Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Stanovanjski skladi – Novo Brdo

Stanovanjski skladi – Novo Brdo

Prosim za informacijo, tisti, ki imate izkušnje. SSRS številka zvoni v prazno, na mail imajo uradno 15 delovnih dni časa, da odgovorijo (!).

Zunaj je nekaj dni nov razpis stanovanj v Novem Brdu. S partnerko pričakujeva otroka. Kolikor sem uspel razbrati, nerojen otrok ne šteje za mlado družino in tako padeva lepo po kategorijah skoraj na sam rep med “mlade osebe” – oba sva pod 30. Kolikšne so realne šanse, da sploh dobiva, upoštevajoč če rešujeva prvič stanovanjski problem in ne dosegava tistih dohodkovnih cenzusov?

Pustimo ob strani velikost najemnin. Ali ob izboru stanovanja izbereš samo tip (dvosobno, trisobno) ali tudi kvadraturo? Imajo nekatera 47m2 velika trosobna, ki bi po ceni še odgovarjala. So pa tudi 60m2+ trosobna po oderuških cenah. Torej, se ob prijavi označi “trosobno, manj kot 50m2” ali gre to po sistemu “izbral si trosobno, zdaj pa loterija a bo tisto za 520€ na mesec ali tisto za 680€ – če sploh bo, seveda”.

Vljudno naprošam za odgovore tistih, ki imate izkušnje. Sem vse naslovil tudi na ssrs, ampak samo vesolje ve, kdaj to odgovorijo. Vnaprej hvala in ostanite zdravi.

Z malo sreče to temo bere kakšen zaposlen fikus tam in se bo zamislil 🙂

Ma stari… Iskreno povedano jst nebi bival v taksnih soseskah. Kaksne sosede lahko pricakujes? Ugledne?

Ampak ce bi bil primoran…

Jah… Nocem se zgrazat ali pa karkoli…

Samo a ni prvo stalca pol pa kravca.

Look what u put yourself into.

Nebom komentiral…

Barbarsko.

Vem kdo bi znal bit tam na brdu. Kdo bi znal vlozit.

“Kolikšne so realne šanse, da sploh dobiva, upoštevajoč če rešujeva prvič stanovanjski problem in ne dosegava tistih dohodkovnih cenzusov?”

Nobenih šans nimata če sploh ne dosegata dohodkovnih cenzusov.

Če bo tako kot je bilo pri prodaji stanovanj prejšnja leta, potem dejansko navedeš stanovanja, ki te zanimajo (vsako stanovanje je imelo svojo šifro). Mislim, da si lahko izbral do tri, potem pa so ti dodelili tistega, za katerga si imel izmed vseh ostalih vlog največ točk. Če si imel točk premalo oz. je bil za vsako izmed treh izbranih stanovanj nekdo pred tabo, potem te seveda niso izbrali.

Nič: midva sva pod cenzusom, torej nisva prekoračila povorečnega dohodka in imava vsaj tu prednost. Torej, to je dobro, da sva pod cenzusom 🙂

vusts: naljepša hvala, mi je že bolje jasno 🙂

Tudi jaz nebi zivela med socialci.  Najhujsi so v Celovskih dvorih . Tam vecina ne placuje nic.

ČISTO VSE PIŠE TUKAJ, samo preprati je treba:

http://www.najem.stanovanjskisklad-rs.si/stanovanje/BS1001

https://prijava.najem.ssrs.si/

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 2405, 21.02.2022 ob 19:42

ČISTO VSE PIŠE TUKAJ, samo preprati je treba:

http://www.najem.stanovanjskisklad-rs.si/stanovanje/BS1001

https://prijava.najem.ssrs.si/

*prebrati

http://www.najem.stanovanjskisklad-rs.si/stanovanje/F2B003

je pa tole Zeleni gaj na Brdu  bolj ugodno

Rudy, 21.02.2022 ob 13:23

Prosim za informacijo, tisti, ki imate izkušnje. SSRS številka zvoni v prazno, na mail imajo uradno 15 delovnih dni časa, da odgovorijo (!).

Zunaj je nekaj dni nov razpis stanovanj v Novem Brdu. S partnerko pričakujeva otroka. Kolikor sem uspel razbrati, nerojen otrok ne šteje za mlado družino in tako padeva lepo po kategorijah skoraj na sam rep med “mlade osebe” – oba sva pod 30. Kolikšne so realne šanse, da sploh dobiva, upoštevajoč če rešujeva prvič stanovanjski problem in ne dosegava tistih dohodkovnih cenzusov?

