Stanovanjski kredit
Pri kreditih je tako: ena banka je ugodna za enega, druga za drugega. Tisti informativni izračuni na internetu so pa popolnoma brezveze, ker je stanje popolnoma drugačno, ko prideš do banke. Načeloma so najugodnješe tuje banke ali banka pri kateri si komitent, vendar pa to ni pravilo. V najinem primeru je bila matična banka najdražja in dali so nama najslabše pogoje.
Euribor je na vseh bankah enak, kredit se razlikuje v pribitku in v pogojih oziroma dodatnih stroških (zavarovanje kredita, poroki, razna življenjska zavarovanja, ki jih banka zahteva, plačilo odvetnikov, stroški odobritve kredita,…)
Najbolje, da se odpraviš od banke do banke in boš videla, kaj je zate najugodneje.
Jaz mislim, da je dobro vse te pojme (evribor, pribitek itd.) najprej naštudirat al pa prosit nekoga, ki se spozna, da ti razloži. Se mi zdi velika napaka, zapufat se brez razčiščenih pojmov. Stanovanjski kredit ni štruca kruha.
Mi smo si izpogajali nižji pribitek v Delavski hranilnici … čeprav zdaj na njihovi spletni strani vidim, da že avtomatsko tak pribitek ponujajo.