Stanovanjski kredit
Zanime me vaše mnenje za stanovanjski kredit. Žena je zaposlena v javni upravi (cca. 1200 € prihodkov) jaz pa sem študent, ki že nekaj let redno dela (cca. 500-600 € prihodkov). Ali v kateri banki upoštevajo dokazilo o prilivih na moj TR?
Oglejujeva si eno stanovanje za 65.000 € v Preboldu, vendar nočeva nobenih porokov.
Ali se odločiti za hipotekarni ali zavarovani kredit?
Ali v SLO katera banka ponuja kredit v višini 100% vrednosti nepremičnine?
Kam po kredit za cca. 180 mesecev?
Včerajšna ponudba hipotekarnega kredita BKS Banke, brez porokov, narejena s pomočjo njihovega cenilca… Ko sem nesel ponudbo konkurenci, so vsi po vrsti prebledeli:
Prodajna cena stanovanja: 63.000,00 EUR
Znesek kredita: 60.000,00 EUR
Znesek anuitete: 411,47 EUR
Število anuitet: 180
Skupaj odplačilo: 74.064,60 EUR
Stroški odobritve kredita: 300,00 EUR
Stroški zavarovanja terjatev: 0,00 EUR
Stroški vodenja računa: 0,00 EUR
Interkalarne obresti: 0,00 EUR
Uporabljena vrednost 6 mes EURIBOR +1,9 % pribitek
Uporabljena realna obrestna mera: 2,90 % (vključen pribitek)
Efektivna obrestna mera: 3,01 %
Pogoji: obvezno nezgodno zavarovanje in postati komitent
Prodajna cena stanovanja: 63.000,00 EUR
Znesek kredita: 55.000,00 EUR
Znesek anuitete: 377,18 EUR
Število anuitet: 180
Skupaj odplačilo: 67.892,40 EUR
Stroški odobritve kredita: 275,00 EUR
Stroški zavarovanja terjatev: 0,00 EUR
Stroški vodenja računa: 0,00 EUR
Interkalarne obresti: 0,00 EUR
Uporabljena vrednost 6 mes EURIBOR +1,9 % pribitek
Uporabljena realna obrestna mera: 2,90 % (vključen pribitek)
Efektivna obrestna mera: 3,01 %
Pogoji: obvezno nezgodno zavarovanje in postati komitent
Mnenje?
Zelo solidno.
Oglašujem!
Oprostite, med oglaševanjem in ponujanjem pomoči je veliko razlik.
Zakaj se meni zdi super, ker sem prečital Finance ki so izšle v Petek.
EURIBOR bo višji, stanovanjska posojila pa krepko dražja – Finance 34/2010
19.2.10
En razlog, drugi razlog je ta, da bi osebno vzel kredit pot takšnimi pogoji ker banke le redko dajo trenutno kredit na več kakor 70%.
Tretji razlog pa ta, da bi sredstvi ( 30 % od vrednosti stanovanja, v danem primeru je to skoraj 20.000 € ) ki bi jih po zdajšnih informacijah naložil lahko odplačeval polovico vrednosti kredita.
Po 180 mesecih bi imel odplačan kredit v žepu pa še vedno 20.000 €.
Kje so zdaj povprečni pogoji?
Potrebujem informacijo, mnenje si ustvarim sam, a ni tako firbec.
Pa mirno spanje po tej informaciji.
Z vsem spoštovanjem gospod firbec!
Meni se za razliko od večine ne gre za zaslužek. Kot sem že omenil. Na te strani me je pripeljalo naključje in moje pisanje je izraz mojega osebnega mnenja in prepričanja.
Seveda je prau, da ima vsak svoje mnenje, toda ustvari si ga lahko samo če ima informacijo., oziroma več informacij.
Osebno nisem zasledil, da bi želeli ljudem na teh straneh pomagat, zato mi prosim že sedaj oprostite besedam ki jih bom zabisal: zbadljivka ne pomaga nikomur. Osebno nisem zamerljiv človek. Abraham mogoče naredi svoje in gledam na življenje drugače kakor Vi. Toda življenje ni pehanje za denarjem, pehanje za dobrinami, zame je življenje – življenje. Vsao novo jutro zame pomeni nov začetek, nova radost, nov uspeh in s tem nova zaveza nekomu polepšati dan.
Žau mi je da vidite vse črno – belo, ko pa je vmes velika paleta barv.
Ja, pa še to. Iskreno upam, da moje stranke spijo mirno, vsaj kar se tiče zaradi mojega del. Nevem zakaj bi me drugače klicale ko me ponovno rabijo, ali pa zakaj se mi prijazno nasmejijo in me pozdravijo kadar se srečamo. Ali je k temu krivo slabo delo.
Lep pozdrav