezplačne stroške zavarovanja in stroške odobritve. Dodatnih zahev nista navedli ne ena ne druga banka.

Glede are so mi na agenciji povedali sledeče, da jo moram prej plačat, ker mora prodajalec overit kupoprodajno pogodbo in plačat davek. Ni mi jasno zakaj bi jaz moral dat višjo vsoto are predhodno če pa se to vse plača ko se meni kredit odobri in se denar nakaže prodajalcu.
Ne vem več kaj je prav in kaj ne, mi lahko kdo to svar točneje razloži.

Hvala že vnaprej.

Preplačaš? Sem mislil, da so obresti plačilo za storitev?

SSKJ : prepláčati -> plačati za kaj več, kot je vredno[/quote]

ne pametuj, ker o zadevi (= struktura obresti..) očitno nimaš pojma

predvsem ničesar ne plačuj, dokler kredita nimaš dokončno odobrenega.
Ostalo je pa potrebno dogovoriti v pogodbi (kaj je bistven pogoj za veljavnost pogodbe in kaj ni, pa način razveljavitve če kredit ne bo odobre, pa vračilo are, itditd..)..je kar zapleteno..

Lepo je, da priznaš, da si napisal neumnost, kajti struktura obresti seveda nima najmanjše veze s pojmom preplačati.

New Report

Close