Pustimo ob strani velikost najemnin. Ali ob izboru stanovanja izbereš samo tip (dvosobno, trisobno) ali tudi kvadraturo? Imajo nekatera 47m2 velika trosobna, ki bi po ceni še odgovarjala. So pa tudi 60m2+ trosobna po oderuških cenah. Torej, se ob prijavi označi “trosobno, manj kot 50m2” ali gre to po sistemu “izbral si trosobno, zdaj pa loterija a bo tisto za 520€ na mesec ali tisto za 680€ – če sploh bo, seveda”.

Vljudno naprošam za odgovore tistih, ki imate izkušnje. Sem vse naslovil tudi na ssrs, ampak samo vesolje ve, kdaj to odgovorijo. Vnaprej hvala in ostanite zdravi.

IN ti si želiš živet v socialnem stanovanju v naselju, kjer bodo sami socialci, južni in Albanci. Malo se zamisli v kakšnem okolju bi tvoj otrok rastel. Samo kriminal. Ne vem kaj se sploh odločate za otroke ko pa še osnovnega stanovanjskega problema nimate rešenega.  Vsi samo čakate kaj vam bo dala država, pa zastonj vrtce, socialne doklade, stanovanja, ja pa kaj še.

Kakšni odgovori. Neverjetno. Če je par star pod 30let in nima nekega ekstremnega prihodka potem je verjetno tudi nakup stanovanja težaven. Izračunano je, da trenutno par s povprečno slovensko plačo v Ljubljani ne more kupiti trosobnega stanovanja. Drugače pa kakor sem prebral tukaj ne gre za socialna stanovanja, ampak za stanovanja s tržno najemnino. Trosobna stanovanja so med 550 in 700eur. To pa nikakor ni socialna cena in dvomim, da se bodo tisti, ki so na sociali in minimalcu prijavljali na takšna stanovanja.

Mislim da so rekli 8€ na m2

Mislim da niso trzne najemnine. Za mlade druzine… Pa nevem se za koga.

Skupaj z mamo sva gledala.

Se racunala je za 30m2 in rekla da sploh ni drago…

240 za 30m2 to ni nikjer v lj.

Sem pogoglal. 8,50–9,72€ se giba najemnina.

Najnizje je 322€ za 25m2.

sistem t.i. stroškovne najemnine, ki sledi metodologiji določitve neprofitne najemnine

Pise dol za koga je…

Novo Brdo razpis prijava SSRS / cena za najem stanovanj na razpisu Novo Brdo Ljubljana

tukaj so cene, ni kaj guglat.

zakaj človeka napadate?

nimajo vsi bogatih staršev.

396 € za  30 m2

641 € za 60 m2

http://www.najem.stanovanjskisklad-rs.si/iskanje#Page=4&Order=&Lokacija=88&CenaOd=&CenaDo=&PovrsinaOd=&PovrsinaDo=&PageSize=5&Oznaka=

Moram mal rocno zategnt…

Sem mislil da je tvoja stran bolj kredibilna…

Drugace je 322 najnizje… Razvrsti tam na ceno pa na prvo stran. Tvoj link kaze cetrto.

Isto je.

Ta stanovanja nikakor niso nastimana za socialce saj to niso neprofitne najemnine. Stanovanja so prazna in jih je potrebno se opremit, vključno s kuhinjo. Zraven je treba plačati še 6 najemnin varščine. Plus je to da ti stanovanje oddajo za nedoločen čas in si ga lahko opremiš po svoje. Najemnina okoli 700 je super.

Na hitro je tole cca 3500 eur preden dobis kljuc v roke in se cca 15000 za opremo.

Glede na to da je 500 stanovanj se prijavita za 2 sobno in upajta, da se ne prijavi veliko ljudi za tako stanovanje. Označita pa jih lahko več. Treba je pa imeti u vidu da je potrebno placati ob prijavi 500 eur in potem ce sta izbrana se 6 najemnin in opremiti s lastnim denarjem stanovanje

To niso socialna stanovanja…moras imeti cca 15000 eur da se sploh lahko vseliš

Božó, 22.02.2022 ob 20:02

Mislim da niso trzne najemnine. Za mlade druzine… Pa nevem se za koga.

Skupaj z mamo sva gledala.

Se racunala je za 30m2 in rekla da sploh ni drago…

240 za 30m2 to ni nikjer v lj.

Oprosti.da se vtikam, 50m2  trisobno   pomeni zelo majhni prostori. Imamo 52m2 dvosobno, pa  so prostori skor na knap.

mi smo gledali 64kvadratov in terasa 12 kvadratov in parking v garazi. Najemnina 680 kar je skoraj zastonj

Sori Božo,namenjeno Rudy.

New Report

Close